Merhaba aynı derdin sahibi arkadaşlar… Ben, 3,5 ay önce İstanbul’da, özel bir hastanede, iyi bir doktor tarafından gerçekleştirilen sağ kalça protezi ameliyatı oldum. Ameliyatım epidural anestezi yöntemi ile gerçekleştirildi, ama ben sanki tamamen uyudum ve hiçbir şey duymadım. Belgelerden anladığım kadarıyla ameliyatım 1,5 saat sürdü. Epidural anestezi noktasına bağlı ağrı kesici enjeksiyon cihazını daha 24 saat dolmadan kapattırdım. Ameliyatın 2. günü başlayan egzersizlerin ardından ayağa kalkma ve yürüteç ile yürüme denemesi de yaptım, ancak aşırı baş dönmesi ve tansiyon düşmesi nedeniyle başaramadım. Sonraki günlerde ayağa kalktım, yürüdüm, merdiven çıktım. 2 günü fazladan kendi isteğimle olmak üzere hastaneden 7. gün taburcu oldum. Ameliyatın gerçekleştirildiği kalça bölgemde genel olarak ağrı sorunum çok fazla olmadı. En büyük derdim sağ ayağımdaki nöropatik ağrılar (sinir ağrıları) oldu. Ayağım sürekli uyuşukluk halindeydi ve karıncalanıyor, yanıyor, batıyor, elektrik çarpması gibi oluyor, kesiliyor gibi oluyor vb. durumlar yaşıyordum. Ayağıma en küçük bir temas bile bana çok acı veriyordu. Bu durumun sebebi sağ ayağımda daha önceden var olan 6,5 cm lik kısalık idi ve bu kısalık protez ameliyatım sırasında doktorum tarafından giderilmişti. Doktorum bu ağrıların geçici olduğunu, süre veremeyeceğini ve sabretmem gerektiğini söyledi. Ameliyatımın üzerinde 3,5 ay geçti ama ben maalesef hala bu sinir ağrılarını çekiyorum. Ayağımdaki çok ciddi acı ve sinir ağrıları nedeniyle yere tam basamadığım ve ayağıma güç veremediğim için yürüteci 2,5 ay boyunca bırakamadım. Sonra zor da olsa bastona geçtim. Şimdi son 15 gündür bastonu da ev içinde bıraktım ve desteksiz yürüyorum. Henüz biraz sendeleyerek yürüyorum, ama sanırım sinir ağrılarım geçtikçe ve ayağımdaki kasılmada gevşeyecek ve daha düzgün yürür hale gelebileceğim. Sinir ağrılarım nedeniyle çok acılar çektim ve zor günler geçirdim. Ama bu sabrımın sonunda aksamadan yürüyeceğimi bilmek beni teselli ediyor ve sevindiriyor. Bu açıdan iyi bir doktor seçmiş olduğuma inanıyorum. Çünkü muhtemelen bu dalda uzman olmayan bir el tarafından ameliyat edilseydim belki bu kadar sinir ağrısı çekmeyecektim, ama hala bacağımda birkaç cm lik kısalık devam edecekti. Umarım uzun yazarak sizleri sıkmadım ama kısaca benim ameliyat sürecim de böyle. Hepinize sağlıklı günler dilerim…