Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kasko şirketi pert olan aracımın ötv'siz değerini ödemek istiyor!?

zotkam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba abi önemli bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum 2014 te ötv indirimli arac aldım 2017 haziran ayında kaza yaptım arac pert durumundasigorta şirketi benden ötv yi kesip ödeme yapacakmış bunla alakalı bilgisi olan varmi yada bu konuda yardımcı olcak bir avukat.lazım bana yardımcı olabılırmısınız.

çok araştırdım ama sigorta şirketlerinin bunu yapması kanunsuz deniliyor ama sigorta şirketide sözleşmenizde yazıyor deniliyor arac engelli aracı olması durumunda ötv muaffatiyetı uygulanır yazıyor ne yapmaliyım

ötv siz almış olduğunuz araca neden ödesinler sonuçta parasını alınca ötv li araç almayacaksınız yeniden ötv siz alacaksınız

iyide 70000 lira verdim araca lakin sigorta bana 42000 veriyor aradaki zarar ne olcak ben sadece 15000 indirim aldim ötv den sigorta %50 oranında kesiyor konu ile bilgisi olan yokmu hiçmi bende baskası böle durumla karşılaşmadı.

aracınızın kasko değer listesi üzerinden değerini vermek zorunda tabi burda kasko şirketi hangisi çok önemli eğerki kıytırık bir şirketten yaptırdıysanız işiniz çok zor ve kasko poliçenizi baştan sona okuyun oralarda maddellere bazı işimize gelmeyen maddeler koyuyorlar sonrada uğraşıp duruyoruz

sanırım kimsenin bu konuda bilgisi yok.SADECE DUYMA BİLGİLER VAR KANUNA DAYALI BİŞERY YOK.

zotkam
Konuyla ilgili bir gelişme oldumu acaba? Son durumu paylaşabilirseniz sevinirim.

bu iş mahkemelik oluyor. burada bile arkadaşın dediğine kimse sahip çıkmamış. ya kardeşim, ötv indirimi engelliye yönelik bir hak değil mi?. kasko ne hakla kesiyor bu hakkı. aracı, normal rayiç değer üzerinden kasko yapıyor ama. araç perte çkmış. ödersin parasını. adam bi daha ister araç alır ister almaz. hadi aldı diyelim, 5 yılı dolmadıysa, ötv indirimi alamayacak. kasko kişi yerine yatırıyorsa ötv yi, engelliye yeniden hak doğuyorsa kısmen tamam. ama şöyle düşünelim. almayacak araç bir daha.

bende aynı durumdayım suan perte cıkıp cıkmama asamasında... sonrada hurda diye bastıracagım benden simdi fatura istediler konu actım bende burda. eger hurdaya cıkarsa yeniden arac alma hakkı var.

Kasko yapılırken engelli maddesi vat ve bi da doğru,ötv siz ödeyecek,çünkü o zaman bilerek kaza oranı artar,al arabayı yap,pert,al ötv farkını.Şimdi arkadaşımızın sorunu,araba KAÇ model,oradan yapıyorlar,sana sıfır araç parasını ne yazık ki vermez HİCBİR SİGORTA ,umarım herşey gönlünce olur,yapılmasını da talep edebilirsin

araya ötv girdi 16 binmasraf kasko arac tamir edilecek dedi. mecbur kabul ettik cunku hurdaya cıkmıyor. değer kaybı için dava acacagız.

Üst Alt