Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanat skapula hastalığı olanlar askerlik için muaf mı?

CengizAsen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 25 yaşındayım yıl sonunda askerlik tecilim bitiyor fakat doğuştan Kanat skapula hastalığım var. Dik durup kollarımı kaldırdığım zaman direkt kanatlarım çıkıyormuş gibi arkaya doğru uzuyor. Şınav çekemiyorum çektiğim zaman da iki kolumun arkasından cıkıyorlar ve ağrı yapıyor sırt ve boyun ağrısı da çekiyorum.Sol omzum da çıtlama yapıyor ne yapmam gerekiyor askerlik zamanım yaklaşıyor nasıl bir adım izlemem gerekiyor teşekkür ederim şimdiden

CengizAsen
Muayene zamanı geldiğinde aile hekimine bunları anlat o en yakın devlet hastahanesinde ilgili bölüme sevk edecek randevu almadan o bölüme gidip askerlik muayenesi için geldim diyeceksin doktor gerekli görürse sağlık kuruluna gönderir veya askerlik yapabilir der.

Hastaneye sevk aldım ama randevu yok! Askerlik tecil süresi..?

Merhabalar tecilim 31 aralıkta bitiyor. Askerlik tecili bozup aile hekimine gittim ve 2 kolumda da kanat skapulam olduğu için aile hekimim hastaneye sevk verdi ( ortopedi ve travmatoloji ) hastaneye gittiğimde randevusuz bakılmadığını söylediler ve 15 aralık tarihine randevu olduğunu ve o zaman gelmem gerektiğini söylediler. Fakat benim ay sonu tecilim bitiyor.
Kontrol sırasında MR ve diğer tetkikler için şeyler yapacaklarını söylediler bunların randevuları ay sonuna kadar yetişmeyeceğinden şüpheliyim tecil sürem bittikten sonra kaçak durumuna düşer miyim.

Yoksa askeriye tecil için ek süre verecek midir.

eğer muaf olmaz isem ağrılarım ve kanat skapula nedeniyle bedelli askerlik yapacaktım fakat 1 ocakta bedelli askerlik ücreti de artıyor. nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

CengizAsen
Askerlik muayenelerinde randevu almaya gerek yok ilgili bölümün bankosuna gidip askerlik muayenesi için geldiğini söyleyip sevk kağıdını gösteriyorsun askerlik için geldiğini muhakkak söyle detay söylemene gerek yok askerlik muayene işlemlerin başladığı için kaçak durumuna düşmezsin 31 aralığa yetişmezse içinin rahat olması için askerlik şubesine gidip durumu anlatırsın.
Geçmiş olsun umarım senin için hayırlı olan sonuç çıkar.

kara duman

Merhabalar tesekkür ederim yardımınız için fakat ben dün gittiğimde askerlik muayenelesi olduğunu sevk kağıdımı verdiğim halde danışman randevusuz bakılmıyor gidip doktorla konusun dedi isterseniz doktora da söyledim randevu alacaksın dedi. tekrar gidip bakmak zorundasınız tarzı konusmak istemiyorum ne yapabilirim.

CengizAsen
Bakmak zorundalar kişiler işgüzarlık yapmışlar kanun var hasta hakları birimi veya başhekimliğe çık durumu anlat
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yoklama-islemleri

7. Yetkili sağlık kuruluşlarına sevk edilenlerin işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılır. Bunlar genel randevu sistemine dâhil edilmezler. Yoklama kaçağı ve bakayaların muayeneleri sevk edildikleri yetkili sağlık kuruluşları tarafından aynı gün içerisinde sonuçlandırılır. Sağlık kuruluna çıkarılması gerekenlerin işlemlerinin ilk heyet gününde bitirilmesi esastır.

kara duman

Telefonla tekrar görüşme yaptım hastane ve sekreterleri ile onlar da bütün izmir şuan askerlik işlemleri buraya geldiği için ortopedi kısmı cok dolu bu yüzden randevu almanız gerekiyor dendi. pazartesi günü tekrar gelip şansınızı deneyin dediler. ben de attığınız linktekileri çıktı alıp hastaneye tekrar gideceğim umarım hallolur.

A) 1. Başın,kolların serbestçe hareketini kısıtlamayan tortikolis, servikal kaburga, kalkık skapula. Madde 62

Karar ve tedavi :

Askerlik yoklama madde 62 A ile uyumludur omuz eklem hareketleri ve eklem hareket açıklığı olağan yazıyor.

Doktorum askere uyumlu olduğumu ve gideceğimi söyledi

Madde 62 A ile uyumlu isem askerlik muafiyeti olması gerekmiyor mu ?

A dilimi askerliğe elverişli demektir.İstiyorsan karara 30 gün içinde itiraz edebilirsin kardeşim.

Üst Alt