657 sayılı devlet memurluğu kanunu, resmi yazışma kuralları, temel bilgisayar bilgisi google da aratınca çıkıyor ama ben yönetim becerileri ve halkla ilişkiler hakkında pek işe yara bişey bulamadım bu konularda bilgisi olan varmı arkadaşlar ? Bir sitede mülakat sorusu olarak bunları buldum bizimki test ama belki bi fikir olur cevapları da olsaymış
Mülakat Soruları - Yönetim Becerileri 12.01.2008, 13:44
YETKİNLİK: YÖNETİM BECERİLERİ
Değişik özellikteki çalışan grubunu eğitme, motive etme, geliştirme, büyümeye ve başarıya odaklanmış bir çalışma ortamı yaratma.
KİLİT DAVRANIŞLAR:
• Etkili görevlendirme yapma ve başarıları takdir etme.
• Yenilikçi fikirleri ve astlarından gelen önerileri olumlu bir şekilde yanıtlama.
• Çalışanlarının problemlerini hızlı ve etkin bir biçimde çözme.
• Planları ve uygun bilgileri çalışanlarına zamanında ve anlaşılır biçimde iletme.
• Departmanı içerisinde ekip çalışmasını ve işbirliğini sağlama ve çalışanlarını bu yönde teşvik etme.
• Bütçe ile ilgili sorumluluklarını yerine getirme.
• Sürekli ve yapıcı bir geri bildirim sağlama.
• İstenen sonuçları elde etmek için görevleri, çalışanları, proje bitiş tarihlerini dengede tutma.
ÖRNEK SORULAR:
• Size bağlı çalışanlar sizi nasıl bir yönetici olarak tanımlar? Güçlü yönleriniz hakkında neler söylerler? Çalışanlarınızın gelişimi anlamında onlara hangi olanakları sağlarsınız?
• Kendinizi bir yönetici olarak nasıl tanımlarsınız?
• Yakın geçmişte karşılaştığınız bir çalışan problemini anlatır mısınız? Problemi nasıl ele aldınız ve sonucu ne oldu?
• Organizasyonel değişiklikleri ve uygun bilgileri çalışanlarınıza nasıl iletirsiniz?
• Departmanınıza değer katacak projeleri sonuçlandırmak için hangi metotları kullanırsınız?
• Departmanınızla ilgili bir performans konusuna ilişkin örnek verir misiniz? Bu konuyu nasıl yönettiniz?