Bugun tüm evlerin kapısını çalıp,evde engelli bulunup bulunmadıgı sorulmuş.ben evde olmadıgım için o kişilerle görüşemedim.bilgisi olan arkadaşlar varmı?merak ettim.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Grafiker' Alıntı:Tostumu yedim bekliyorum :lol: :lol: (ne iğrencim yav) :lol:
GoKcHe' Alıntı:Allah iyiliğini versin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bedensel engelli seçeneği yoktuOturanBoğa' Alıntı:Yok yok abi, süreğen hastalık olmaz. Ortopedik ya da bedensel olmalı.
kara şimşek' Alıntı:Bugun tüm evlerin kapısını çalıp,evde engelli bulunup bulunmadıgı sorulmuş.
Evet arkadaşım görevlilere mühürlü kimlik kartı yaptık okuldan....Gelenler Resmi Kimlik gösteriyorlar mı? Ben sorarımda.Sizlerde sorun arkadaşlar.
çok emin bi kaynakdan duydum tüm engellileri lübnan'a gönderceklermiş.. :lol:dilemma' Alıntı:bu işin altından bişiy çıkacak gibi geliyor bana ama, hayırlısı bakalım. :roll:
bayke' Alıntı:çok emin bi kaynakdan duydum tüm engellileri lübnan'a gönderceklermiş.. :lol:
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı
ÖZÜRLÜ ENVANTERİ FORMU UYGULAMA KLAVUZU
Bu form, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin en üst düzeyde eğitim ve istihdam imkanlarına sahip olmalarını sağlamak amacıyla eğitim politikalarının oluşturulmasına katkı sağlayacak istatistiksel verileri ortaya koyabilmek için Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) tarafından geliştirilmiştir.
Formda yer alan soruların cevaplandırılması ile elde edilecek veriler, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik faaliyetlerin daha gerçekçi ve bilimsel bir yaklaşımla planlanması için büyük önem arz etmektedir. Planlamanın sağlıklı ve ülke gerçeklerine uygun bir biçimde yapılandırılabilmesi için engelli bireyin erken çocukluk döneminin başlangıcından itibaren tanısının konulması gerekmektedir.
Araştırmanın amacına ulaşabilmesi için, “Özürlü Envanteri Formu” sorularının cevaplandırılmasında özel eğitim gerektiren bireylerin tespit edilerek Türk Milli Eğitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda temel yaşam becerisinin geliştirilmesine uygun eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi hedeflenmektedir.
EARGED BAŞKANLIĞI
earged@meb.gov.tr
ÖZÜRLÜ ENVANTERİ FORMU’NUN DOLDURULMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1. T.C. KİMLİK NO: Özürlünün nufus cüzdanında yer alan 11 haneli T.C. Kimlik No’su formda yer alan her kutucuğa bir rakam gelecek şekilde mutlaka doldurulmalıdır. Özürlünün T.C. Kimlik No’su bilinmiyorsa anketör tarafından özürlünün nufusa kayıtlı olduğu ili, ilçesi, adı, soyadı, ana adı, baba adı, yıl olarak doğum tarihi ve cinsiyeti anket formunun üstünde uygun bir yere yazılmalıdır. Daha sonra anketör tarafından bu bilgiler kullanılarak www.nvi.gov.tr adresinden özürlünün T.C. Kimlik No’su tespit edilerek ilgili bölüme yazılmalıdır. Aksi taktirde formla ilgili bilgiler sisteme dahil edilemeyeceğinden değerlendirilemeyecektir.
2. İKAMETGAH ARDESİ: Özürlü bireylere geri dönüşün sağlanabilmesi için adres bilgilerinin eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.
3. İRTİBAT TELEFONU: İrtibat telefonu il kodu dahil olmak üzere 11 haneli olarak yazılmalıdır.
4. ÖZÜR TÜRÜ: Bu bölümde özürlü bireyin özür grubu belirtilecektir. Birden fazla özrü bulunanlar özürlerine uygun olan diğer seçenekleri de işaretleyeceklerdir. Örnek olarak; İşitme ve ortopedik özürlü olan birey için 1 ve 3 numaralı seçenekler işaretlenmelidir.
5. ÖZÜRLÜLÜK RAPORU: Bu bölüm özürlülük raporu vermeye yetkili sağlık kurumlarından alınan herhangi bir özürlülük raporunun bulunup bulunmadığına göre cevaplandırılacaktır.
6. ÖZÜRLÜLÜK ORANI: Beyan edilen raporda belirtilen özürlülük oranı yazılacaktır. Özürlülük raporu bulunmayan bireyler için bu bölüm boş bırakılacaktır.
7. ÖZÜRLÜ GÜNLÜK AKTİVİTELERİNİ NE ŞEKİLDE YERİNE GETİRİYOR: Özürlü bireyin günlük aktivitelerini yerine getirirken ne derecede yardıma ihtiyaç duyduğuna ilişkin uygun olan seçenek işaretlenecektir.
8. ÖZRÜNE YÖNELİK HERHANGİ BİR ALET VEYA CİHAZ KULLANIYOR MU? Özürlünün günlük aktivitelerini yerine getirirken herhangi bir alet veya cihaz kullanıp kullanmadığı belirtilecektir.
9. SOSYAL GÜVENCESİ: Özürlü kendisi veya ebeveynleri tarafında edinilmiş bir sosyal güvenceye sahip ise “Var” sahip değil ise “Yok” seçeneği işaretlenmelidir.
10. 2022 sayılı Kanuna göre muhtaç olmak koşulu ile 65 yaşını doldurmuş yaşlılar, 18 yaşından büyük özürlüler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış özürlü yakınının durumuna uygun seçeneği işaretleyiniz.
11. 11. soruya cevabınız “Evet” ise 12. soruyu, cevabınız “Hayır” ise 13. soruyu cevaplayınız.
12. 14. soruya cevabınız “Evet” ise 15. soruyu, cevabınız “Hayır” ise 16. soruyu cevaplayınız.
13. 17. sorudan 23. soruya kadar olan kısım özürlü bireyin eğitimi ile ilgili soruları kapsamaktadır. Özürlü bireyin eğitim durumuna ilişkin seçenekleri işaretleyiniz.
14. 23. soruya cevabınız “Evet” ise 24. soruyu cevaplayınız.
İrtibat Telefonları : 0312 231 06 77 – 230 47 22 – 230 36 44 – 231 69 60
Özürlü Envanteri Formu, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ilsis şifresi ile sisteme bağlanılarak doldurulacaktır.
bayke' Alıntı:72 çeşit engel gurubu var omurilik felci yok.
bayke' Alıntı:...
sosyal yapıda özellikle istanbul'da 5 yılda öyle çok değişim oluyorki..sağlıklı bi istatistik olmaz.
A_GEYiK' Alıntı:...
5 yılda bir yapılan nüfus sayımlarında bu bilgileri topluyorlar. Ayrıca tekrar toplamak neden ki?