Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kasko Eşimin aracım ile yaptiği kazayı ödemiyor! Gerekçe ruhsattaki ibare!?

moook

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 2011 yilinda aldigim bir aracim var. Ruhsatinin uzerinde satilamaz ve arac sahibinden baskasi kullanamaz ibaresi var. Ama bildigim kadari ile 2015 veya 2016 yilinda 1. Dereceleri kullanabilir kanunu yürürlüğe girdi. Kasko evet yürürlüğe giren bir kanun var ama senin ruhsatında 3.kişi kullanamaz diyor ve tamir ödemesi yapmak istemiyor. Ne yapmam gerekir. Mahkemeyemi vereyim.

Bende 2016 yılında aldım aracı Ruhsatın üzerinde aynı ibare mevcut.

benim araç da da aynısı yazıyordu.kaskoda sıkıntı olamasın diye o ibareyi ruhsattan kaldırttım
şimdi 3. dereceye kadar kan ve sıhri akrabalar kullanır yazıyor.

arslan01

Ruhsattaki o ibareyi kaldırtmak için nasıl bir işlem yaptın. Bilgilendirirsen sevinirim.

sanırım 2016 yılı başlarında engelli araçlarını 3. dereceye kadar kan ve sıhri akrabaları sürebilir diye genelge yayınlanmıştı.

bende bunun üzerine emniyete (trafik tescil)'e başvurdum.emniyete durumu anlattım. benim aracım otomatik olduğu için işim biraz daha kolay oldu.

normalde TSE'ye başvuru yapıp aracı kontrol ettirmek gerekiyor.arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsinler.
ben TSE'ye gitmedim.çünkü aracımda aparat yok.

moook
İlginç bir durum acaba kasko yaptırırken tek sürücü kaskosu mu yaptırdınız? bunu sigorta yaptırdığınız acenteye bir danışın derim.

Ruhsat yenileme bilgisi için tesekkürler. Kaskodaki kişide bu genelgeden sonra ruhsatınızı degıştirmeniz lazım dedi. Bende genel olarak kanun çıkmış. Kanun olarak bir problem yok. Bizede ruhsatlarınızı degiştirin gibi bir genelge yayınlanmadıgı için değiştirmedin dedim. Sonuç olarak mahkeme ilemi çözülür bu iş.

Sürekli yaptırdığım kasko firması olması. Eksperi ikna etmem sebebi ile kasko hasarı ödedi. Ama bir daha bu durum yaşanmaması için ruhsatı değiştirmemi söylediler.

Üst Alt