Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım. %100 oranında rapor alırsam işe giremez miyim?

jackjeans

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..Öncelikle bu ortamı bize sunduğunuz için sizlere çok teşekkürler..

İstanbul'da yaşıyorum,25 yaşındayım,lisans mezunuyum ve doğuştan kalp hastasıyım..Kpss'ye girdim ve bir aksilik olmazsa bu ayın sonunda Kamu kurumlarının birinde çalışmaya başlayacağım..Şimdiye kadar Babamdan dolayı sağlık imakanlarından yararlandım.Üniversite bittiği için artık yararlanamıyorum ve şu anda sosyal güvencem yok..
Bugüne kadar kendimi hiç ''engelli'' olarak düşünmedim,taki üniversiteyi bitirip iş hayatına atılmaya hazırlandığım bu güne kadar..Bir akrabamız rapor alırsam daha kolay iş bulabileceğimi ve bununla birlikte daha çok sosyal haklardan yararlanabileceğimi söyledi..araştırmalar sonucu sitenizi buldum ve forumlarınıza bayağı göz atma imkanım oldu..Ötv indirimleri,2022 aylığı,evde bakım maaşı,Malulen emeklilik,Vergi indirimleriyle gelen erken emeklilik..gibi konular karşıma çıktı..Hepsini hayatımda ilk defa duydum ve açıkçası kafam bayağı bir karıştı..
Bugün devlet hastanesindeki doktoruma gittim ve bu konuyu konuştum,bana %100 rapor verebileceğini söyledi..%100 rapor almam durumunda ise işe girme konusunda sıkıntılar olabileceğini söyledi ve B sınıfı ehliyetimin de iptal olacağını buradan okumuştum..

Sizlerden ricam hiçbir bilgim olmayan bu konularda bana yardım etmeniz,sizce yüzde kaç rapor almam benim için en iyisi olur ?

İlginiz için şimdiden teşekkürler..

buna benzer bir durumu matematik öğretmeni olan bir arkadaş ta yaşadı
kendisi karaciğer nakli olmuş ve bu durumuna bağlı olarak engelli olduğunu bilmiyodu
ve haklarını bilmediği için MEB in açtığı engelli sınavına da girmemişti
en son konu hakkında bilgisi oldu ve %40 engelli olarak SHÇEK sınavına girdi,şimdi atamasını bekliyor
düşünüyorum,arkadaşı engelli olduğunu bilmeseydi kpss sınavlarına senelerce hazırlanmaya devam edecek (2 yıldan beri kazanamıyodu) ve belki de hiç yerleşemeyecekti,engelli olarak haklarını bilmesi ona cidden büyük kolaylık getirdi...

sorduğunuz rapor konusunda çelişkiler çok
2007 de bana sağlık kurulu raporu veren nöroloji uzmanı, bir önceki raporumun özür derecesini sorduğunda %100 olduğunu söylemiştim ve çok şaşırmış 'her iki gözü görmeyenler hariç, %100 özür derecesi olamaz ' demişti.
ve bu yıl 2010 da sağlık kuruluna 'çalışabilir' raporu için başvurduğumda başka bir nöroloji uzmanı 'sizin raporunuz %92 ,%70 üzerine çalışabilir raporu veremiyoruz' dedi.oysa sağlık kurulunda nöroloji uzmanının konuyu yanlış anladığı ortaya çıktı ve kurul başkanı: 'her özür grubunun çalışabileceği bir iş vardır ve biz bunu değerlendiriyoruz ' diyerek rapor verdiler.
ve raporunuzda özür derecenizin yanında önemli olan diğer bir konu;hangi işte çalışıp çalışamayacağınızın belirtilmesidir.işe başvurularınızda bir engel çıkmaması açısından önemli..

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Hemen hemen aynı kaderi paylaşıyoruz seninle.Bende İstanbulda yaşıyorum.Benimde geçirdiğim kalp rahatsızlıkları ve şu an kullanmakta olduğum kalp pilinden dolayı Ekim ayında almış olduğum %50 raporum bulunmakta.İlk başta %90 vereceklerdi ama ben belki iş bulmada sıkıntı yaşarım diye doktorla görüştüm.Bu oranların yazılı olduğu bir cetvel var internette oradanda kendin araştır % kaç olduğunu detaylı bir şekilde.%100 rapor alman malulen emekli olman demek galiba,bende tam detayını bilmiyorum.ÖTV indirmi,ücretsiz taşıma kartı,erken emeklilik faydalanabileceğin imkanlar.Raporunu aldıktan sonra İşkura kaydını yaptırırsan iş bulmanda kolaylık sağlıyorlar.İlçende ki SGK Müdürlüğüne gidip avantajları nelerdir detaylı bir bilgi edinebilirsin.Birde hastanelerin heyet raporu alacak hastalara toplam hasta sayısı içinde ayırdığı yüzde çok az.Bu yüzden örnek olarak Fizik Tedaviden alacağın sıra Şubat ya da Mart ayında olabilir buna şaşırma derim.Şimdiden kolay gelsin.Hayırlısı olsun senin için.

bende kalp hastasıyın kroner arter h.tansiyon
%44 veriyorlar krizdeki hasara baglı hasar çoksa yükseliyor benim yegenin ef 45 raporu 50 benim ef 60 rapor 44
ayrıca işkurda iş bulmak kolayda şartlar agır 10 saat 12 saat arası bütün işler asgari üçretle kim çalışır üstelik hiç ayrım yapmadan çalıştırıyorlar sen özürlüsün diyen yok
5 aydır işkurun toplantısına katılıyorum iş bulmak imkansız
bügün gene katıldım gene aynı uygun iş yok 540 küsür maaş iş bulanlar 3 gün sonra bırakıp geri geliyor istanbul bahçelievler bu durumda
özerlüler dernegine gittim bugün aroya anlattım ne yapılabilir diye yapacak bir şey yok özel sektör böle diyo yani ben özürlüyüm iş kolay bulurum ben bulamadım hala arıyorum

%100 rapor oluncA iş bulmak ya da sürücü belgesi konusunda sorun yaşanacak diye bir şey söz konusu değil. Önemli olan oran değil, rapordaki ibarelerdir. Mesela raporda şunlar (ve tam tersi ibareler) yer alabilir. Belirleyici olan da bunlar olur:
"Ağır efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz"
"Sürücü belgesi alamaz"
"Havasız mekanlarda çalıştırılamaz"
"Gece mesaisinde çalıştırılamaz"

Ayrıca, hangi oranda rapor verileceği de öyle ezberden söylenmez. Sakatlık oranı cetveli'ni incele lütfen

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun Bende doğuştan kalp hastasıyım

Aynen dediğin gibi okul bitirene kadar hiç bir şey anlamıyor insan taki okul bittikten sonra babamın beni 2022 engelli maaşı almak için devlet hastanesine götürene kadar. Zaten ege üniversitesinden %100 lük raporum vardı ve devlet hastanesine götürdük muayene ettiler ve aynen %100 ağır işlerde çalışamaz diye rapor verdiler. %100 de biraz önyargı var işverene yada herhangi birine gösterince sana ölü gözüyle bakıyorlar. Raporumu işkura onaylatmak için götürdüğümde onaylamak istemediler ama onayladılar. İş konusuna gelince genelde iş verenler köle aradığı için iş aramıyorum...

Üst Alt