Womit kardeş, açtığın bu başlığın sebebini pek anlayamadım. Amacı dışında çalışan dernek diyorsun, ama bence amacına uygun çalışan bir dernek varsa bunu yazın desen daha iyi olurdu.
2. olarak, birsüre işitme engelliler derneklerinde yöneticilik yaptım, ardından işitme engelliler federasyonunda da üst düzey görevde bulundum, fakat ezilen hep işitme engellilerdi. Çünkü görme, ortopedik, hatta zeka engelliler bile bizden çok iyi bir durumdalar. Çünkü onların ellerinden tutan çokk. Ve gerektiğinde başvurdukları üst katlarda daima kendilerine kapılar ardına kadar açılıyor neyi nasıl konuşmaları gerektiğini biliyorlar, ama işitme engelliler doğru dürüst cümle bile kurmaktan aciz durumdalar, zeka engellilerin ise anne babaları hep yanlarında. Neyse. Bir sakatlar derneğinin 3-4 odalı hatta 2-3 katlı binası varken, benim şu an üye olduğum kadıköydeki işitme engelliler derneği 20 m2 lokal + 8 m2 lik büro + 2 m2 wc tarzında bir alanda hizmet vermekte. Bu dernekte parasız kağıt oyunları oynanmakta ve çay servisi yapılmakta, çünkü kiralarını başka türlü çıkarabilme imkanları yok, üyelerin %90 ı yıllık aidatlarını ödemiyor, devlet desteği kesinlikle yok, eee kaldı ki 500 ytl kira + 30 ytl su + 50 ytl elektrik + 150 ytl doğalgaz + 600 ytl derneğin temizlik ve çay servisi işlerini yapacak elemanın maaşı + dernek ihtiyacı olan kırtasiye vs. ufak tefek giderler (minimum aylık 150 ytl) = 1.480 ytl minimum harcama miktarı çıkıyor ortaya. Eğer çay servisi olmasa bu ücreti nasıl ödeyecekler, üyelere kağıt oynatmasalar kahvehane tarzı bir ortam yaratmasalar üyeler oraya gelmez, şimdi diceksiniz gençler ne güne duruyor, maalesef genç nesil artık cafelere MC donald,s pizza hut, simit sarayı buluşmalarına alışmış, o ortamlar kendilerine daha cazip geliyor.
Bence araştırılması gereken, engelliler yararına tiyatro bileti satıyoruz, engellilere tekerlekli sandalye alacağız, işitme cihazı alacağız, engellileri tedavi ettireceğiz diye ortalıkta dolaşan dolandırıcılar dır.
Saygılarımla.