Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

‘Kadın olduğum için idam edileceğim’

öyküekin

Aktif Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
0
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]İran’da zina yaptığı gerekçesiyle recm cezasına çarptırılan Sakine Muhammedi Aştiyani, cezaevinden İngiliz Guardian gazetesine verdiği [/FONT][FONT=Arial]mülakatta, Tahran yönetiminin kendisini “kadın olduğu için idam edeceğini” söyledi. Gazetenin ismini gizli tuttuğu bir aracı vasıtasıyla yaptığı mülakatta Aştiyani, “Kadın olduğum için bunlar başıma geldi” dedi. İran yönetimini kendisi hakkındaki hükümler konusunda “yalan söylemekle” suçlayan Aştiyani, “Zinadan suçlu bulundum, ama cinayet suçlamasından aklandım. Kocamı öldüren adamsa idama mahkûm edilmedi” dedi. [/FONT]
[FONT=Arial]
İranlı üst düzey bir yargı yetkilisi, Aştiyani’nin “iki kez zina yapmaktan ve kocasını öldürmek için komplo kurmaktan suçlu bulunduğunu” söylemişti. Aştiyani, İranlı yetkililerin bu konuda yalan söyleyerek uluslararası kamuoyunu oyalayıp kendisini gizlice idam etmeyi planladığını öne sürdü.
Sakine Aştiyani, cinayetten suçlu bulunan adam cezalandırılmazken, kendisinin idama mahkûm edilmesini şöyle açıkladı: “Nedeni çok basit. Çünkü ben bir kadınım. Bu ülkede kadınlara istedikleri her şeyi yapabileceklerini düşünüyorlar. Onlar için zina cinayetten daha büyük bir suç. Ama zinanın da hepsi bir değil. Bir adam zina işlerse hapse bile atılmayabilir, ama aynı şeyi bir kadın yaparsa bu dünyanın sonu olur. Bu ülkede kadınların kocalarından boşanma hakkı bile yok.”

[FONT=Arial]‘Beni oğlumun önünde taşlamasınlar’[/FONT]
Aştiyani, mahkemede cezası açıklandığını “recm” (taşlanarak öldürülmek) kelimesinin anlamını bilmediği için nasıl bir ceza aldığını anlamadığını, cezasını koğuş arkadaşlarından öğrendiğinde ise, bayıldığını söyledi. İranlı kadın, avukatı Muhammed Mustafa’nın Türkiye’ye kaçmasıyla ilgili olarak da, “Bana istediklerini yapabilmek için avukatımdan kurtulmak istediler” dedi.
Aştiyani, dünyaya, “Beni oğlumun önünde taşlamalarına izin vermeyin” diye seslendi.[/FONT]

Depremlerden bile kadınların sorumlu tutulduğu ülke İran , ne beklenir ki ...
İran’ın ünlü devlet adamlarından birisi, ülkede yaşanan depremlerin sebebinin açık saçık giyinen kadınlar olduğunu öne sürmüştü :rolleyes:

Üst Alt