Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp sebebiyle %100 raporum var. Ehliyetimi değiştirmem gerekir mi?

salih2956.

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bende kalp pili mevcut ve raporum %100 normal ehliyetim var engelli ehliyetine çevirmem zorunlumu acaba ? Cevirmede vs sorun yaşarmıyım yada ötv lı araç alırken ehliyetim iptal edilirmi

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim bildiğim kadarıyla tek bir hastalıktan %90 üzeri olduğunda ÖTV'den yararlanabiliyor Sun o yüzden ehliyetini değiştirmem lazım o konuda iletişime geçebilirsin benimle elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Gerek yok ehliyeti değiştirmene. Ortepedik bir rahatsızlığınız yok ise mevcut Raporunla aracını alıp normal ehliyet ile kullanabilirsin.

Engelli sürücü belgesi zorunlumu

Merhaba arkadaşlar benim normal ehliyetim var ama engelliyim bu durumun cezası var mi ehliyetimi normalden çıkarıp engelli ehliyeti yapmama gerek varmi ? Kalp hastasıyım kalp pili mevcut

salih2956.

rapor 90 üzeri olduğu için ortopedik de bir sorun bulunmadığı için sorun yok ehliyet değiştirmen gerekmiyor zaten istesen de değiştiremezsin çünkü komisyona sevk edilecek bir ortopedik rahatsızlığın yok

fasfor

Tesekkur ederim. Benim b ehliyetine kod ekletmem lazımmış aile hekimine gidip ehliyet için sevk almam lazımmış aile hekimi sağlık kurulunamı sevk verecek acaba

Merhaba arkadaşlar ben malulen emeklilik için başvuru yaptım benim şuan ki raporu %100 ötv indirimli olması içinde ehliyete kod yazılması lazımmış o yüzden ehliyet içinde tekrar kurula başvuru yapacakmışım merak ettiğim benim emeklilik icin kurul raporumu düşürür ise ötv indirimli araç alımını etkilermi ben bu raporla alabilirmiyim yoksa o rapor çıkmadan hemen başvuru yapayım mı otv için

Engelli ehliyet yenileme

Merhaba arkadaşlar ben hastaneden ehliyet için sürücü olabilir raporu aldım bu zamana kadar normal ehliyet kullanıyordum ötv indirimli araç için yeniledim birde normal ehliyeti kullanmak suçmuş sanırım yarın yenilemeye gideceğim daha öncesinde çipli ehliyeti aldım yenileme yapacağım ama tekrar normal ehliyet gibi yüksek bir meblağ ödeme yapacakmiyim daha önceden normal ehliyetini yenileyen arkadaşlar yanitlayabilirmi

Ötv indirimi için yeni rapor almam gerektiği soyleniyor

Arkadaşlar benim 2016 yılında aldığım %100 raporum mevcut Ankarada vergi dairesine gittim bilgi almak için orasıda e devlet sistemine kayıt etmesi gerekiyor dedi üç aydır bunla uğraşıyorum bugün bana sağlık bakanlığından e nabız sistemine yüklendiğinde e devlet sistemine e imzalı rapor olmadığı için yükleme yapılmadığı oraya yüklenmesi için yeni rapor almam gerektiği söyleniyor ama vergi dairesindeki personel eski raporları Hastaneler sisteme yüklüyor sizde arayın yuklesinler de ne hastanenin sağlık kurula ulasabiliyorum nede ne yapacağımı anlamış değilim e nabizi aradım e devleti arayin diyorlar hepsi birbirine atıp duruyor bu işlemi daha önce yapan eski raporunu sisteme ekleten varmi

Kalp yetmezliği EF 20 / oran 100 : ehliyet hakkımda sorunlar

Merhaba , yeni üyeyim.1995 giriş 4900 iş günüm var SSK lıyım . 3 gün önce heyet kontrolüne girdim kardiyoloji (kalp yetmezliği ef 20-25 / sol ventükür yetmezliği ) ve dahiliye (diyabet tip2 ) kardiyoloji doktoru ef den 100/100 yazdı , bu perşembe heyet kurul randevum var
Kafam karıştı : puan 100/100 olursa kalp yetmezliğinden ehliyetim iptal olur mu ( ÖTV den araç alsam da almasam da ) burası net değil kimisi araç alırsan iptal olur demiş …. Ehliyetim iptal olacaksa heyete girmeyeceğim engelli raporu almayacağım
2.sorum emekli maaşı kesilir mi normal emekli ile aynı mı olur / sgk nın sayfasında 7500 tl gözüküyor emekli maaşım …. Bayram ikramiyesi. Ve zamlar dan faydalanamıyormuyuz …..
normal emekliliğimi 13 ay kaldı . 13 ay beklesem mi engelli emekliliğimi yapsam karar veremedim .
Bu sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim . Teşekkür ediyorum şimdiden

Bendede kalp pili ıcd pacemaker var ama oranım %55

Krm26

*Ortopedik problemin olmadığı için ehliyetin iptal olmaz.
*Engelli emekliliği değilde vergi indirimi ile emekli olursan maaşta herhangi bir düşüklük olmaz. Normal emekliler gibi herşey den faydanabilirsin.

Üst Alt