Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastasıyım. %68 raporum var. H sınıfımı ehliyeti alıcam..?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
merhabalr ne olursunuz bu konuda çok yardıma ıhtıyacım var yardım edin
benim %68 lik özürlük raporum var (kas hastasıyım) h sınıfı ehlıyemı alıcamm araç alırken ındırımden faydalaanabılır mıym:confused:
ne olur yardm edin

devlet hastanesinden özel tertibatlı ve donanımlı araç kullanabilir raporu alırsan indirimden yararlanabilirsin..Arabayı sen kullanacaksan özürlülük oranı önemli değil ama sen kullanmayıp ailede biri kullanacaksa %90 lık rapor alman gerekli

Kas hastalarına ehliyet vermiyorlar diye biiyorm

Doktor kararıyla ve birer yıllık kontrol şerhiyle kas hastalarına sürücü belgesi verilebiliyor.

Senin hastalığın araç kullanmana engel değilse ve bu Sağlık Kurulu Raporu ile ispatlanabiliyorsa H sınıfı Ehliyet alabilirsiniz.

vallaha durumum şuan allaha şükürr iyi yani kendimi taşıyabiliyorum tek sorunum dengede durmakda zorlanıyorumm o kadar bizim burda arkların otomatık vites arabasını suruyorum ehlıyet alamammı yani lütfen yardımcı olun

dr lar öyle düşünmüyor kashastasımısın tamam ehliyet yok kas hastası olup ehiyeti olan varmı... ben hiç görmedim

Evet kas hastası olup ehliyeti olan var... Ayrıca şu aracın plakasındaki engelli işaretinin olması benim morelimi çok bozuyor sinir oluyorum......

ohhhhh bee kardeş içimi rahatlattn

ankara da genc bir arkadas kas hastasi oda ehliyeti var aracida

ben burdaki dr lara srdum çok iyi durumda olan kas hastalarına veriyoruz denge kaybı olmayacak çok hafif kusurlu olacak vs. vs.. o dedigin arkadaşın durumu nsl acaba ? ve hangi tür kas hastası onuda belirtirmisin.. lütfen..

20 yaslarinda bir genc denge sorunu yok ancak sandelyede elleri filan zayif

Evet kas hastası arkadaşlarımız var hemde ehliyetleri var ama ne yazık ki ehliyeti nasıl alıyorlar,doktorlar nelere dikkat ediyor bu konuda aydınlatıcı bilgi veren bir kas hastası arkadaşıma rastlayamadım henüz.Kaç tane kas hastası arkadaşa ö.m attım(ehliyetim var diyenlere) doğru düzgün bana bu konuda bilgi veren hiç çıkmadı.

----------

20 yaslarinda bir genc denge sorunu yok ancak sandelyede elleri filan zayif
Sandalyede olması nedeniyle denge ile ilgili sorununun olmaması normal fakat elleri zayıf diyorsunuz belki görünüm olarak kast ettiniz yani güç olarak(en azından araba kullanmaya engel nitelikte bir güç kaybı yok sanırım) değildir muhtemelen ki sürücü olur raporu alabilmiş acaba bu arkadaşın nasıl almış en azından hangi hastane daha uygun bize biraz bilgi verirse çok seviniriz,teşekkürler.

bi kas hastası için bu ehliyeti alabilmek çok güzel olur çok özgürleştirir kas hastalarını.

Ne yazık ki doktorlarda bizi muayene bile etmeden(sadece raporuna bakıp kas hastası ibaresini görerek bile) sürücü olamaz raporunu vermeyi tercih ediyorlar büyük bir çoğunluk olarak doktorlar bizim için hayatı kolaylaştırmaktan yana değil:(

Ben istanbulda çk hastane gezdim inannın bana her hafta carting yapıyorum ve araba zevkim doruklarda dr bile gösterdim nsl sürdügümü video kaydını göstererek fakat prosüdür böyle vermiyorlar araba sürebilirsin ama ehliyet alamazsın diyor kendisinden bile daha iyi sürdügümü kabul ediyor ama vermiyor bu adalet degil ama ne yapıyım ...

Gittigim hastaneler

bakırköy dr sadi konuk
kagıthane devlet hastanesi
sarıyer devlet hastanesi
dogan hastanesi
ilgi hastanesi

sürdükten belli bir süre sonra kollarında yorgunluk falan oluşmuyormu lakoste

minerva peşin hükümlü olmarı kötü aslında yukarda yazılanları okuyunca alanların oldugunu duyduk yılda 1 kez kontrol şart ilerleme olabilir nede olsa.

bi tandıgım yürüyemiyor ama çok güzel araç kulanıyor otomatik vitesli aracı kas hastası ayrıca oda

Eğer ehliyet verilmiyorsa yakınlarına kolaylık sağlanması lazım..

kollarda yorgunluk ne kelime 1 saat kendime gelemiyorum valla yakınlarına kolaylık saglanma konusunda öyle bir kanun yok ne yazıkki...

bende kas hastasıyım ama canavar gıbı araba kullanıyorum 25 yasındayım 10 yıldır kullanıyorum hıc kazam yok cok sukur ehlıyetımde var 7 yıldır arkadasım doktora vercen bı muayene ucretı o iş tamam olmadımı adamını bulup gıtcen dr un yanına.mınerva neden bu kadar karamsarsın her yazdıgın mesajda kas hastasıyız dıe yasamayalımmı cok karamsarsın ben bunu bılıyorum yazdıgın mesajlardan her nekadar tanısmasakta gorebılıorum lutfen iç açıcı ol sanada bu yakısır!ayrıca burası turkıye careler tukenmez....

Arkadaslar 2 ayagım protez sag elım protez sol el 2.3.4.5 parmaklar yarım banada devlet hastahanelerı ehlıyet alır raporu vermedı belden asagın olmasın verelım ama elde kaybın olmayacak dedıler 4 yıl ugrasmadıgım hastane kalmadı ankarada yasım 33 bundan 11 sene once geldı bana mujde ozel poliklinikler surucu olur raporu verıyor dıye gıttım 10 dk surmedı muayene h sınıfı ehlıyet alır dedıler surucu kursunda hocayada araba hakkında ders verdım babalar gıbı kendı ozel 78 model murat 131 arabamlada sınava gırdım herhangı bır donanımı olmayan hatta sınav komısyoncuları sen taksıcımısın saga cek gerek yok sınava ehlıyet alır dedıler dedım ya babalar gıbıde aldım ehlıyetımı :)

bende kas astasıyım. özürlü araç ullanır .h sınıfı ehliyet alır şeklinde rapor aldım ama 2 senelik verdiler raporu 2 sene sonra tekrar rapor alacam.ehliyet yazılı sınavina girdim ayrıcada direksiyona girecem 25-26 sında bu ayin
parmaklarımdaki guç durumuna baktı dr.kavrama ve tutma gucune yani.iki parmagını uzatı bana tut ve bırakma dedi.tamam sen ehliyet alısın dedi ve rapormu duzenledi.
saglicakla

Yaa tamam iyide ben hangi hastaneye gitsem yok dediler yaa karting yaptıgım videoyu ve babamın arabasıyla yanlama videosuna kadar gösterdim vermedi deli olucam illa ehliyet almak için adana veya antalyalaramı gitmem lazım istanbulda yokmu bu dr lardam sıkılmamak elde degil

direksiyondanda geçtim.haftaya h sınıfı ehliyet cebimde olacak inş.

saglicakla

ben doktora sordum ve bana sen alırsın ehliyeti dedi ben şimdi araba almanın peşindeyım

Üst Alt