Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kazadan önce almış oldugum ehliyeti nasıl h ehliyete cevırırım?

gökhan71

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
iyi günler herkeze

ben 18 ay önce trafik kazası sonucu felç oldum. yuzde 92 raporum var. fakat ben kaza yapmadan 1 sene önce b sınıfı ehlıyeti kazandım, ama trafik tescilden sertifikaya çevirtmedim. ehliyetin dosyası falan bende. acaba h ehliyetini almam için tekrar sınava falan girmem mi gerekcek

yardımcı olurmusunuz

Ehliyet sürecini tamamlamamak ne anlama geliyor bilmiyorum. Ama sürücü kursunu tamamlayıp hak ettiğine göre B sınıfı sürücü belgen var hükmündedir bence.

"Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli 2 nüsha rapor almalısın. Biri le sürücü kursuna yazılmalı ve sadece direksiyon sınavına girerek sürücü belgeni H sınıfına dönüştürmeye hak kazanmalısın. Sonra trafikten H sınıfı sürücü belgenş alırsın.

2. nüsha rapor ile de vergi istisnalı araç satın alabilirsin.

b sınıfı ehliyetinizi yanınıza alıyorsunuz herhangi bir sürücü kursuna gidiyorsunuz,benim b sınıfı ehliyetim var ama h sınıfı ehliyet alıcam diyorsunuz.kursa kayıt yaptırıyorsunuz,yazılı sınavlara değil sadece özel tertibatlı bir araçla direksiyon sınavına giriyorsunuz.
tabii bunlar için yeniden ehliyet alıyormuşsunuz gibi işlem yapılr,maddi olarak para vermek zorundasınız.;sürücü kursuna,emniyete falan.
kolay gelsin
ha bu arada bülent beyin dediği gibi rapor şart.

Üst Alt