Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı nedeniyle H sınıfı ehliyet ve vergi istisnalı otomobil alabilir miyim?

offfli

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Öncelikle böyle bir plat formda bizi bir araya getirerek bilgi ve yönlendirme hususunda önderlik yatığınız için size çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. Ayrıca sizinle hemşeri olmaktan duyduğum gururu bilmenizi isterim.

Kısaca kendimden ve özürlülük durumumla ilgili size bilgi vereyim 1979 Of doğumluyum ist. Gaziosmanpaşada ikamet etmekteyim benim doğuşdan sol bacağım kalçadan çıkık olmasından dolayı özürlü statüsündeyim ancak 2000 yılında işe girmek üzere ilk olarak baş vurup almış olduğum %40 heyet kurulu raporum mevcut.
Yanlız benim sizden öğrenmek ve yönlendirilmek istedigim bir husus olacak ben bu raporu almadan önce bilgisizlikten ve yardımcı olup yönlediren olmadığından dolayı lazım olur düşüncesiyle 1998 yılında (B)sınıfı ehliyet almış bulundum fakat araç kulllanamamaktayım kısacası bir işime yaramamakta.
Şuan sıfır araç alıp (ÖTV) muafiyetinden yararlanmak için ve muvcut ehliyetimi (H) sınıfı ve donanımlı araç kullanabilir ibreli ehliyete dönüştürebilmem için almam gereken sağlık kurulu raporuna baş vurduğumda(Tesizatlı araç alabilir ve ÖTV muafiyetinden yararlanabilir) ibaresini rapora yazdırabilir miyim?

Bu konuda bana net bir bilgi ve yönlendirmeyi yapar iseniz çok memnun ve müteşşekkir kalırım

saygılarımla.

Araç kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duymadığınız sürece "özel donanımlı" ibareli rapor alamazsınız.
Ki, zaten de almayın. H sınıfı sürücü belgesi demek deli gömleği demektir. Bu deli gömleğinin bir Oflu tarafından hem de kendi rızasıyla giyilmesi Oflulara hakarettir :) Kim çıkıp, "B sınıfı sürücü belgemle ne güzel dilediğim araçları dilediğim gibi kullanabiliyorum, ama bu rahatlık beni huzursuz ediyor ve ben H sınıfı sürücü belgesi alarak sadece ve sadece şahsıma ait olan özel donanımlı aracı kullanabilmeyi, ondan başka hiç hiç bir aracı kullanmamayı ve benim aracımı da benden başka hiç hiç hiç kimsenin kullanmamasını istiyorum. Bir arabayla yaşamım boyunca evlenicem; ne o benden başka sürücü görecek ne de ben ondan başka araba" der ki?! :)

Ayrıca sol bacagında kısalık olan kısıye zaten tr de standart otomatık vıtes arabayı kullanabılır dıyerek gumruk yada ötv şansı vermıyorlar

ilginiz için teşekkür ederim.Benimle aynı durumda olupta ÖTV muafiyetinden yararlanabilen arkadaşlar var hem tanıdığım hemde arkadaşların paylaştığı mesajlardan okuduğum kadarıyla bunu söylüyorum.Bu durumda çelişk yokmudur?Sonuçta ortopetik özürlüyüz ayrıcalık nedir bu durumda?Tşk.

İş, "gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alabilmekte. Alabiliyorsanız ve yukarıdaki srüş kısıtlamalarını kabul ediyorsanız, ne ala...
Raporu iki nüsha alacaksınız. Biri ile sürücü kursuna yazılıp direksiyon sınavına girecek ve H sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazanacaksınızi diğeri ile ötv/mtv istisnası ile özel donanımlı araç alacaksınız.

Yani ben şimdi bu durumda sol bacağım çıkık ve kısa olaraktan bu raporu alabilirmiyim ve hangi hastaneyi tavsiye edersiniz bana?

Bence alamazsınız. Ama teorik olarak yol bu...

selam

öncelikle vermiş olduğunuz bilgilendirmeden dolayı teşekkür ederim ,acaba sol ayağı ortapedik özürlüolanlar anladığım kadarıyya bu raporu alamamakta bununla ilgili başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığında bize kanunda budurumla ilgili mevzuatı içeriğiyle birlikte anlatıp bilgilendirecek bir telefon veya yazılı olarak budurumu nasıl yetkli kurumdan öğrene biliriz.
oturan boğa kardeşim sen bu bilgileri birinci ağızdan muhakkak bilensin verdiğin bilgilerin izinden gideceğim, doğrudur ancak bana bunu yetkili kurum ağızından neye dayanaraktan bu raporu alamayacağımı öğrenmek isterim. saygılarımla. :confused:

Sol bacağından sakatlığı olan kişiler "gaz fren elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli rapor alabiliyorlarsa (ki alan var), ötv istisnasından yararlanabilirler.
Ama sol kalça çıkığının -ne bileyim- sol diz altı ampute gibi işlem görebileceğine ihtimal vermyiorum. O nedenle "almanız çok çok çok zor" diyorum.

Araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yoksa, zaten ötv istisnası söz konusu olamaz.

Üst Alt