Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza mağdur hakkı davası kaç yıl sürer?

Burcu01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tek taraflı kaza geçirdim ve avukata verdim avukat hasta başka avukat girdi avukat parasını kendi vermek zorunda değilmi dava açıldı evraklar toplanmamış bi yönlendirirseniz sevinirim teşekkürler

geçmiş olsun avukata verdiysen sigorta tazminat davalarında bütün masrafı davayı üstlenen zat öder iş bitiminde zaten kat kat fazlasını alır avukatın hasta birini kendi yerine atamıştır masraflar ona aitir sende bir talebi olmaz .vekaletten sonra evrak dosya toplama zatın işidir .kaza tek taraflı demişsin yolcu konumunda sakatlığın varsa ödeme alırsın sürücüysen hiç tazminat hakkın olmaz

Burcu01

kalıcı bir engelin yoksa yani omuz kırılması gibi kazalarda zamanla iyileşme olacağı için adli tıptan sıfır rapor alma durumun var platin falan takıldı mı ? tedavin bitti mi? hastane raporun % kaç bir çok kişi alacaklı iken borçlu çıkıyor hesabını iyi yap

Çok çok teşekkürler ben yanda yolcu idim avukat o avukat parasını benden isteyemez yani sizin dediginiz de anladıgım %55 rapor 7 ay önce mahkeme açıldı ilk mahkemede hic bir evrak toplanmamış neden acaba 7 ay oldu mahkemede kaç yıl sürer acaba sizden ricam

rapor oranına göre aracın sigortası sana ödeme yapacak yalnız bazı durumlarda sigorta firması adli tıp raporunu bekler bende öyle oldu ben 4 yıl sonra aldım sigortadan paramı bazıları 2 yıl içinde rapor oranın belli oldu mu ödüyor kafana takılan bir şey olursa ara arkadaşım ben artık işin uzmanı oldum.
0535 587 1202

Sinir oldugun konu 7 ay içerisinde evraklar neden hastaneden gelmemiş maluliyet oranı konusunda rapor aldırılması için İstanbul hastaneye baskanlıgına müzekkere yazılmasına yani bu benim gitmem için yazı yazmaları gerekiyor dimi ne zaman cevap gelir giderim acaba

Öncelikle geçmiş olsun masraf konusunda avukatla imzalamış olduğunuz sözleşmede masraflar kime ait olduğu yazar.

Daha önce aldığınız %55 rapor mahkemede geçersiz sizi adli tıpa sevk edecekler dava açılalı 7 ay oldu ise 7 8 ay içerisinde sizi rapor için sevk edeler. Sigortaya açılan davalar 3-4 yıl sürebiliyor dava açmadan daha hızlı alınırdı tazminatınız.

sosa sigorta çok çok teşekkür ederim yasada artık davalar 2 yıl sürer dediler benim arkadaşın davasıda 2 yıl da bitti sözleşmede yüzdesini anlaştık kendi hasta iken yerine başka avukat girdiginde kendisi ödeme yapar dendi sonuçta sözleşme var o rapor dada bir sorun var var deiken yani bir yerdede özür oranı var orası görünmüyor yardımcı oldugunuz için çok teşekkürler

Yerine bir avukat göndermesi masrafa girmez zaten merak etmeyin yasalara göre 8 iş gününde ödenecek yazıyor ödemeler ama malesef. Umarım davanız kısa sürer.

İz vekalet verdiginiz sozlesmeyi kontrol ediniz.burada esas yetki verdiginiz avukat haricinde diger avukatlarada vekalet vermis olabilirsiniz.diger avukatlar sizin vekalet verdiginiz avukatin yaninda calisan kisilerdir.bu durum bir sakinca teskil etmez.esas avukat mahkemeye gitmez,yanindaki avukatlara sunu sunu soyleyin der onlarda geregini yapar.mahkeme boyunca birkac avukatta degisebilir bunlarin herbirine teker teker para vereceginiz anlamina kesinlikle gelmez.yani av.ali veli, av.fatma yuce av.fatih avukatoglu vekalet sozlesmesinde yetki verdiginiz avukatlarin isimleri ve ne haklarda yetki verdiginiz yazar.buradakilerin hepsi sizin hak ve menfaatinize hizmet eder.normal bi durum endise etmeyiniz ve avukatiniza guvenin.

Ayva çok teşekkür ederim yardımcı oldugun için bu dava kaç yıl sürer sizce ve mahkeme beni ne zaman hastaneye gönderir acaba ikinci mahkemyede 2 ay var teşekkürler

Sizden ricamız yardımci olursaniz sevinirim

Herkeze merhaba dava dosyasi istanbul adli tıp tıp kurumu başkanlıgı görünüyor edevletten adli tıp dosyası ve adli olgu bu evraklar ne icin araya ve ne zaman geri gelir mahkemeye evraklarımız yani bu neyle alaka sizden ricamız teşekkürler

Burcu01

Adli tıp sana oran verecek. Yani İstanbul adli tıpa gidip doktor muayenesi olacaksın. Buradan aldığın adli tıp rapor oranı alacağın tazminatını belirleyecek unsurlardan sadece biri diğerleri kaza geçirdiğinde ki yaş ve aldığın ücrettir. 1 yıldan önce atk raporun çıkmaz.

Helsinki teşekkürler önceki raporum var cikti gitti galiba istanbula ordan inceleme olcak mış benim gitmeme gerek yok sadece simdilik rapor hesaplanacakmiş rapo %54 dü rapor

Burcu01

İstanbul adli tıp genel kurulu son kararı verir gerek görürse seni çağırır muyane eder yeni oran verir. Bekleyeceksin uyaptan kontrol et sonucu

Helsinki uyap dediginiz hakkin bilgi alabilirmiyim sizden ricam nasil bise ne sitesi nerden bulurum sizden ricam

E devlet şifren var mı? Eğer varsa e devlete giriş yap sonra search kısmına uyap vatandaş portalı yaz ve üzerine tıkla uyap vatandaş portalından davalarını evraklarını icralarını her şeyi görürsün duruşma tutanaklarına kadar adli tıp raporu dosyanın ne aşamada olduğunu herşeyi burada görürsün

Helsinki tesekkürler edevletten sadece bu gözüküyor davada adli olgu yaziyor baska bise yazmiyor

Helsinki Cok cok tesekkür ederim girdim baktim hic bise yazmiyor daha bi haber yok galiba inşallah erkenden hallolur

Helsinki merhaba iyi akşamlar yine yazip sizi rahatsiz etcem kusura bakmayin e devlette davam gözüküyordu ama dava kaldırılmış bişe yok adli olgu yazan davayı diyorum yani evraklarimin gittinde bu mahkeme gözüküyordu ama suan yok sizden ricam bi yardımcı olurmusunuz tesekkürler

Burcu01

Burcu slm,
E devlet sistemine bilgisayarından giriş yap sonra search ara kısmına uyap vatandaş portalı yaz üzerine tıkla yeni bir sayfaya sıçrar buradan dosyalarım kısmına tıkla sayfanın % 100dolmasını bekle yoksa hata verir dosyalarım kısmında hakkında açılan icralara davalar duruşma kayıtları adli tıp raporları bilirkişi hesaplaması tüm evrakları görürsün sen yanlış yere bakıyorsundur bir dava kapanırsa veya takipsizlik olursa kapanan dosyalar kısmına aktarılır

İstanbul adli tıpa sen gitmezsin arkadaşlar yanlış bilgi veriyor. Yaşadığın şehirdeki hastaneye gidersin orda gerekli birim bütün tetkikleri yapar ve onlar adli tıpa gider. Ordan oranın gelmesi 6 ay ile 9 ay arasında bir süre zarfında gerçekleşir. Diğer hastaneden aldığın raporların geçerliliği yoktur. Adli tıp raporu geçerlidir. Davan 2 yılda bitmesi imkansız. Dava açmadan paranı alırsın demiş arkadaşın biri öyle bir şey yok. Sigorta şirketi ile anlaşırsan sana bir teklif verilir. Bunu da kaza raporun hastane tetkikleri ne göre verirler. Misal 50 bin tl verirler. Ama asıl alacağın para 120 bin 140 tl arasıdır. Ben 5 sene beklemem dersen bu parayı al. Yok dersen dava açmak zorundasın dava açmadan parayı alırım diyen yalan söylüyor.

Üst Alt