Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışmak için nasıl bir raporum olmalı?

faruk01

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba

benim 1994 yılında işe girmek için epilepsi rahatsızlığından dolayı almış olduğum %40 sürekli ibareli raporum var, ama işe girmek nasip olmadı ben de fazla üstüne düşmedim kendi imkanlarımla bir dükkan açıp meşgul oldum ve 1997'den beri bağkurumu yatırdım
bu zaman içerisinde astıma yakalandım, ve iş sitresinden dolayı piskiyatrik sorunlarım ortaya çıktı artık bu sitresi kaldıramaz hale geldim şu an epilepsi, astım ve piskiyatri tedavisi görüyorum
size sormak istediğim sorular şunlar yardımcı olursanız beni çok sevindireceksiniz.

1. 1994 yılında almış olduğum raporla engelli memur alımına başvurabilirmiyim

2. işe girebilmek , vergi indirimi ve erken emeklilik gibi tüm işlerimde kullanabilecegim nasıl bir rapor almalıyım.

3. Engelli memur alımında yaş sınırı varmı.

4. 10. 02.1978 doğuluyum bağkur başlangıcım 01.07.1997. Engelli kamu personeli sınavını kazanamassam ne zaman emekli olabilirim.

şimdiden teşekkür ediyorum

2011 özürlü personel sınavına girmek için nasıl bir rapor almak gerekir?

Merhaba Arkadaşlar,
Daha tam olarak tarihi belli olmayan Engelli Personel sınavına girmek için ders çalışmaya bile başladım.Yaklaşık 5 sene önceki aldığım Özürlü Raporunun amacı Sakat İşçi(e)Olmak için yazıyor.2011 Engelli Personel sınavı için amacı başka olan rapor mu almam gerekli?(Engelli Memur İçin).Bu sürede rahatsılığım daha da ilerledi,heyete girsem daha yüksek dereceli rapor alırım.Raporun daha yüksek derece olması avantaj olur mu?Bu konularda görüş ve tavsiyeleriniz nelerdir?

Yönetmelik henüz çıkmadı ama ben sizin yerinizde olsam hemen hastaneye müracaat eder yeni ve güncel tarihli bir rapor alırım.

sınava girmek için %40 ve üzeri rapor gerekiyor oranın yüksekliği sana bir avantaj sağlamaz ama ilker arkadaşın dediğine katılıyorum raporu güncellemenizde fayda var.

Teşekkür ederim,tvsiyenizi değerlendireceğim fakat yeni çıkacak yönetmeliği bekleme fikri oluştu önerilenizle,acaba o yeni çıkacak yönetmeliği beklesem mi?

değerli arkadaşım %40 rapor alman gerekiyor ama iş kur üzerinden hastaneye yönlendirilip öyle raporunu alırsan o rapor daha avantajlı çünkü devlet kurumları çalıştırılıp ve çalıştırılamayacağı iş alanlarınıda açıklanmasını istiyor ve iş kur üzerinden alınan raporlarda böyle belirtme yapılıyor bilgilerinize.

ben raporumu 2001 yılında aldım işkur vasıtasıyla sürekli olarak.bu rapor yeni yapılacak olan alımlarda da geçerlimi?çünkü sağlık ve meb yeni rapor istemedi.

faruk01,

1- Bu konuya dair net bir düzenleme yok. Geçen alımlarda eski tarihli raporlar kabul edildi. Yeni alımlarda ne olacağını kimse söyleyemez...

2- http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

3- Yok

4-
2008_oncesi.PNG

derler69;

derler69 Sakarya'daki İşkur'a bizzat gidip sevk istediğimde bana artik işkur'dan sevk yapılmadiğini ve direk hastaneye giderek rapor alınmasının yeterli olacağı ifade edildi..Zaten alınan Rapor artık her yerde geciyor muş.. Örneğin; 2022 maaşlarında, özürlü kimlik kartlarında, Evde bakım maaşlarında, Vergi indiriminde vs vs .. Sanirim 16 Aralık 2010 'daki yonetmelikten sonra artik tek tip rapor oldu diye dusunuyorum. Ayrıca Raporu aldıktan sonra % 40 ve üzeri ise hemen fotokopi cektirip hastanede 5-6 tane aslı gibidir yaptırmakta fayda var..Her kurum icin gecerlidir cunku..Noter e masraf yapmaya gerek kalmamiş olur.

Değerli artkadaşım 2004 de sürekli rapor almıştım ve bu raporu işkurun sevkiyle edinmiştim ,demekki 2006da değişen kanunla beraber bu işkurdan sevk olayınıda kaldırmış olablirler. Ozaman engelli kardeşlerimiz işe girerken zorluk çekmemeleri için çalışıp çalışamayacağı bölümün işaretli veya belirtilmiş olmalarına özen gösterilmesidir.Çünkü devlet kurumları bu bölümün dolu olmasına dikkat ediyor . Bilgilerinize.

nörolojik hastalıklar hangi guruba girer

arkadaşlar merhaba ben 1999 yıılından beri epilepsi hastasıyım acaba ömss 'da benim durumumda olanlar hangi guruba dahil edilecek bilgisi olan varmı.

Üst Alt