Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karbon AFO Kullanan Arkadaşlar Yardımcı Olabilir mi?

TahaAY

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Karbon Afo'yu 8 Saat iş yerinde kullandıktan sonra çıkarmak için resmen can atıyorum. Çok şiddetli bir ağrı oluyor. Üzerine gidip devam etmemi söylediler. Hatta akşam uyurken ayağımı yukarı çekmesi için Foot-Up 'a benzeyen dizden cırt-cırt ile bağlanan eşya var ama 2 ay oldu hâlâ ağrılar devam. Afo'yu çıkardıktan 1 saat sonra ağrı kesiliyor. Yara ve özellikle nasır oluyor. İyileşmesi çok uzun zaman alıyor. Bu Konu Hakkında önerisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Hastalığım Sağ Siyatik Sinir Lezyonu. Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

kısa karbon afoyu bende kullanıyorum, daha rahat bir kullanım için size bazı önerilerim olacak. Afomuz ne kadar benzer bilmiyorum ama benimkisi az çok şu linkdekine benzer.
https://www.google.com.tr/search?q=...9xgIVqrNyCh1QlgMm&dpr=1#imgrc=nG5p1QW2oExRQM:
1-Ayağınızın denk geldiği yere bolca delik açtırın terlemeyi ve kötü kokuyu önlemeye yardımcı oluyor.
2-Ayak taban kısmına ortopedik tabanlık koyun yara ve nasır oluşumunu engelliyor.
3-Ayak bilek kısmınıza alt tarafı kesilmiş bir çorap geçirin, bilek kısmının terlemesini ve yara oluşumunu önlüyor.
4-Haftada 1-2 kez afonuzu yıkayınız. Çamaşır makinenizin en kısa programında (Bizim makinede 15 dk. bölüm var) 50 derecede yıkayın, hijyen açısından faydalı oluyor.

Dynamic Walk Bu Linkteki Afonun aynısı. Cevabınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Sizin ayağınızda uzun süre giydikten sonra sızlama şeklinde ağrılar oluşuyor muydu?

http://i46.tinypic.com/28cha2u.jpg
http://i40.tinypic.com/dfaws9.jpg

Bendeki afo bu 5-6 senedir kullanıyorum, Afonun taban kısmının üzerine spor ayakkabının kendi taban-keçesini yok taban altı nasırı önler, üstteki cırt cırt bandı ben iptal ettin onun yerine çorabın altını kestim ayagıma gecirdim afonun üst kısmına doğru kıvırdım, cırt cırttan sürtme ile oluşan yaralanma olayı olmuyor.sizdeki afodan ben siperiş vermiştim satıcıbeni aradı afonun taban kısmının kısa oldugunu söyledi bende vaz geçtim.Ofonun taban kısmı ayakkabının içine göre olmalı yoksa yandaki cubuklar veya demir ayagı yara yapar.Afo 44 numara ise ayakkabıda 44 olmalı.

https://hizliresim.com/ql4D2R

İş Yerinde Server'den dolayı resimlere bakamadım ama akşam eve gittiğim zaman incelerim sadece anlamadığım bir nokta oldu. "[FONT=sans-serif]çorabın altını kestim ayagıma gecirdim" bu kısmı detaylı anlatabilir misiniz?[/FONT]

Bu tarz bişey istersen hazır al istersen kalın elastikiyeti kuvvetli çorabın alt kısmını keserekte yapabilirsin.Bunu dize kadar git, afoyu giy, bunun ust kısmını afonun ust destek (cırtın ) olduğu kısımdan aşağı kıvır.Bu sistem hem surtmeden dolayı dızaltında sürtunmeden dolayı oluşan cırt yarası olmayacak hemde afo ayağı daha iyi saracak.

Anladım. Çok teşekkür ederim. Hazır alalım Medikal de bulabilirim herhalde. Akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler. Başka yollar deneyen arkadaşlar varsa cevaplarınızı bekliyorum.

TahaAy, kullandığımız cihazlar birbirinden farklı, o yüzden benim pratik çözümlerim size pek yararlı olmaz, ama size şunu diyebilirim, doktorlar medikalciler klasik çözümler içinde, herkesin durumu her cihaza %100 uymayabiliyor bu nedenle kendi durumumuza birazda kendimiz çözüm bulmak zorundayız. Geçmiş olsun.

Ankara Bilkent Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde özel olarak ayağım ölçülerini alıp Afo yaptılar. 6 ay kadar kullandıktan sonra Afoyu direk çöpe attım. Sağ siyatik sinir lezyonu teşhisi koydular Gata'da 8 senedir ayağıma kendim bile dokunamıyorum afoyu ayağıma sardığım zaman ilk 5 saat bir problem olmuyor sonrasında ağrılar oluşuyor. Ağrıyı anlatabilmek için şöyle izah edebilirim. kış ayında duşa girdiğiniz zaman sıcak su ayağınıza değdiğinde bir sızlama olur, bu şekilde bir ağrı sürekli oluyor ve afoyu çıkarmak zorunda kalıyorum. Sürekli olarak 8 yıldır stabil bir ağrım var üzerine yaralar ve afo ile ilgili ağrılarda ekleniyor. Çözüm kullanmamak bana göre ama kullanmaz isek de yürüyüşde çok kötü bir bozulma oluyor. psikolojik belki bilemiyorum ama çöküntü yaşıyorum ister istemez.

Üst Alt