Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda Tasarruf Paketin detayları

Overlord

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
70
Benim dikkatimi çeken maddeler bu oldu yani 2025 ocak ataması (ekpss) çok sancılı geçicek herhalde artık tüm düzeylerde lise üni vb kadro sayısı 1000 olucak tabi oda 3 e bölünecek ve 90-92-93 alan bile atanamayacak tabi bu benim tahminim sizler ne düşünüyorsunuz ?

— 3 yıl boyunca kamuda emekli olanlar kadar yeni personel alınacak.

— Kamuda çalışanlar artık sadece tek bir yerden maaş alacak.

— Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modeli geliştirilecek.

— Kamuda yeni personel alımı istihdamı emekli olanlarla sınırlandırılacak.

— Kamuda çalışanlar için yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getirilecek.

— Kamu kurumlarının ajanda, takvim türü hediyeler vermesi yasaklandı.

Necati dogru sozcude sarayin kapatilacagi mujdesi ile haberi komedilestirmismis meger 😀🤣
makalesini okudugumda basina tas dusmus galiba necati dogrunun dediydim

zahiren maliye bakanı, batini duyunu umumiye'nin memuru mehmet şimşek'in açıkladığı paket halkla ilişkiler çalışmasından neşet değilse nedir? izah edebileni dinleyelim.

sonuç: halkın ümüğüne çökülecek, eskilerin de dediği üzere, kadim kıdemi üzere terk olunur.

ekpss ve kpss ile tarihin en düşük sayıda alımlarının yapılacağını buraya yazdığımda ( ekpss sınavından önce ) bir arkadaş bana sinirlenip moral bozma , şimşek şöyle yapamaz şimşek böyle yapamaz diye bana yorum yazmıştı. seçim 2028 mayısta . gerçekler acıdır acıtır. bu fatura 4a ücretli çalışan , 4c devlet memurlarına kesilmiştir hep . Bundan sonrada ülkeyi batıranlara değil 4a+4c+emekli+dul ve yetimleri yani toplumun ezilenlerine kesilecektir. Şimdi el yükseltiyorum. 2028 mayısından önce seçim olsa bile ekpss , kpss ile alımlar önceki yıllardan çok daha düşük olacaktır. Ülkede eskiden gemisini kurtaran kaptandı , şimdi ise gemisini kurtaran kaptan bile olamayacak.

geçen sene seçim vardı yüksek alım varken yine düşük alım oldu ekpss de 2028 de de yine aynısı olur lakin erken seçim de olabilir 2026 da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Önümüzdeki 3 yıl boyunca emekli olanların yerine alınacaklar hariç yeni memur alınmayacak".
Doğru, tek kriterleri seçim ki, 2023 seçimlerinde Mart-Haziran ayları arasında 26.345 emekli olan memurun yerine 347.962 yeni memur almışlar. Yani 2023 seçim dönemi gırtlaklarına kadar almışlar zaten

@feromon,

gerçekler acıtıyor maalesef peki hocam kamuda iş bulamayacaksak nerde bulacaz özel sektörde çöp zaten geriye belediyeler kalıyor onlarında durumu ortada elimiz kolumuz bağlandı özel sektöre oyle demem deki sebep ağır şartlarda çalıştırıyorlar 6 ay dayanabildim ben akraba olunca dahada vahim oluyor napacaz biz ?

İş bulma işi artık çok zor , ya sokakta tezgah açacaksınız , yada esnafın yanında yevmiye ile sigortasız çalışacağız.Tekrar ediyorum EKPSS KPSS alımlarını hayal etmeyin. Herkes harcamasını minimuma indirmeli.

Yaw kamuda çalışan kim? Ben sen o . Sade vatandaş yani. Uffff ne istiyorlar bizden.😠
Yok canım kendileri lüks arabalarla konvoy halinde cuma namazına gitsinler, sarayında ejder meyveleri smoothy ile beslensinler, milyarlık çantalarla sakın sakın tasarrufa gitmesinler
Ama bizim iliğimizi kemiğimizi kurutsunlar işte budur tasarruf.

Diyanet İşlerinin başındaki zatın Audi A8'e binmesi bunun örneği.

Elleme o zat milletin vergileri ile bir audi degil arabistanda her yil hacca gittigine binmek icin birde jammer arabasi hazir duruyormus milletin vergileri ile alinan Bu dunyada vatandasa sabir deyip deyip onlarin vergilerini yiyen bu ortacag papazi diyanet islerine baskan yapanla beraber obur dunyada cehennemi yasiyacak

Arkadaşlar merhaba artık genel KPSS'de atamalar emekli olanlar kadar yapılacağı bildirildi. Ekpss'de durum böyle mi? Bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler şimdiden.

EKPSS de zaten 2020 den beri topu topu 2 bin ila 3 bin arası alım yapılıyor. bu kadar az sayıyı daha da düşürmezler İnşallah.

Kamuda tasarrufa ilk defa niyet edilmiyor. Daha önce de muhtelif iktidarlar bu konuda adım atmış olsalar da ne yazık ki bu tedbirler arzu edilen neticeyi sağlayamadı. Bir müddet sonra yine eski hamam eski tasa döndü işler. Araba uzun süre kullanıldıktan sonra revizyona girer ve motoru rektifiye edilir, pırıl pırıl olur ve tıkır tıkır çalışmaya başlar araba. Aynı araba gibi zihniyetin de rektifiye edilmesi gerek. “Nereden çıktı şimdi bu zihniyetin gözden geçirilmesi işi?” diyenler olacaktır.

Ben tasarruf tedbirlerine madde madde baktım. Maddeler temelinde, bizler için durum karanlık gözükse de, tedbirlere harfiyen ve sadakatle uyulması durumunda ülke açısından fayda elde edilebilecek hususları kapsıyor bu tasarruf paketi.

Maddeleri burada tek tek saymaya gerek yok, arzu eden bunları açık kaynaklardan detaylı şekilde bulup okuyabilir ve bilgi sahibi olabilir. Ama yine de kısaca sıralamak gerekirse araç, bina, reklam, tanıtım, organizasyon, istihdam, kırtasiye, demirbaş konularında tedbirlere uyulması hatırı sayılır bir fayda sağlar ülke maliyesine. Ama önemli olan bu konuda kararlı olmak, üç gün sonra cıvıtmamak.

Neticede geçmişte yaşanan tecrübelere bakarsak benim açıkçası pek umudum yok zira ipin sonunda bir şekilde gevşetileceğinden eminim.

Bekleyip göreceğiz.

Bu arada biz sakatlar camiası bundan olumsuz manada etkilenecek muhakkak. İş alanlarımız zaten kısıtlı iken cendere daha da sıkılacak. Allah cümlemize yardım etsin.

Ülkede devasa ölçekli yatırımlar büyük ölçüde bitti. Yollar, limanlar, havalimanları, santraller, barajlar yapıldı. Yani çok da önemli ACİL proje kalmadı. Kalanlar da yavaş yavaş ilerliyor zaten. Pakette hoşuma giden hususlardan biri yeni büyük projelere başlanmak gibi bir niyetin olmaması. Ama Kanal İstanbul projesinin duracağına veya erteleneceğine dair bir alamet yok bu pakette. Mevcut iktisadi şartlarda hâlâ bu projede ısrar etmek niye, anlamış değilim.

Peki sadece tasarruf tedbirleri yeterli olacak mı yoksa bu tedbirler başka tedbirlerle desteklenmeli mi? Mesela yeni vergiler gelmeli mi? Veya vergiler arttırılmalı mı? Ya da ücretlerde traşlama yapılmalı mı? Gibi gibi hususular akla gelebilir.

Bence evet vergi nispetlerine oynama yapılmalı, ücretlerde azaltma olmalı. Durum canım hemen hiddetlenmeyin, “zaten ne alıyoruz hemşerim maaşımda gözün mü var? demeyin, bir okuyun önce.

Yeni bir ev satın alıyorsunuz. Mal sahibine üç milyon törkiş papel ödüyorsunuz ve tapu harcı matrahı da üç milyon olması gerekirken bir de bakıyorsunuz ki tapu harcı matrahı 750.000 lira. Vergi bu matrahtan ödeniyor ve 2.250.000 liranın vergisi ödenmiyor. Devlet burada kazığı yiyor. Diyeceksiniz ki alan memnun satan memnun. Yoo, devlet de memnun olmamalı bundan, ev satın alan da. Burada memnun olan sadece mal sahibi yani müteahhit. Tasarruf tedbirleri yanı sıra devlet buradaki gelir kaybının da önüne geçecek tedbirleri almalı yani tapu harcı matrahı üç milyon olmalı. Veraset ve intikal vergisi komik bir rakam. İvazsız intikallerde vergi oranı biraz daha yüksek ise de normal verasetlerdeki vergi nispeti çok düşük. 20 milyon ve üzeri rakamlarda bu nispet %10 yerine en azından ivazsız intikallerdeki gibi %30 olmalı. Hatta daha fazlası da olabilir. Hiç olmaz ise miras için akrabayı öldürme hadiseleri belki azalır.

Son günlerde haklı olarak herkesin dilinde diyanet işleri başkanının Audi sevdası dolaşıyor. Dolaşacak elbette, dolaşmalı da. Özellikle CHP’li belediyelerin belediyelere yüksek maaşlarla eş, dost, akraba, yeğen, baldız transfer etmesinden daha fazla dillere pelesenk edilmeli bu Audi sevdası. Bahane bahane olsa “hadi neyse” deyip geçeceğiz ama bahane bahane de değil. Araç tasarrufuna ilk olarak başkanın Audi’sinden başlanmalı. Bu arada Hammer’i var yalanını söylerken biraz yüzünüz kızarsın.

Gelelim maaşların traşlanmasına. Eski bir AKP mebusu diyor ki “mebus maaşlarının 230.000 tl olması bütçeye yük getirmiyor.” İşte maaşlarının traşlanması gereken zümre bunlar. Tasarruf tedbirlerine ilk olarak bunlar kendi gönül rızaları ile ön ayak olmaları ve maaşlarından mesela 50 bin lira traşlanmasını teklif etmeleri gerekirdi. Ucuza yemek yerler, ucuza seyahat ederler, kira desteği alırlar yani ekonomik olarak kendilerine sayısız destekler verilir ama hâlâ açtırlar, gözleri doymaz, maaşlarının azlığından yakınırlar. Osmanlı’da ne zaman padişah ordunun başında sefere çıkmamaya başladı işte o zaman Osmanlı duraklamaya ve çöküşe geçti. İmam yellenmeyecek ki cemaat de patır kütür yapmasın. Tersten okursak yöneticiler bu tasarruf tedbirlerinin en önde gideni olmalı ki arkadan gelenler de bunları örnek alsın.

Neticede bu tedbirler biz sakatlar için umut verici olmamakla birlikte umarım (hiç ümidim olmamasına rağmen) ülkeye fayda sağlar, tabii zihniyet rektifiye edilirse.

Selametle

İtibardan tasarruf olmaz demişti Tayyip Bey.

Tayyip bey Hz.Peygamber’in yaşadığı evin bire bir temsili modelini görmemiş, görmüşse de unutmuş olmalı. Kureyş Kabilesinin önüne servetler yığdığı kâinatın efendisinin mütevazı evi kendisine örnek olmalı iken olmadı maalesef.

Bu arada Büyükçekmece belediye başkanı külliyeyi sollayacak sarayını inşa ettirirken de kendisine Hz. Peygamberin bu evini model olarak almadı. Ama onun sarayı dillerde dolaşmıyor.

Ya Rum diyarının elçisinin Hz.Ömer’i ziyaretinde karşılaştığı manzarayı da mı unuttu acaba? Mevlana’nın Mesnevi’sinde yazan, elbisesi yamalı ve hasır üzerine oturan Hz. Ömer İslam âlemini titreten adam değil miydi? Bu mübarek zat altından saraylar içinde oturmasını bilmez miydi? Bu mübarek zat özel işlerini yapacağı zaman devlet mumunu söndürüp kendi şahsi mumunu yakmak zorunda mıydı? Değildi elbette ama öyle yaşamayı tercih etti.

Alacağımız çok dersler var da alamıyoruz ve bir de itibarda tasarruf olmaz bahanesine sığınıyoruz. Ben de soruyorum. Kim daha fazla itibar sahibi? Tayyip bey mi, Hz. Peygamber mi yoksa Hz Ömer mi?

Selametle

Vayyy birilerine soyluyorum diye avukatlik yaparken sade vatandasla saraylarda 22 yildir keyif surenleri karistiriyor dostumuz🤣
Millet bilmiyormu neyin ne oldugunu ama bizim aydin arkadas idare amiri kesilip direktifleri bile yazdi sukur😋😊
Aldirmayin canim onca zaman yazar cizer herbi seyi biler
Bitek diyanet islerine zeval gelmesin dimiya
Cumhuriyeti kurduktan sonra bu millet 40 yil osmanlinin borcunu odemis
40 yilda osmanli ozentilerinin borcunu odeyecek

Aynen ulkemiz laik kalacaktir
Verdigimiz vergilerin nereye gittigini sorgulayacak kusaklar yetismesi dilegimle

@alifatih1958, da dediği gibi imam yellenmeyecek ki cemaat patır kütür yapmasin 🤓bu tasarruf modelini öncelikle kendilerinde uygulamaya başlarlarsa sonuncu güzel olabilir. Gerçekten de ülkemize yararlı bir tasarruf olabilir ama mazlumla uğraşmadan...

tasarruf paketi 3 yıllık beklenen tasarruf 100 milyar. yıllık 33 milyar yapar. 1 yıllık merkezi yönetim bütçesi ne kadar 11 trilyon . 33 milyar/11 trilyon*100 = % 0,3 yıllık beklenen yıllık tasarruf . müthiş bir oran % 0,3 yani binde 3 tasarruf harika değilmi !!! olan 4a 4c ücretli çalışana + emekli dul ve yetime olmaya devam edecek. Bu arada emekli olanın yerine kpss ile adam almak demek , devletin kontrol etmesi gereken yapması gereken işleri , özel sektöre devretmesidir. nüfus 85,5 milyon , 13-15 milyon arası türkçesi kaçkın , kibarcası sığınmacı var , nüfus gerçekte en az 98 milyon , bu kadar adamın işini görecek eğitiminden işine memur lazım , ama yok , devletin yapması gerekenleri kontrol etmesi gerekenleri , özel sektöre kaydıracaklar , şimşek tamamen sermayenin şirketlerin yanında bir görevlidir , asla sosyal devletçi bir adam değildir , çalışanların ücret artışlarını istemez , en büyük hobisi hep kıdem tazminatı olmuştur.

Üst Alt