Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda engelli sendikası var mı?

Omerzknac

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Kamuda Engelli kadrosunda çalışmaktayım. Son imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile sadece sendika üyelerini faydalanabildiği 3 ayda bir yatırılan sendika üyelik aidatları üzerine bir miktar daha eklenerek ortalama 300 TL tam emin değilim tekrardan personele ödeniyor.
Ben mevcut sendikalara araştırdım 3 hakim sendika var gibi ve bunlar belli siyasi görüşlere yakın, ben bu sendikaların gayri resmi siyasi görüşlerinin altına girmek istemiyorum. Merak ettiğim konu şu Kamuda görevli Engellilerin kurmuş olduğu bir sendika muhakkak vardır diye düşündüm (bilmiyorum ve bulamadım cahilliğime verin) eğer üye olacaksam da en azından o sendikaya üye olayım sayısına +1 katayım hem de sosyal haklarında yararlanayım diye düşündüm. Değerli fikirlerinizi bildirdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Her sendika iktidara veya muhalefete yakın, tarafsız bir sendika bulman çok zor. Engelli kamu çalışanlarına yönelik faaliyet gösteren bir sendika yok bildiğim kadarıyla.

Engellilierin kurduğu bir sendika yok. Bu kanıya nereden vardınız anlamak zor. İnternette bulamazsınız çünkü yok. Olmayan bir şeyi bulamazsınız hali ile.

Sendikalar bana göre hiç bir şeye yaramıyor. Sendaikalar bir şey yapıyorlarmış gibi söylense de asıl iş iş verende biter. Sendika yancısı sadece. Kamuda en azından 3 ay sonra olsa geri veriliyor biz özeldeki sendikalar alıyor ama geri verdiği bir şey yok. Sosyal haklar ya da herhangi bir şeyden yararlanmak istiyorsan sendikana sorabilirsin.

Alman
Ben sadece var mıdır diye sormak amaçlı konuyu açtım. Umarım en kısa zamanda atanırsınız özel sektör hakikaten zor.

cardinals
Evet benim araştırmamda da çıkan sonuç bu malesef. Sırf bu sebepten ortalama 5 yıldır sendikasız devam ediyorum umarım vardır yoksa da en azından bu konuyla neden kurulmuyor gibi bir soru ortaya çıkmış oluyor bakalım hayırlısı.

Omerzknac Sürüden ayrılanı kurt kapar, sen kafana uyan bir sendikaya üye olmaya bak bence. Ne demişler taraf olmayan bertaraf olur. :)

Kamuda veya özel sektörde özellikle sakatlar için veya sakatlar tarafından kurulmuş hiçbir sendika yok. Sakatlarla ilgili haklar ..farkındalık.. veya benzeri başlıklar altında sendikanın yapacağı veya amaçladığı faaliyetleri arasında yer almakta ise de pratikte hiçbir zaman uygulanmıyor, dikkate de alınmıyor. Açıkçası her şey kağıt üzerinde kalıyor göstermelik olarak. Sakat arkadaşlar haklarını arayabilmeleri ve elde edebilmeleri için cahillikten kurtulup mutlaka iyi bir eğitim almalı, iyi bir eğitim alabilmek için varını yoğunu sarf etmeli. Ve tabii ki burada en büyük görev de sakat ferdin ailesine düşüyor. İyi eğitim almış bir sakatın ne sendikaya ne de bir başka dayanağa ihtiyacı kalmaz, hakkını söke söke koparıp alır. Selametle.

engelli bireyler için bir sendika kurulması güzel bir fikir..

alifatih1958

hocam eğitim almak tabi ki de önemli kendi hakkını savunabiliyor olman gerekli ancak sorun malesef yaşadığımız ülkede ve dünyada işçiler bir araya gelmediği sürece işverenler malesef onlar dikkate almıyor. Bu anlamda birey olmaktan öte bir sendika şart, bir elin nesi var iki elin sesi var deyimi buna en güzel örnek.

cardinals

kurt sürüye daldımı muhakkak sürüden 1-2 alır bunuda unutmamak lazım :)

Üst Alt