Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim adına araba almak istiyoruz..?

KanKy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben bu siteye yeni üye oldum ALLAH'a çok şükür benim hiçbir rahatsızlıgım yok , en küçük kardeşim kısaca özetliyim 19 yaşında doguştan damagı delik dogdu ve zeka geriligi var küçükken kediden korkup merdivenlerden düşüyor ve bel kemiginde kayma var doktorlar ameliyat etmiyor (vicdanlı para canlısı olmayan doktorlar ) ve arabayla gezmeyi çok seviyor anlatamam bende bir araba almak istiyorum bu konuda burada yazılan çok yazılar okudum ama tam istedigim cevaplar degil anladıgım kadarıyla [SIZE=3]OTURAN BOGA[/SIZE] takma isimli [SIZE=3]GENEL YAYIN YÖNETMENİ[/SIZE] BÜLENT bey var o bu konularda çok bilgili
mümkünse msnde yada numarasını verirse aklımdaki soruları sorup detaylı bilgi almak istiyorum beni bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılarımla.

1 -bir araba almak istiyorum sıfır yada ikinci el bu arabayı alırken ötv ödemiyorum anladıgım kadarıyla ama 5 sene sonunda engelsiz bir vatandaşa satarken ötv ödüyormuyum?
2 - ben arabayı kendi ismime alırsam bu ötv indiriminden faydalanabilirmiyim?
3 - arabayı kardeşimin adına alırsam biz 4 erkek kardeşiz en küçügümüz ismi volkan (engelli kardeşim) hariç 3'ümüzde kullanabilirmiyiz?
4- araba alırken illa 1,6 motordan büyük olmamak kaydıylamı almam gerekiyor?
5- aracı 1,6 motordan büyük alırsam ötv'siz alabilirmiyim alabilirsem % kaç oranında ötv ödemem?
6- araç alabilmem için raporu % kaç olmalı?
7- bu alınacak araç ticari araç olabilirmi?
8- kardeşim çalışmıyor devletten hiç bir yardım (okul hariç) almıyor kardeşim adına engelli vatandaşlarımıza baglanan aylıktan faydalanabilirmiyiz? faydalanırsak ne kadar aylık baglanır, babamın vefatından sonra emekli aylıgından 120 Tl'sini kardeşim alıyor. bu aldıgı para baglanıcak aylıgı etkilermi?
9- kardeşim çalışmadıgı için bankadan taşıt kredisi alabilirmi alabilirse hangi bankalardan alabilir?
bu sorulamı cevaplıycak karşımdan tam bilgili bir muhatap bulamadım bu güne kadar bu sorularımı bilgisi olan arkadaşlarım cevaplıyabilirse çok sevinirim...

Kanky,

1-5 sene sonra engelsiz yada engelli birine aracınızı sattığınızda ÖTV ödemezsiniz.
2-Kendi üzerinize ÖTV indirimli araç alamazsınız,kardeşiniz üzerine olacak.
3-Evet kullanabilirsiniz,kardeşi,annesi,babası kullanabilir.
4-Motor silindir hacmi 1600 cm3 ü aşmayan binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar(steyşın vagon,arazi taşıtı ve jeepler dahil) alabilirsiniz.
5-
6-%90 ve üzeri
7-Olabilir.
8-Kardeşiniz 2022 özürlü aylığını alabilir.Hane gelirini,hanede yaşayan kişi sayısına böldüğünüzde 367 TL altında kalıyorsa,kardeşiniz evde bakım aylığıda alabilir.Şu anki maaşı kesilsede önemi yok,bu bahsettiğim gelir 120 tl çok üstünde olacaktır.
9-

Bilgim bu yönde
Saygılar

teşekkür

Beni bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim musa ama jeep alınmıyormus heralde öyle duymustum

1600 cc altındaki jeeplerden bal gibi alırsın.1600cc üstünde alacağın binek araç için ötv indiriminden hiç bir şekilde faydalanamazsın.

1600 jeep nerde varki jeepler büyük motor hep ama bugun reklamlarda gördüm dacia 30 milyara jeep satıyor o nasıl birşey acaba..
birde Volkswagen transporter yada mercedes Vito Viano alamıyorsun onlar direk ticariye giriyormuş

daihatsu terios,dacia duster,skoda yeti,vw tiguan bunlar 1600 altı dacia duster ötv siz 31500 (en donanımlısının fiyatı)

Üst Alt