Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kataraktım var. Bu durum askeri muayenede nasıl sonuçlanır?

Abdul Vahhab

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, kataraktın askeri muayenede nasıl sonuçlanacağını bilen var mı? Doğuştan katarakt her iki gözümde de varmış. Ameliyat olana kadar sisli bir görüntü vardı, yakın ve uzakta zorlanıyordum.Ameliyat olduktan sonra yakın 3,50 her iki gözde de var; okurken yazarken, telefon kullanırken vs. yakın gözlüğü kullanıyorum, uzaklar ise 1,25-1,00 civarında sol gözümde tembellik-astigmat var. Işıkta bilhassa gündüz çizgiler oluşuyor. Askerlik için muayene olacağım bu konumum askerliğe engel olur mu?

Gözlükle düzeltilebilen görme kayıpları olduğunda askerliğe elverişli sayılıyorsunuz. Sizde de bu olacaktır diye düşünüyorum.

Teşekkürler hocam, bugün Gata dan "Askerliğe elverişlidir" raporu verildi.

gözlük kullanıp görme durumun olduğu için askere gidersin gözlük kullananlar askere gidiyo bi senede yapar gelirsin çabuk geçer

Üst Alt