Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı olduktan sonra yapılmaması gerekenler nelerdir?

xakmanx

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar kalça protezi ameliyatı olduktan sonra ömür boyu yapılmaması gereken hareketler nelerdir bende iki kalça protezi var

kesinlikle öne 90 dereceden fazla eğilmeyin.Aynı şekilde kalçanızıda 90 derecen daha aşağı indirmeyin bunun için hep yüksek yerlere (koltuk yerine sandalye) oturmayı tercih edin

protez varken namaz kılınabiliyor mu? bir de ağrı yok diye kendimizi kaptırıp çok yorarsak bunlar sakıncalı mı ? ben de bunları merak ediyorum

ben sandalyede kılıyorum ama bu konuyu bende merak ediyorum

bende sandalyede kılıyorum ama doktorum bana acele etme normalde kılarsın demişti kılarız işallah doktorum bana kendimi yormamam gerektigini söyledi sakıncalı demişti

tamam da ben ''namazı sandalyede kılabilen yerde de kılabilir '' diye duydum.

benim şuan bir tek solda var normalde namaz nasıl kılınıyorsa öyle kılıyorum sağ da olacağım ameliyat bakalım o zaman ne olacak

Arkadaşlar hazır burda ameliyat olmuş kişileri bulmuşken birde burdan sormak istedim.ameliyt sonrasnda iyileşme dönemi ne kadar sürüyor?şimdiilik benim sorunum yok ama doktorum ileride kireçleme olursa protez amelitı olacak dedi.birde ben zaten kalça çıkıklığından dolayı 6 kere ameliyat olmuşum 1 yaşındayken ve şuanda 2 bacağımda da pilatin var acaba bu bi risk yaratırmı.kusura bakmayın lütfen çok soru sordum ama inanınki çok korkuyorum.hepinize sağlıklı günler dilerim

Ben 1 ayda ayağa kalkmıştım ama tam iyileşme 4 ayı buluyor. Kireçlenmeden dolayı ağrıların dayanılmaz hale gelmedikten sonra ameliyat olmanı tavsiye etmem.

çok teşekkür ederim cevabın için.doktorda aynısını söyledi.bu bacağı kullanabildiğin kadar kullan dedi :) ama işte insan yinede tedirgin oluyor.aslında küçükken geçirdiğim ameliyatlar çok başarılı geçmiş.bacağımda aksama filan yok.ama ameliyatlar esnasında sol tarafımda kemik erimesi başlamış ve birde onun için ameliyat olmuşum.sanırım o yüzden sol taraf femur başı tam gelişmemiş.2 milim filan açıklık var.daha önce bir doktor çok korkuttu beni ama çok şükür görüştüğüm diğer doktorlar içimi rahatlattı.şimdi bu site sayesinde bilgi alıp daha da rahatlıyorum.yardımınızdan dolayı teşekkürler :)

merhaba
doğuştan kalça çıkıklığına bağlı kireçlenmdne dolayı sağ kalçadan 29/9/2010 da kalça protezi ameliyatı oldum. ameliyatım iyi geçti. ancak doktorlar bana 6 hafta sağ bacağıma basamayacağımı söylediler. yatak istirahatindeyim. yürüteçle ayağa kalkıp sol ayağımla sekerek gezebiliyorum. aynı şekilde meliyatı olanlardan öğrenmek istediğim bir konu var. ayağa kalktğım zaman fakettimki sağ bacağımda uzama olmuş. sağ dizim sola göre daha aşağıda. ayağımın üstüne basınca bu uzunluk gidecek mi acaba bilmiyorum. yada çözümü ne olacak?siz ne yaptınız?

Merhaba bende ilk ameliyatımı 30 mart 2010 da sol kalçamdan oldum doğuştan 2 kalçamdada çıkıklık varmış tedavi oldum ama yaş ilerleyince ağrılar ve yürüme zorluğu başladı.Ameliyat son derece başarılı oldu ama benimde sol bacağım uzun gözüküyordu buda psikolojimi çok bozdu ilerki günlerde yani koltuk deyneklerini bırakınca sağ ayağımda aksama bariz bir şekilde ortaya çıktı doktorum bunun sebebinin sağ ayağımın hala çıkık olmasını gösterdi ameliyat olan sol bacağım olması gereken yere oturmuştu ama sağ kalçam hala çıkıktı bunun içinde 18 aralık 2010 da ameliyat oldum yani 8.5 ay sonra 2. operasyon buda Allahıma sükürler olsunki çok başarılı bugün 9 gün olmasına rağmen çok iyiyim bacağımdaki uzunluk kısalık farkı ortadan kalktı çünkü sağ kalçada yerine oturdu koltuk değneği ile olmasına rağmen duruşum ve yere basışım değişti çok mutluyum işallah aynı problemi yaşayan tüm arkadaşlarımda sağlıklarına kısa zamanda kavuşur

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin benimde sol kalçama platin kondu beş gün oldu ameliyat olalı ben sırt üstü yatıyorum normal yatış ne zaman oluyor cevaplarsanız sevinirim

sağlam bacağın üzerine araya yastık koyarak yatarsınız birkaç gün sonra. Ameliyatlı ayağın üstüne yatmak için 5-6 ay kadar iyileşmesini bekliyeceksiniz

Üst Alt