Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda çalışıyorum. Zorunlu olarak emekli etmek istiyorlar. Ne yapabilirim?

Recep66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm arkadaşlar ben kamuda sürekli işçi olarak calismaktayim beni zorla emekli edecekler bu ayın 27 sinde şimdi ben buna karşılık vergi indirimimi iptal ettirdim 2006sgk girişim var raporum %70 bu şartlarla beni emekli edebilirlermi

Bende böyle magdurum

Bende böyle mag durum kurum mu söyledi bunu

Devlet personel başkanlığının yazısı varmi sendejulide sarı eroglunun

@Recep66 ne iş yapıyorsunuz kurum çalışamadığınız için mi emekli etmek istiyor yoksa genel bi yazı mı var. Sebebi nedir neden böyle bir şey oldu amirlerle mi takıştınız benim tanıdığım yüzde 90 engelli olanlar var hiç öyle bir şey duymadım. Eğer özel değilse biraz daha konuyu açar mısınız bende şaşırdım açıkçası

kurum adını yazın hangi kurum bende kamudan emekliyim ptt 2009 da doldu 2019 da emekli olduım kimsede zorlamadı

Biz 696 KHK ile sürekli işçi kadrolarına alınan engelli zorunlu emekliliğe tabiyiz

i_brahi_m
Emliyet genel müdürlüğü sürekli işçi yım 696 KHK kadroya geçtik günü gelen emekli edilir diye yazi var

He gününüz dolduysa onu bilemem ama mecburen emekli etmek diye bişey var mı ilk defa duydum. Kaç yıldan oluyorsunuz bi görüştünüz mü geri dönüşü yok mu

Anladım demek ki sizde böyle bir kanun var ama bizim kurumda böyle bir şey yok gerçi ben doldursam hiç beklemezdim heleki siz işçisiniz maaşınız ve tazminatınız yüksek olur. Ne diyelim hayırlısı olsun. Mahkemeye verseniz bişey değişir mi bi araştırın isterseniz

merhabalar şimdi resmi yazıyı okudum . yazıda işçi çalışma süresi emeklilik gününü geçemez yazıyor . yani günü gelen emekli edilir diyor fakat sizin 15 yıl 3600 değilde 18 yıl 4000 güne tabi olmanız gerek yüzde 70 oran ile

sumerfatih

Aynen öle kardes benim rapor 82 iyidi 70 düşürüp vergi indirimini iptal ettim oturan boğa yada uzman biri cevap verse içim rahat edecek

Peki ben 2012 girişliyim vergi indirimi belgesi var ama
Ben vergi indirimiyle emekli edilmicem
Bende mi zurunlu emekli olacağım

i_brahi_m
Kardeşim 1300 TL maaş bağlanıyor yoksa neden ugrasiyim

kosovali
696khk kadroya gectiysen senide emekli edecekler kardesim

Ama ben vergi indirimli emekli olmucamki raporla olacağım

Arkadaşlar bu arkadaşın olayı farklı
Benim gibi kamuda taşeron dan kamu kadrosuna geçen işçi malesef sözleşmede kanun maddesinde günü gelen emekli edilir diyor bu böyle yani emekliliği hak ettin biraz daha çalışayım yok bizde
696 KHK li herkesi bağlıyor

@Recep66 hesaplattın mı kesin mi benim bildiğim işçinin fazla olur. Eğer kanuni madde ise yapacak bir şey yok gibi yinede araştın isterseniz. 2008 den sonra mı girdiniz toplam kaç gün priminiz var

bence bu çalıştığınız kurum ile alakalı diye düşünüyorum .
benimde emekliliğim geldi hatta 1 yılı geçti ancak çalıştığım kurumdan emekli olmama yönelik bir talep gelmedi ...

Engelli emekli kimse sizi zorlayamaz yaşlılık emekliliğinde prim yaş dolduğunda yani yaşlılık emekliliğini hak ettiğinizde emekli olursunuz

mahmut85

Bizi kadroya alırken 696 KHK göre aldilqr kardeşim günü gelen emekli olur yazısı var engelli normal diye ayırt edilmediği için bizide kapsiyor

T.C.
AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

Çalışma Genel Müdürlüğü

İlgi : 23.08.2019 tarihli ve 24301012-480401 sayılı yazınız

Başkanlığınızda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta iken sürekli işçi kadrosuna geçirilen ve 3. Derece engelli olan ilgilinin istihdam süresine ilişkin görüş talep eden ilgi yazı ve eki incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 20/11/2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesiyle27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 üncü maddesi ile kapsama dahil kuruluşlarda 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından 4/12/2017 tarihi itibarıyla çalışmakta olanların anılan madde de belirtilen usul ve şartlar dahilinde sürekli işçi kadrolarına geçirilebilmelerine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

Ayrıca, 01/01/2018 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 Üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar" da kapsama dahil kurumlarda 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanların sürekli işçi kadrolarına geçiş sürecine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.

Bununla birlikte, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 ve 24 üncü maddeleri uyarınca, sürekli işçi kadrolarına/işçi statüsüne geçiş sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve uygulamada birliğin sağlanması amacıyla http://www.altisveren.gov.tr/ internet adresinden ilgili kurumlar tarafından açıklama yapılmaktadır.

Genel Müdürlüğümüz görüşünün talep edildiği konuya ilişkin anılan internet adresinden yapılan duyuruda; "696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçişi için" herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmış olmak" şartını taşımaları gerekmektedir. Bu hükmün uygulanmasında engellilerin sürekli işçi kadrosuna geçişi konusunda idareler nezdinde kurulan komisyonlarda farklı değerlendirmeler ve uygulamaların olduğu anlaşılmıştır.

Bu itibarla, Sosyal Güvenlik Kurumundan kendilerine vergi indiriminden dolayı yaşlılık aylığı bağlanmış bulunanlar hariç, henüz vergi indirim belgesi gereği kendilerine avantajlı koşullardan yararlanmak suretiyle yaşlılık aylığı bağlanmış sigortalılar bakımından, sosyal güvenlik mevzuatı ve Engelliler Hakkında Kanunun anılan hükümlerinin birlikte mütalaa edilmesiyle bu kişilerin de 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasında engelli olmayan kişiler gibi yaşlılık aylığına hak kazanma tarihlerinin esas alınmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Arz ederim
Nurcan ÖNDER
Genel Müdür

bunu dikkate almıyorlarsa sendika ile görüşmen gerekiyor yoksa mahkeme

Üst Alt