Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin geçirdiği trafik kazası

Nevra

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
9
Uzun süredir en yakın arkadaşımla görüşemiyorduk. O gece onlarda kalmamı istemişti ve yatılı olarak misafirliğe gittim.Güzel bir akşam geçirmiştik kardeşimden falan konuşmuştuk bi kaç kuaför salonu ile masörlük konusunda anlaştığını, orada kadın müşterilere spa masajı yapacağından falan bahsetmiştik.

Çocuğun sonunda şansı güldü nazara geliyor bi türlü dikiş tutturamadı demiştik.Gece saat 1 gibi yattık, saat 02.00'da bilinçsiz bi şekilde uyandım oturdum elime telefonumu aldım rehberde bir anneme, bir kız kardeşimin numarasına gittim geldim.Aramak istedim ama saçmala saat kaç oldu korkutma milleti dedim telefonu yastığın altına attım yattım.Saat 05.00'de bağrımda çok büyük bi ateşle uyandım sanki köz alıp da bağrıma koymuş gibiydi... nasıl yanıyordu içim kalktım neredeyse 1Litreye yakın su içtim ama halen geçmemişti bağrımın yanması... tekrar uyudum sabah uyandığımda evde bi telaş vardı arkadaşımın eşi babasıyla konuşuyor arabayı istiyordu.

Bende bugün pazar herhalde bir yere gezmeye gidecekler erken gideyim eve diye düşündüm.Sonra yanlarına gittim kahvaltı hazırladık, kahvaltı yaptık sonra arkadaşım eve saat kaçta gideceğimi sordu 12 gibi giderim dedim erken gitme dedi.Bende arabayı istediler hem gezmeye gidecekler hemde gitme diyor dedim, anlam veremedim sonra düşündüm annem işte, babamda işte, Kardeşimde arkadaşında kalacaktı evde kimse yok nasıl olsa dedim, tamam bi kaç saat geç giderim dedim. Sonra babam aradı kardeşin bayılmış acile kaldırmışlar hadi gel dedi, bende söylene söylene üstümü giyindim arkadaşım bizde gelelim seninle dediler hazırlandık çıktık teyzemi de aldık evinden, teyzem sürekli ağlıyordu. Acaba dedim kötü bir şey mi oldu ki dedim kendi kendime, sonra içimde tuhaf bi acı oldu benimde gözlerim dolmaya başladı dua etmeye başladım.

Hastaneye vardık kamera odası vardı, oradan yoğun bakımda yatan hastaları izliyordu yakınları... Kardeşimi görünce bunun sıradan bi bayılma olmadığını anladım, simsiyahtı ve şişmişti vücudu, sağ bacağı sargıdaydı.Baba bu bayılma değil noldu noldu diye ağlamaya başladım.Trafik kazası geçirmiş, durumu ağır kardeşin ölüyor dedi... Başımdan aşağı kaynar sular döküldü nasıl ağlamaya başladım kardeşim diye arkadaşıma sarıldım söyleyemedim affet beni, sana söyleyemedim dedi.Meğerse herkesin haberi varmışta bana söylememişler.Yoğun bakımı gösteren televizyon kapandıktan sonra annem nerede, annem diye sordum babama, acilde yatıyor fenalaştı dedi kendimi acile attım.Annem mahvolmuştu kendisi şeker ve hipertansiyon hastasıydı biranda fenalaşmıştı, annem ayakta zor duruyordu sakinleştirici vurmuşlardı. Annemle sarıldık ağladım hıçkıra hıçkıra, bağıra bağıra ağladım, annem geçecek kızım dedi geçecek.Anne nerede olmuş kimle diye sordum. Doğum günü vardı arkadaşının evinde, oraya gitmişlerdi gece arkadaşında kalacaktı.Kaza oradan dönüşte olmuştu, peki kimlerle dedim Meryemlerle dedi, o nerede? dedim o kaza yerinde ölmüş dedi... Bi şok daha yaşamıştım kardeşimin son 6 ayını birlikte geçirdiği, sürekli beraber vakit geçirdiği, zaman zaman yanında kaldığı arkadaşı ölmüştü, o kadar kötü oldum ki duyunca daha da arttı acım yalvarmaya başladım Allah'ım yavrumuzu bize bağışla diye.

Dedemlerde gelmişti köyden bana sarıldı çifte kuzularımdan biri ölüyor diye ağladı.İki gün beyin kanaması yoğun bi şekilde devam etti doktorlar kendinizi en kötüye hazırlayın dediler pek de umutlu değillerdi.Bize pek bilgi vermiyorlardı hastanede staj yapmıştım zamanında şefim vardı onu gönderdim doktorla konuşsun diye.Onlar konuşurken kapıdan duydum ailesine söylemedim ama ölecek bu hasta hiç ümit yok halen beyin kanaması devam ediyor dedi.Yıkıldım anneme babama nasıl söylerdim. Hastanenin bahçesine indim annem ve babam yoktu. Akrabalara söyledim dua edin annemlere de sakın söylemeyin dedim nasıl ağlıyordum, kardeşim diye herkes dua ediyordu. Evde Yasin-i Şerif'ler, Kur-an'lar okundu. Aynı gün Meryemin cenazesi defnedilmiş köyünde.Yavrum olay yerinde vermiş canını... Araç takla atınca arka camdan kızlar fırlamışlar sonra araç sürüklenip üzerlerine düşmüş aracın altında kalmışlar... kardeşimin başından aşağısına düşmüş, meryemin ise başına... yüzü tanınmayacak haldeymiş kafa tası parçalanmış kanlar içindeymiş... kuzeniyle konuştuk sonrasında akan kandan yıkayamamışlar cenazesini... başına poşet giydirmek zorunda kalmışlar.... kardeşimse şans eseri kurtuldu o hurdaya dönen aracın altından... Defalarca enfeksiyon kaptı öldük öldük dirildik ve dualarımız kabul oldu Kardeşim hayata sımsıkı tutundu.Kazayı 18 aralıkta yaptı, bugünse 27 haziran 1,5 ay önce eve çıktı.Şuan konuşamıyor, omurgasında çok şükür bi hasar yok ama uzun süredir yattığı için kireçlenmeler var o yüzden yürüyemiyor, midede hortum var oradan besleniyor, sıvı gıdaları artık pipetle içebiliyor,kendi kendine dönüyor yatakta,başını kaldırabiliyor,sinirlendimi ısırmak için hamle yapıyor,arada bir özellikle geceleri herkes uyurken anne diye sesleniyor.Gözleri ile anlaşıyoruz ve sanırım bilinci de tamamen açıldı ve durumunu kabullenemiyor.Şu sıralar depresyonda bize bakıyor sonra arkasını dönüyor.Sürekli uyuyor arada ağladığını görüyorum sessizce, gözyaşlarını farkediyorum ağlama diyorum geçecek bu günler sen ne durumdaydın ne kadar yol aldın inşallah da iyileşeceksin diyorum.Gözlerinin içine bakıp seni çok iyi anlıyorum diyorum evet diye gözlerini kırpıyor.Ben engelliyim kardeşimse sağlıklıydı fakat şimdi o benden daha ağır durumda bi engelli... Annem yıkılmış durumda en azından kardeşin sana yardımcı olur diyordu şimdi ise ben ona bakıyorum gücüm yettiğince, bırakmamda kardeşimi...

Empati yapmaya gerek yok çünkü aynısını bende yaşadım ameliyattan sonra 6 ay kadar bende yattım,neler hissettiğini, ne acılar yaşadığını çok iyi biliyorum.Kardeşimin ameliyata yada hiç bir şeye ihtiyacı yok sadece fizik tedaviye ihtiyacı var biz zorla da olsa yaptırıyoruz ama inatlaşıyor yapmamıza izin vermiyor. Bir kaç aya kadar Ankara Gata'ya gidecek fizik tedaviye ve inşallah oradan yürüyerek gelecek.Kardeşim ve arkadaşları çok gençti bi doğum günü partisinden gelirlerken alkolde olmadığı halde, aracın çok süratli olmasından, yolda ki gizli buzlanma ve direksiyon hakimiyetini kaybeden arkadaşı yüzünden en yakın arkadaşı 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Meryemimizi toprağın altına bıraktık.Kardeşimse şimdi bize muhtaç durumda... Diğer çocuklarsa hiç arayıp sormadılar durumlarıysa gayet iyi, hava yastığının açılması onları hafif çiziklerle çıkardı arabanın içinden. Mahkeme devam ediyor arabayı süren çocuk ehliyetsizmiş ve tutuksuz yargılanıyor. Çok tuhaftır ki diğer çocuk kullanıyormuş arabayı senin uykun geldi kaza falan yaparız sen geç ben kullanayım diyerek direksiyona o geçiyor... O gece belki de kardeşimi arasaydım doğum gününden dönmeyecekler ve orada kalacaklardı ama arayamadım, ateşler içinde uyandım meğerse kardeşim o sırada can çekişiyormuş. O gece o saatlerde annem bir anda uyanmış ve bunlar kaza yapmış olmasın sakın demiş ve sonra saçmalama kötüyü çağırma demiş geri yatmış. Ve enteresan birşey sabah, üstü kir pas içinde bir çocuk annemin iş yerinin orda yanına yanaşıyor acil eve gitmem lazım para verirmisin diyor. Anneme de arkadaşları burda tinerciler çok dikkat et diye uyarmışlar o da öyle bi çocukmuş para versem tiner alır diye düşünmüş, oğlum para yok yanımda ama otobüse benle birlikte bin benim otobüs kartından geçirelim demiş fakat çocuk beklemiş fakat sonra gitmiş ve o gece kaza annemlerin iş yerinin yakınlarında gerçekleşiyor. Annemin tinerci sandığı o çocuk meğerse petrolde çalışan bi çocukmuş, kardeşimi arabanın altından o çocuk çıkarmış.... Ve belki o çocuk çıkarmasaydı kardeşim ölecekti... Annem şimdi diyor ki keşke verseydim istediği parayı diyor belki bunları yaşamazdık ama o an elim cüzdanıma gitmedi diyor... Hayatta hiç bir şey tesadüf değil...

Lütfen hızlı araç kullanmayın biz yandık halende yanıyoruz başkalarının da canı yanmasın... Gencecik çocuklar toprağın altına konmasın, anneler ağlamasın... Kardeşim için dualarınızı bekliyoruz. Sağlıkla ve selametle kalın

Allah yardımcın olsun, bende trafik kazası sonucu engelliyim, umarım en kısa sürede düzelir çok geçmiş olsun ne kadar büyük bir sıkıntı olduğunu gayet iyi biliyorumm

Allah yardımcınız olsun kolay degil sabırlar versin. Hepimiz yaşadık yaşayacaz alın yazısı kurtuluş yok.

çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur kardeşiniz

Çok sağolun hepiniz. Geçecek bu günlerde inşallah ama biraz zamana ihtiyacımız var.Dualarınızı eksik etmeyin kardeşimin üzerinden

Yazdıklarınızı okurken bugün okadar sinirli olmama rağmen tüylerim diken diken ve gözlerim dolu dolu okumaya inatlaştım ve okurken resmen kendimi kaybettim,neden bukadar etkilendiğimi soracak olursanız aynı duyguları ben kendim yaşadım kardeşinizle tek farkımız bende beyin kanama olmayışı ama bacağımın morarması burundan beslenmem yoğun bakımda 38 gün böön böön bakmam sürekli uyumak istemem gözlerim dolup dolup ağlamam ben artık ayağa kalkamam araç süremem diye isyan edişim yazarken bile şuanda yaşıyor gibiyim aynı duyguları.1 sene sırt üstü yatalak kaldım sayısız ameliyatlar oldum enfeksiyon kaptırıldım doktorların yanlış ameliyatına maruz kaldım neler neler.Kolumdaki ağrıdan dolayı gece uyanıp kolumu kopartacak şekilde ısırmam diğer elimle kolumu sıkıp kopartacam diye bağırmalarım verilen ilaçla günlerce uyumam kafamda kendimi nasıl öldürebilirim diye kafamda planlar kurmam falan filan.Herşey öyle gelişti öyle yoluna girdiki zaman zaman hastaneye kontrollere gidip geliyorum herşeyi yoluna koydum derken hayatımın 2.şokunu yaşadım ve kazadan ağır geldi bana şuanki bulunduğum ortam.Neyseki etrafımda onca sevenim destek çıkanım varki heleki şuanda hem mahalleden komşumuzun oğlu benimde şuanda İdari Amirim olan abim neredeyse wc bile benimle gelecek gözü o derece üzerimde neyse daha fazla dağıtmadan,

Kardeşinize şifalar diliyorum inş herşey yoluna girer eski sağlığına kavuşamasada hayatını yaşamını sürdürebilecek duruma gelmesini Yüce Rabbimden dilerim.Sizlere ve kardeşinize de sabırlar diler inş herşeyin yoluna girmesini temenni ederim...

sizde aynı şeyi yaşadığınız için yaşadıklarını biliyorsunuz. çok zor günler geçirdik ve halende geçirmeye devam ediyoruz. inşallah yoluna girer herşey ve acılar son bulur Rabbim hepimize şifa versin en azından kimseye muhtaç olmadan hayatımızı devam ettirebilecek duruma getirsin bizleri

Zaman ve sabır herşeyin ilacı sizlerde ailesi olarak dualarınızı eksik etmeyin,okunmuş su içirin gerçekten çok faydası oluyor yazacağım çok şey var aslında ama yanlış anlaşılıyorum arkadaşların gözünde farklı tanıtıyorum kendimi yazamıyorum :(
Ama şu varki kendisine güven ve sabırlı olup inançlı olmasını sağlayın ben şuanda arabamıda sürüyorum ama dediğin gibi sakat kaldım çok çektim görüyorumda olanları halende çekiyorum ama şu hız yokmu engel olamıyorum bir türlü kendime :(
En son geçen hafta Avrupadan gelen dayım çek sağa inecem dedi benim ölmeye niyetim yok ben izine tatile geldim zehir etme benim tatilimi dedi :(

maralcım yazdıklarından çok etkilendiğimi bilmeni isterim

inşallah acil şifalar verir yüce rabbim kardeşine allah kimseyi zor durumda bırakmasın

hiçbirzaman ümüdinizi yitirmeyin bol bol dua hayatta gerçekleşmicek hiçbirşey yok sadece inanç olması lazım..:)

Çok geçmiş olsun kanım donarak okudum baştan sona herşey insanlar için bugün varız yarın yokuz bu dünyada :( çok geçmiş olsun size ve ailenize allah sabır versin.

Allah sabrınızı versin benim de ablam 4.5 ay önce bir kaza sonucu aletler yardımıyla yeni yürümeye başladı çok şükür biz de 1 ya sonra Allahın izniyle Gataya gideceğiz belki görüşürüz

çook geçmiş olsun rabbim kardeşimize önce sabır sonrada şifa versin inşaallah...

çok sağolun hepiniz.biz dua ediyoruz sizlerden de dualarla manevi destek bekliyoruz. inşallah az kaldı her geçen gün iyiye gidiyor ama işte kabullenmek zor geliyor bir kabullense ve bize yardımcı olsa daha kısa sürede sonuca ulaşacağız

Kardeşim yaklaşık 5 aydır evde, ilk geldiğinde sadece gözleri oynuyordu boş boş korkulu gözlerle bize bakıyordu.Hareket vardı ama bilinçsizce, çok ürkekti... Yazın aylarca yanında yattım sabahlara kadar uyumadım,uyumadık annemle,bizi tekrar tanımasını güvenmesini sağladık.Çok şükür ki şimdi çok iyiyiz, çok neşeli, mutlu, biraz zor anlaşılsa da konuşuyor, şarkı söylüyor, şaka yapıyor, kollarını bağlayıp küsüyor :) küçük bi çocuk gibi artık geçmişe dair hafızasında kayıp yok :) Sadece kaza ve öncesine dair 3 yıl hafızasında pek yok hatırlamıyor. Belkide unutmak istediği için kendisi sildi hafızasından onuda bilemiyoruz. Ama bilmemesi çok iyi çünkü böyle daha neşeli :) Herşey çok güzel gidiyor. Omurgasında hiç bi hasar yok yada vücudunda kalıcı bi hasar yok gibi şimdilik :) Oturabiliyor ama kısa süreli 10-15 dk kadar :) Sol bacağı tam açılmadığı için henüz yürüyemiyor kalkamıyor. Evde hergün defalarca fizik tedavi hareketlerini uyguluyoruz :) Doktorları şokta 15 gün bile yaşamaz denilen kardeşim 10 aydır bizlerle ve hergün biraz daha yol kat ediyor :) onun diğer adı artık MUCİZE... Bu acılar yaşanması gerekiyormuş, halen yaşıyoruz ama bitecek inşallah. Bugünlerimize de şükürler olsun :) Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı inşallah.Merak eden bana soranlar oluyor sitede ki üyelerden onlara bilgi vermek adına yazdım bunları :) DUA eden herkese çok teşekkür ederim

Geçmiş olsun Allah başka acılar göstermesin inşallah hergün daha güzel haberler vermen dileğiyle...

amin çok sağolun hepiniz, inşallah günden güne daha iyi haberler vereceğim sizlere

çok geçmiş olsun maral kardeşindewki sevindirici gelişmeler çok güzel inşallah dahada güzel olucak dualarımız siizinle...........ooooooooooooooo bu kadar gelişmeden sonra kim tutar sizi:D

teşekkür ederim :) evet Allah'ın izniyle inşallah çok güzel yollar aldık dahada alacağız :)

bugün kardeşim kaza yapalı tam 1 yıl oldu :( ne zor geçti bu 1 yıl, neler yaşadık neler, Rabbim bizim yaşadıklarımızı yaşatmasın kimseye

Geçer hepsi geçer biter geriye bakarsın ki.....

Tam 9 sene bitti şöyle bakıyorum da o yaşadığım yaşattığım sıkıntılar acılar ağrılar Allah kimseye yaşatmasın..

Dahada iyileşecek kardeşin hergün daha iyi olacak göreceksin yürüyecekte..Şifalar dilerim Rabbimden...

inşallah çok sağolun. Zaman tüm yaraları sarıyor yavaşta olsa

Merhabalar çok geçmiş olsun kardeşiniz nasıl oldu ne durumdadir?

geçmiş olsun ALLAH yardımcınız olsun Rabbim şifa versin kardeş acısı zordur bilirim 2 yıl önce ben kaybettim kardeşimi rahatsızlıkları vardı 3-4 tane hemde fazla dayanamadı.İNŞALLAH kısa zamanda sağlığına kavuşur kardeşiniz.

Benim nişanlımın beyin sapında hasar kaldı oksijensizlikten dolayı 2 aydır yoğun bakımda yatıyor gözlerini açamadı henüz, doktorlar bir hafta öncesine kadar umut yok gözünü açsa da konuşamaz, yürüyemez diyordu şimdi ise beyin çok fazla hasarlı değil gözlerini ne kadar çabuk açarsa o kadar iyi diyorlar ne yapacağımızı bilmiyoruz gözlerini açması için, gözlerini bir açsa başlayacağız mücadeleye:((

busssra
Kardeşim şuan çok şükür iyi beyninde konuşma ve hafıza bölümünde biraz hasar kaldı. Dil tembelliği de var biraz o yüzden konuşmasını anlamakta zorlanıyorlar ama biz sürekli yan yana olduğumuz için ne dediğini anlıyoruz. Sol bacak iç kasında kasılma olduğu için biraz içe basıyor onun içinde bacak korsesi tedavisine başlanacak eğer korse ile fayda görmezsek küçük bir operasyon geçirecek. Ev içerisinde kendi işlerini görebiliyor. Annemlerle beraber akşam yürüyüşlerine çıkıyor. Açık lise bitirme sınavlarına girdi 1 dersi kaldı onu da bitirirse mezun olacak Üniversiteye giriş sınavlarına girecek. 7 yıl içerisinde çok yol kattettik darısı tüm hastaların başına inşallah.

akin0307
Amin inşallah. Allah size sabırlar versin. Rabbim sevdiklerimizin acısı ile sınamasın bizleri...

Prensin_prensesi
Kardeşim de çok kötü durumdaydı. Çok uzun süre yoğun bakımda kaldı bilinçsizce yattı. Hiç bir tepki yoktu eve getirdiğimizde... Çıkmadık candan ümit kesilmez derler o kadar doğru ki kardeşim için herkes öldü ölecek gözüyle baktı ama şuan yanımda ve televizyon izliyor kahkaha atıyor gayet bilinci yerinde tepki veriyor konuşuyor benimle sohbet ediyor. Rabbim nişanlınıza şifa versin. Mümkün olduğunca her fırsatta yanına girin konuşun ama sakın ağlamayın yanında. Konuştukça tepkilerine ve bağlı olduğu makinede ki sinyalleri sesleri takip edin. Emin olun sizi duyuyor. Bilinç yerinde olmasa bile sizi duyuyor. Kardeşim de aynı evreden geçti öylece yatıyordu ama ben girdiğimde gözünden bir damla yaş süzülüyor makinede ki değerleri yükseliyordu. 5-6 ay boyunca yalnızca 1 kere ağladım yanında onda da değerleri çok yükseldi benim ağladığımı hissedince. Biliyorlar bizim onların yanına girdiğimizi sesimizi tanıyorlar. Asla pes etmeyin. Allah yardımcınız olsun. İnşallah sağlığına kavuşur düğününüzü yaparsınız.

James Dean hayatının baharında ve kariyerinin başlarında iken 24 yaşında trafik kazası sonucu öldü. Benim okul yıllarımda İngilizce dersinde otobiyografisini okuyup çok üzüldüğüm ABD`li sinema oyuncusudur.
James Dean`ın ölümü beni çok etkiledi ve İstanbul da aynı şekilde trafik kazası geçirdim 26 yaşımdaydım.

Yine çok üzüldüğüm biri ABD`li Paul Walker 2013 yılında henüz 40 yaşında iken geçirmiş olduğu trafik kazası yani yarına çıkacağımızın garantisi yok insan doğar büyür ve ölür bazısı erken yaşlarda işte bu beni çok üzer ölüm bebeklere ve gençlere yakışmıyor.

Allah daha iyi etsin çok sukur maşallahh... :) cok sevindim canım

Üst Alt