Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protez ameliyatı oldum ama yürüyemiyorum..?

glsh

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm msjlarınızı gördüm ve moralim bozuldu 4,5 aydır sağ kalça protezi oldum ve halen koltuk değneğiyle yürüyorum onu bırakınca aksıyorum egzersizlerimi çok zorda olsa yapıyorum ve fizik tedavi doktorum bırakma dedi yürüteçi 3 ay kullandım..

Slm üzülmeyin bende ameliyat oldum 6 gün sonra 4 ay olacak bende halen baston kullanıyorum. Bastonu bırakınca aksiyorum doktorum endişe etme dedi egzersizlerini yap kaslarını güçlendir dedi. Kasların güçlenDigi zaman yürümen de duzelecek dedi. Egzersizlerini düzenli olarak yap kasların guclensin edişi etme inşallah düzelir. Allah şifa versin inşallah

bende diz pretezi ameliyatı oldum,ameliyatın 2. günü ayağa kalktim 10 gün sonra bastonsuz yürüyebiliyordum ama doktorum 1,5 ay bastonla yüreyeceğimi söyledi..şuan çok şükür çok memnunum.tabi kalça protezi biraz daha sıkıntılı diz gibi değil,sakın egzersizlerinizi aksatmayın ve moralinizi bozmayın.mücadele bizden taktir mevladan..Allah şifa versin,yardımcınız olsun..

Daha önce konusunu açmıştım , 89 yaşındaki Alzheimer ve şeker hastası annemin kalçasına protez uygulandı , 1 yılı geçti Allahımıza şükür bir sıkıntısı yok zor da olsa yürüteçle yürüyebiliyor , sabır diyelim Allah şifanızı versin.

teşk ederim sizede allah şifa versin

selam merak etme yürürsün alttaki yazımı oku belki cesaret gelir,

bu arada forumu 5 ay önce okudum çünkü doğuştan kalça çıkığım varmış engelli olduğum için farketmedik taa ki 2 yıl önce ağrılarım başlayana kadar yürüyemez olmuştum. neyse forumu baya okudum ama gördüm ki işi biten morali bulan terk etmiş hiç biri yazmamış bir daha neyse sağlık olsun. ben 3,5 ay önce sol kalçamdan başarılı bir ameliyat oldum protez takıldı ertesi gün ayaklandırdı ameliyatımı yapan doktorum özel medikabir hastanesinden ömer faruk bilgen süper bir insan hiç korkutmadı 15 günlükken kontrole gittim sinirsel doğuştan hastalığım olduğu için düşerim diye tekerlekli sandalyedeydim kalk ülen ne oturuyorsun dedi yürüttü ve biraz alçak olan koltuğa otur dedi ben alçak dedim otur dedi doktor dediğin korkutmayacak bu yüzden doktorum süper diyorum. bana basma yada yürüme demedi ben düşen biriyim hocam korkuyorum dedim o bir şey olmaz deyip moral verdi ki normal insan bile düşer sakın düşme yasak demek kadar saçma bir şey olamaz bunu okudukça morali bozuluyor her insanın. neyse benim hareketlerim normal olsa şu an her işimi yapardım ki zaten kendim yürümeye başladım baston yada başka bir alet kullanamadığım için ilk 2 ay annem veya ablam komşum bastonum oldu ağrım hiç olmadı dediğim gibi normal insan olsaydım rahat rahat yürürüm burada okuyorum 4 ay geçmiş hala bastonla yürüyen sinirsel hastalığı olmayan insanlar var yapmayın şükredin ben baston tutamıyorken 3 ayda desteksiz yürümeye başladım tabi doktorum çok iyiydi artı kaslarım güçlüymüş doktorumun dediğine göre. artı 2,5 cm kısalık varmış oda gitmiş fakat uzadığı için hiç ağrım olmadı sadece baldır üstünde biraz gerilme vardı oda 1 ayda geçti. inanın hareketlerim normal olsa hep yürürüm ama yine de düşerim diye fazla yürümüyorum 4 ay olacak 15 gün sonra umarım uzun yıllar yada ömrümün sonuna kadar sorunsuz gider protezim. şuan sadece fazla oturunca ameliyat bölgesinde ayağa kalkınca acı oluyor yürüyünce geçiyor birde kaslarım eskiden beri kalça çıkığı ve 2 yıl ağrıdan dolayı zorlandığı için acılar tutulmalar oluyor ama kıpırdayınca geçiyor. yani ben bu durumda yürüyorsam sizler rahatlıkla yürürsünüz yapmayın karamsarlık ben doğuştan sipastik engelliyim aniden düşebiliyorum ama korkarak ta yaşanmaz. birde şunu diyeyim ağrınız yoksa sadece görsel olarak aksamadan yürümek amaçlı protez taktırmayın insanın kendi parçası gibisi yoktur kıymetini bilin keşke aksayarak yürüseydim de ağrım olmasaydı diyorum. herkese acil şifalar dilerim

Slm arkadaşlar hepinize tesk ederim moral oldu biraz 5 aya girdim halen bastonla yuruyebiliyorum bastonu bırakınca aksiyorum. Doktorumun dediklerini harfi harfine yapıyorum başta fizik tedaviye gerek yok dedi ama şimdi git diyor. Egzersiz ve fizik tedavi çok yoruldum. Hem süreçten hem yaşam koşullarından allah büyük bekliyorum dualarim sizinle lütfen sizde dua edin.

glsh

durumunu bilemem ama doktorun neden fizik tedaviye git diyor anlayamadım ben evde yapıyorum ki zaten hareketler belli 5 ay olmuş hala bastonla yürümen ilginç bence acı yoksa bırak bastonu varsın aksa önemli olan acı olması. benim 4 ay oldu desteksiz yürüyorum birde sinirsel durumum olmasa daha rahat yürürüm ama buna da şükür.

allah şifa versin kardeşim

Doğum sonrası kalça çıkığı oluşmuş, yıllarca bu sıkıntıyı çektim. fazla yürüyünce çok ağrı yapmaya başladı doktorlar ameliyatlık diyor. şimdi amaliyat olup kurtulmak istiyorum, kalça protez ameliyatı ile ilgili araştırma yapıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

-ameliyat sonrası daha mı iyi olurum yoksa daha kötü mü olurum.
- ameliyet sonrası aksamam düzelir mi
- kaç günde normal yürümeye başlarım.
- Rapor veriliyor mu .
- Tek başıma bu işin altından kalkabilirmiyim. refakatçi şart mı
- ssk masrafları karşılıyor mu ?

sedatterzi

öcelikle allah şifa versin. benimde doğuştan çıkık varmış ağrılar başlayınca ve yürüyemez olunca öğrendim neyse. ağrın gider eskisi gibi acı çekmezsin yürüme sana ve ameliyatı yapan doktorun iyi oluşuna bağlı artı kas gücün iyiyse çabuk yürürsün şuda var zaten ameliyattan 2 saat yada ertesi gün yürütüyorlar ve evet hastane ve evde refakatçi şart evde daha çok lazım 3 ay yere eğlmemen ve alçakta oturmaman gerek. çalışıyorsan tabiki rapor verir. aksamayı düşünme öncelile ağrın bitecek buna şükret ayrıca 5 cm ye kadar olan kısalıklar eşitleniyor kaslar alışana kadar acı oluyormuş benim 2,5 cm olunca acımadı ssk karşılarmı bilemem sorman gerek.. ağrın giderek artıyorsa ol derim zaten sonra yürüyemez oluyorsun ilerliyor.

1 gün 6000 adım atsam ertesi gün çok ağrı oluyor.

iyi doktor diyor herkes, demek ki doktor ve hastane bulmalı önce.

Merak ettim bir konu da 43 yaşındayım şimdi ameliyat olsam Protez ömürlük mü, yoksa 15 sene sonra değişmesi gerekir mi ?

Vucutta çok iz kalıyor mu kesik yara izi,
Araba kullanırken zorluk yaşarmıyım, Servis şoförüyüm diyelim yoldayken kasılma gibi sorunlar olurmu

sedatterzi

yaşın ideal daha genç olsan belki revizyon denirdi ilerde ama ideal yaştasın benimde 42 yaşında başladı ağrılar 44 yaşındayım 7 ay oldu ameliyat olalı 25 yıl deniyor ömrü ama şimdikiler ömürlük olabiliyormuş çok ters bir durum olmazsa değişim bile olmayabiliyormuş. sadece kalça tarafını kesip yerleştiriyorlar yani bacak yan tarafı iz kalmıyor benim 1 ayda kayboldu. dediğim gibi kas yapına bağlı güçlüyse çabuk geçiyor ufak tefek kas ağrısı oluyor ama oda geçiyor zamanla. durumuna göre doktorun ne der bilemem benim doktor basma zorlama demedi kasılma olmadı zaten ilacı yürümek şöförsen uzun süre oturunca ağrı olurmu bilemem sen yaşayıp göreceksin. ayrıca evet iyi doktor şart bu ameliyat için

Ben sürekli erteliyorum ama epey ağrı yapıyor, aksama da çabası ama okuduklarımdan sonra 1 yıl daha bekleme kararı aldım çünkü;

- Çok çok iyi doktor ve İyi hastane bulamam hemen
- 2-3 ay bakım gerekiyormuş bakacak kişi ayarlamam gerek
- Araç kullanırken risk yaşarım gibi geliyor . Sol bacak çünkü
- Bir de SSK hastane masrafı kısmı var tabii

Ben 10-15 günde işe giderim diye düşünürken epey zor bir süreç mecbur erteliyorum.

sedatterzi

en az 2 yada 3 ay keşke 15 olsa. neyse ağrın dayanılmaz olana kadar idare et karar senin kolay gelsin

Benimde 4 ay dolacak.sağ kalçama protez takıldı.bendede hafif aksama oluyor.yine az biraz kısalık var.birazda ağrı.hatice hanım hemen hemen aynı zamanda olmuşuz ameliyatı.özeldemi yoksa araştırma hastanelerindemi oldunuz.değnekle yürümenizede üzüldüm.

MİTO1172 BENDE YİNEDE AZ VAR AĞRI ALLAHA ŞÜKÜR ESKİSİ GİBİ ÇOK AKASAMADAN ESER KALMADI DİYEBİLRİZ.AMA YİNEDEE ÇOK AZVAR.NEDEN KISALIK DÜZELMEMİŞ OLABİLİR.2CM KISAYDI SAĞ AYAĞIM

bcrn81

doktorunuz bacakları eşitledik dediyse kısalık olmaması lazım belki siz psikolojik olarak aksıyorsunuzdur yani eski alışkanlık diyelim eğer öyleyse zamanla beyin normal yürümeye alışır. tabi en doğru cevabı doktorunuz verir geçmiş olsun

arkadaşlar neden doktor ve hastane adı yazmıyorsunuz bununla ilgili bir yasakmı var

fadikk hanim

Gercekten Üzüntü verici bende 5 ay önce oldum ama rahatım bazen arada bir ağrım oluyor izmir Bozyaka Ssk hastanesinde oldum.

Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun iki taraflı kalça protez ameliyatımı yaklaşık iki yıl önce oldum İZMİR'DE SU HASTAHANESİNDE UZMAN OPR.DR. BAYRAM MAVUŞOĞLU ve ekibine buradan saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. doktor aradım güven aradım geciktim ama problemi olan arkadaşlar hiç düşünmeyin bence yeniden doğacaksınız çünkü... Konuyla ilgili her türlü sorularınızı yazabilirsiniz...çünkü ben gerçekten çok mutluyum.....

teo

geçmiş olsun benimde aralıkta 1 yıl olacak sol kalçam doğuştan yarım çıkıkmış 42 yaşında ağrılar başladı2 yıl çektim artık yürüyemez oldum sonunda gittim ve durumu öğrendim önce baya moralim bozuldu çünkü sinirsel engelliyim her an düşebiliyorum bu yüzden korktum çünkü bazı doktorlar sakın düşme çıkar diye korkutuyor bu çok yanlış sakın düşme diye bir şey olamaz normal insan bile düşebilir bu yönden doktorum çok iyiydi moral verdi düşsen de bir şey olmaz deyip nitekim de düştüm hiç sorun olmadı doktor önemli hem arkadaş gibi olmalı hem de işini bilen çok şükür ağrım kalmadı acısız yürüyorum az arada vida olan yeri diye tahmin ettiğim yer yanma gibi ağrı yapsa da geçiyor genelde sabah ilk kalkışta oluyor önceki ağrılara göre bu sinek kaşıntısı geliyor bana neyse tekrar geçmiş olsun buraya 1 kez yazan yardımı alıp bir daha uğramıyor kaç kez öyle oldu sonra da yazmıyorsunuz deyip sitem ediyorlar biraz duyarlı olmak lazım her yazana yazdım ama bir daha göremedim yazdıklarını her kese sağlıklı günler.

Merhabalar sanırım üç yıl oldu üye olalı sürekli girdim yazdım ama çok samimi yada tatmin edici yanıtlar alamadım bazı arkadaşlar link gönderiyor kanunlar falan kardeşim ben avukat falan değilimki zaten eksik bilgi ve yarım yanlış bilgi dolu her yan. gene vazgeçmedim.Kalça protez ameliyatı konusunda yardıma hazırım her zaman yazabilirsiniz sağlıklı günler diliyorum herkese...

merhabalar sizin adınıza sevindim. benimde çift taraflı kalça çıkığı var ve sol kalçamdaki ağrılar dayanılmaz oldu hiç aksamam yoktu fakat şimdi ağrıdan dolayı aksıyorum ameliyattan sonra aksamam geçermi.sizde hareket kısıtlığı oldumu eğiip yerden bişiler alabiliyormusunuz. ameliyat beni çok korkutuyor

miya

bana mı sordunuz anlamadım ama yine de cevap vereyim. eğer kısalık varsa eşitliyorlar eğilmek 3 ay yasak artı alçak tuvalete oturmak 3 aydan sonra serbest zaten sizde hissediyorsunuz eğilebileceğinizi hareket kısıtlaması şöyle bacak bacak üstüne atmak sakıncalı artı çömelmek ve bağdaş kurmak ben zaten bunların çoğunu ameliyat olmadan öncede zor yapıyordum çünkü ağrı oluyordu sol bacakta bu yüzden pek takmıyorum sonuçta ağrı kalmadı bacakta birde doktor çok önemli yani doktor işin uzmanı olmalı bu yüzden doktorum çok iyiydi ben memnunum yani. ameliyattan bende korkuyordum ama korkulacak bir şey yokmuş sadece doktor iyi olmalı gerisi kolay

merhaba Teo geçmiş olsun bende de çift taraflı kalça çıkığı var ve şu günlerde sol kalçada çok ağrım var.2 yıl olmuş hareket kısıtlığı yaşıyormusun. tamamen iyileşme şansım varmı .çift taraflı kalça proteziyle yaşantımı yalnız ve kaliteli olarak sürdürebilirmiyi. sen yapabiliyormusun. şimdide teşekür ediyorum

vay anasını yahu insan yerine koyup cevap yazıyoruz takmıyor bile hayret bir şey pes yani bu ne kibirdir çözemedim sizi miya:mad:

özür dilerim öyle algıladıysan sayın mito ne demek takmamak çok teşekür ederim arkadaşım kibir kim ben kim sadece henüz siteyi kullanmayı bilmiyorum ve bu arada giremedim.herkese Allahtan şifalar diliyorumcevabın içinde tekrar te şekür ederim

Selam teo
Protez takıĺaĺı 5.5 ay oldu o ilk başlarda ki agridan eser yok. Çok memnunum. Sadece başka bir rahatsızlık nüksetti. Kasım ayına kadar herşey yolunda iken sağ ayağımda uyuşma oluyor bel fıtığı ve bel kayması varmış ağrım yok çok şükür
Şöyle sorayım hiç portezinden sonra o ayağının uyuştuğu olmuşmuydu hiç

Üst Alt