Selam arkadaşlar sizlere içimi dökmek istedim... Müsküler distrofi hastasıyım, 22 yaşındayım. Yürüyebiliyorum, tabii 2 ay öncesine kadar... 2 ay önce yolda yürüyüş yaparken kol kalçamın üzerine düştüm. o an hastaneye götürdüler.. kalça kemiğimde çatlak olduğu söylendi. yaşım genç olduğu için kaynar dedi doktor ve eve gönderdi. 1 hafta üzerine basmadan ağrılar içinde yattım. tekrar hastaneye gittim ve bu sefer atel alçı takıldı ayak parmaklarımdan kalçama kadar. 3 hafta sonra tekrar gittim ve kaynamanın çok iyi olduğu söylendi. tekrar 3 hafta dinlen gel dediler. uyguladım ve 2 gün önce tekrar gittim. doktor kaynaman çok iyi artık koltuk değnekleriyle yürümeye başlayabilirsin dedi.
Tam 2 ay sonra ilk kez ayağa kalktım ama kalktığım anda iki ayak bileğimde de müthiş bir ağrı olduğunu farkettim. 2 aydır hiç üstüne basmadığım için böyle bir ağrının varlığını bile hissetmemiştim. Ayakta 2-3 dk ağrılara rağmen kendimi zorlayıp duruyorum. ama henüz bir adım bile atamadım...
Sizlere sormak istediğim şu; böyle bir durumla karşılaştınız mı, yada çevrenizde bu tarz şeyler oldumu. Uzun süre yattıktan sonra ayağa kalktığınızda sizlerde de böyle bir ağrı oldu mu.. Olduysa nasıl bir önlem aldınız.. Lütfen bildiklerinizi paylaşın..
Sağlıcakla Kalın...
Tam 2 ay sonra ilk kez ayağa kalktım ama kalktığım anda iki ayak bileğimde de müthiş bir ağrı olduğunu farkettim. 2 aydır hiç üstüne basmadığım için böyle bir ağrının varlığını bile hissetmemiştim. Ayakta 2-3 dk ağrılara rağmen kendimi zorlayıp duruyorum. ama henüz bir adım bile atamadım...
Sizlere sormak istediğim şu; böyle bir durumla karşılaştınız mı, yada çevrenizde bu tarz şeyler oldumu. Uzun süre yattıktan sonra ayağa kalktığınızda sizlerde de böyle bir ağrı oldu mu.. Olduysa nasıl bir önlem aldınız.. Lütfen bildiklerinizi paylaşın..
Sağlıcakla Kalın...