Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar merak ettiğim konu, kas erimesi olup da gebe kalıp doğum yapan var mı aranız da? Ya da bu durum ile karşılaşan hakkında bilgisi olan var mı?
bende kas hastasıyım evliyim ama cocuk konusunda korkularım var, acaba anneniz doğumdan sonra fiziksel olarak daha kötü duruma geldimi? Birde Annenizin hastalığının çeşidir nedir belirtirseniz çok sevinirim, şimdiden geçmiş olsun. Kandiliniz mübarek olsun
Bir tanıdığımız kas hastası iken doğum yaptı sezaryanla 7 aylık ken aldılar bebeği bebek maşallah yaşıyor şu an doktorunuz ne diyor arkadaşım en çok onun dediği önemli sizin hayatınız söz konusu çünkü..
bana gebelikte eğer iyi bir gebelik geçirirsen sorun yaşamazsın dendi, düşük vs.. yaşamazsam yani. Bebeğinde kas hastalığı varmı birde doğum yapan annede kas yıkımı oluyormu? En çok bunları merak ediyorum lütfen bilginiz varsa yada başınızdan geçmiş ise belirtirmisiniz..
Arkadaşlar gerçekten konu hakkında bilgi olan yokmu, kimse bir şey yazmıyor..
Neden bu konuda gerçekten kimse doğru düzgün bilgiler vermiyor neden herkes farklı birşey söylüyor anlamış değilim...
Benim ablam kas hastası keza ben bu hastalıkdan nasibini almış biriyim, ablam yaklaşık 13 sene önce evlendi ve normal doğum yaparak bir erkek çocuk düyaya getirdi.
Şu bir gerçek herkes lütfen bunu aklının bir kenarına yazsın artık mantıklı düşünürseniz bizim hastalığımız ilk başladığı gibimi kalıyor hayır asla ben 12 yaşındaydım ilk başladığında bu hastalık ve o zamanlar ben merdivenleri ikişer ikişer çıkar , hiç bir destek almadan kalkıp mekik bile çekebiliyordum. ne oldu peki her geçen zaman içimde büyüyen bu hastalık bütün bedenimi sardı her geçen gün her gün benimle beraber büyüdü hatta benden çok daha büyüdü artık ben ona yetişemicem sanırım Bu hastalığın ilk dönemlerinde keşke keşke bir çocuk dunyaya getirseydim ama malesef ailemin baskısı yüzünden hep sustum annelik sevdamı diğer çocuklarda avutmaya çalıştım. Evlendim ve eşimden ayrıldım , Ablamın hastalığının ilerlemesinin tek nedenının çocuk dunyaya getırmıs olduğu için böyle olduğunu düşüdüler halada düşünüyorlar ama kendilerini kandırıyorlar bence ben 29 yaşındayım bir çocuk getirmedim dünyaya ne oldu peki çokmu iyim ben şimdi lütfen biZ HAYATA 1-0 YENİK BAŞLADIK ZATEN hayatımızı başkaları için yaşamayalım bizim için bir gün çok geç olabilir çünkü bizim için yarınlara dair hayal kurmak anlamsız olabilir . Bu arada yeğenim gayet sağlıklı umarım Rabbim ona böyle bir acıyı asla yaşatmaz..
Merhaba; ben kas hastasıyım ancak türünü maalesef ki bilemiyorum, kendimi bildim bileli aynı şeyleri yapıyorum ya da yapamıyorum geçen sene bir bebeğim oldu hamilelik sürecim oldukça zor geçti özellikle dördüncü aydan sonrası tekerlekli sandalyede geçti bebeğimin kız olursa daha sağlıklı olacağını söylemişti bir doktor ( cinsiyet kız olunca babadan alıyormuş genlerini) çok şükür ki kız oldu sağlıklı hamdolsun çocuğumuz şu anda 1,5 yaşına geliyor sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim bendeki değişiklere gelince kas yıkımına uğruyoruz o bir kaçınılmaz... ama değer mi ? tabiki değer öyle de ölücez böylede hiç değilse annelik duygusunu tattım onun bana sevgisini tattım hiç biri paha biçilemez benim tecrübelerim bu kadar iyi günler herkese
Kas hastası bayanlarda evlilik, hamilelik ve çocuk..?
merhaba.ben 24 yaşında bir bayanım. müsküler distrofi, mitondriyal miyopati kas hastasıyım.
16 yaşında kız kardeşim var o da kas hastaı. ama farklı bir çeşidi. bu hastalığa sahip olup evlenen arkadaşlardan, kas hastası bi bayanla evli erkeklerden cevap bekliyorum. evlenmenin bi sakıncası var mı? hastalık evliliği zorlaştırdı mı? çocuk sahibi olunabiliyor mu? hamilelikte yaşanan sıkıntılar? doğum sırasında ve sonrasında hastalığın etkileri? çocugun kas hastası olma ihtimali?
bu konuyu hep merak ettim. doktorlar sorularıma dogru düzgün cevap vermedi. en dogru cevabı sizlerden alırım diye düşündüm. yardımcı olursanız sevinirim