Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaderimi değiştiren iğne... [O an]

fatmazehra

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
BEN O ANIMI HATIRLAMIYORUM. ÜÇ YAŞINDAYMIŞIM ATEŞLİ İKEN İĞNE YAPILMASI SONUCU OLUŞAN BİR SAKATLIK.... VE DEĞİŞEN BİR HAYAT..
BENİ ÇOCUKLUĞUMDA PEK ETKİLEMEDİ ÇOK GÜZEL BİR ÇOCUKLUK DOYA DOYA YAŞADIM. O ZAMANLAR EVDEKİLERİN GÖZBEBEGİ OLMAKTA AYRI BİR MUTLULUK TABİ. AMA NE ZAMANKİ BÜYÜYOR VE ARTIK BAŞKA ÇEVREYE GİRİYOR FARKLI İNSANLAR TANIYORSUNUZ, O ZAMAN ENGELLİ OLDUĞUNUZU ANLIYORSUNUZ... DAHA DOĞRUSU İNSANLARIMIZ O KADAR ACIMASIZKİ SİZ KENDİNİZİ NORMAL İNSANDAN FARKSIZ GÖRÜYORSUNUZ, HER İŞİN ÜSTESİNDEN GELİYORSUNUZ, ALLAH TAN BAŞKA KİMSEYE İHTİYACINIZ YOK, AMA YOK ONLAR GİBİ DÜZ BASMIYOR TOPALLAYARAK YÜRÜYORSUN YA, O ZAMAN SEN HİÇ BİR ŞEYİ HAKETMİYORSUN DUYGUSU YAŞATIYORLAR YA İNSANA, İŞTE ON YIKILIP İSYAN EDİYORSUNUZ...
ASLA BEDDUA ETMİYORUM.. RABBİM BENİ BÖYLE SINIYOR BENDE BU ÇEKTİĞİM ZORLUKLARIN MÜKAFATINI ELBET RABBİMDEN ALACAĞIMI BİLİYORUM TEK YAPMAM GEREKEN ASLA MOTİVASYONUNUZU BOZMALARINA İZİN VERMEDEN HAYATA BAĞLANARAK, EN İYİ ŞEKİLDE ÜSTESİNDEN GELMEYE ÇALIŞMAK... EVET ONLARIN HAKETTİĞİ MUTLULUKLARI BİZ HAKETMİYOR MUYUZ?.. SONUNA KADAR EDİYORUZ, AMA İNANIYORUM BU SINAVIN MÜKAFATI BÜYÜK VE BİZE ONU RABBİM EN GÜZEL ŞEKİLDE VERECEKTİR...
SEVGİYLE KALIN..

İnanıyorumki içindeki o inanç hiç sönmeyecek..

Sen mutluluğu hakettiğini düşündüğün sürece mutlu olacaksın,
mutlu ol mutlu kal fatmazehra : )

doğduğun güne yaşayacagın güne ve ölecegin güne selam olsun fatma zehra...

sen yaratıcının özenerek yarattığı, dokuz aylık yolculuklara sevkettiği ve birilerine beklettiği kutlu yolculardansın.
yerüyüzüne sırf senin için bir pay ayrıldı, sadece sana ait olan.
bunu yeryüzü biliyor.
güneş biliyor.
gün biliyor.
biz de biliyoruz fatma.
bunu unutanlara aldırma hiç. "insan", kim olduğunu unutup, herşey kendinin sanıyor! ayak, bacak sayıyor!
yollar seni biliyor, biz seni tanıyoruz ve biliyoruz!

"sen"le şenlenecek günlere selam!

''Her insanın bir tek gerçek işi vardı,kendine giden yolunu bulmak... bu güzel sözler sana :p :p

Re: [O an] Kaderimi değiştiren iğne...

aynı olay benim başımdan da geçti. bir iğne sonucu.... hayatım değişti. ama bu halime de şükür. beterin beteri var değerler yaa.

mesele bastonda kullanabilir + tekerlekli sandalyeye de mağdur kalabilirdim. hatta ve hatta tekerlekli sandalyeye mağdur durum da olupta tekerlekli sandalyemizde olmayabilrdi.

işte bunları düşünerek 1) allaha çok şükür. 2 ) beterin beteri var 3) hayat her şeye rağmen güzel

Yüreğin öylesine güzel ki onu incitmelerine sakın izin verme.
Ne sıcaklığını yitir, nede sevgini. Tek korkun unutulmak olsun.
Seni unutanlara ve hor görenlere de yazıklar olsun

Sanıyorum ayni kaderı paylaşıyoruz evet kahrolası o onbeşinci iğne
ama hayat herşeye rağmen yaşamaya değer.

fatmazehra her sabah uyandıgımda çalışan her organıma teşekkür ediyorum ben...ve hergün düşünüyorum ya onlar da çalışmasaydı!senin rahatsızlığın beyaz bir sayfada bir nokta sadece o noktaya odaklanma geride bembeyaz bir sayfa var unutma:)

Suna ya katılıyorum.. Çok güzel açıklamış ..

EVET

EVET FATMA ZEHRA SENİN DUYGULARIN BİZİM DUYGULARIMIZ SEN NE HİSSEDİYORSAN BİZDE ONU HİSSEDİYORUZ GÜLÜYORSAN GÜLÜYOR AĞLIYORSAN AĞLIYORUZ MADEM ONLAR BİZİ FARKLI GÖRÜYORLARSA BOŞ VER GÖRSÜNLER SEN BENİM ACIMI HİSSEDEBİLİYORSAN BEN SENİN DUYGULARINI ANLIYABİLİYORSAM DAHA NE İSTİYORSUN ŞİMDİ KİM SAKATMIŞ İNSANLARI BİR BİRİNDEN (KEL-KÖR-TOPAL DİYENMİ YOKSA)YUKARDAKİ BİZLER GİBİ DOSTU DOST GÖRENMİ KARA ONARIN HAYA ÇOOK GÜZEL YAŞAMA DEĞER ONLARADA YER VAR BİZEDE SANA MUTLULUKLAR CANIM.

sende bizdensin

Bende 4 aylıkken aynı olayı yaşamışım ve benden cok şey aldı o an hayallerimi yarınlarımı kısacası mutlu olabilme ihtimalimin cok daha iyi olduğu bir hayatı aldı benden
hep düşlemişimdir ellerin cebinde yürümek nasıl bir şeydir. sevdiğinin elini tutarken sokakta yürüyebilmek nasıl birşeydir bir futbol topuna olanca gücünle vurmak basketbol potasına sıçramak evet katılıyorum bende çok şeyler istiyorum haklısısnız buna hakkım yok sizde haklısınız dostlar

Re: sende bizdensin

yalnız76' Alıntı:
hep düşlemişimdir ellerin cebinde yürümek nasıl bir şeydir. sevdiğinin elini tutarken sokakta yürüyebilmek nasıl birşeydir bir futbol topuna olanca gücünle vurmak basketbol potasına sıçramak

sanırım bunu hicbir zaman bilemeycegiz

DESTEGINIZ VE PAYLASIMINIZ ICINCOK TESEKKUR EDRIM HEPINIZE IYIKI SIZLER VARSINIZ ARKADASLARIM...

hemen hemen hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz ve yaşıyoruz...bende hemen hemen buna yakın bir kader yaşadım ve yaşıyorum...ailem ateşliyken iğne diyor doktor çocuk felçi diyor ama ikiside aynı kapıya çıkıyor adımız ya topal ya sakat yada engelli....canım evet çocuklukta birşeyin farkın da olmadan çabucak geçiyor yıllar...ama lise dönemlerine geldinmi hayat birden değişiveriyor...Önemli olan sabırla, azimle ve şükür ederek bu hayatı güzelleştirmek...Ben öyle yapıyorum...Hayatı,yaşamayı ve insanları sevdiğimden sabırım,azmim ve şükürüm artıyor...Hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsın diyorum...

ahmet dedigim gibi ancak bizler birbirimizi anliyoruzz...ve ben seni cok iyi anliyorum ve sonuna kadar hakveriyorum...neyse mukafatimizz allah tan insallah.. desene ayni kaderi paylasiyoruz....

Farklı farklı olaylar neticesinde aynı sınıfta toplanıyoruz tüm duygularına katılıyorum hepimiz için durum aynı dünyanın neresinde olursak olalım değişen birşey yok ama ben engelime değilde engelimden dolayı karşıma çıkarılan engellere üzülüyorum.

mrb

evt haklısın hayat malesefçok zor bize özürlü olduğumuzu hatıladanları kınıyorum ama maleseff yapacak bişey yok allah mukafatımızı elbett bir gün verecek inş. allah hepimizin yardımcısı olsun....

Bi konuda çok haklısn fatma zehra ben de uzun zaman kendimi normal zannettim ne zamanki gercek hayatla yüzyüze geldm insanlar banim canımı acıttı o zaman ters giden bişeylerin olduğunu fark ettim.ama sen de benim gibi kendini engelletmeyenlerdensin anlaşılan.bu açıdan seni tebrik ediyorm.herşey gönlünce olsun arkadaşım...

GEÇMİŞ OLSUN FATMA .İNSAN BELLİ BİR YAŞA GELDİĞİNDE ETRAFIN SÖZLERİ PEK ETKİLEMİYOR.VARSIN TOPAL DESİNLER,ÇOLAK DESİNLER,KÖR DESİNLER.
O SÖZLERİ DUYDUĞUNDA EĞERKİ YÜREĞİNDE BİR İNCİNME OLUYORSA ZATEN CENAB-I MEVLA SENİN HİSSETTİĞİN ACIYI ONLARA DA YAŞATIYOR BİR ŞEKİLDE.UNUTMA KİMSENİN AHI KİMSEDE KALMAZ.YETERKİ SEN KENDİNLE BARIŞIK YAŞA VE SAĞLICAKLA KAL.

TSKKURLER AKSAHIN RABBIM VE SIZLERIN DESTEGI INANIN O KADAR IYI GELIYORKI BANA IYI KI BOYLE DOSTLARIM VAR...HEPINIZE TESEKKUR EDERIM....

YA İŞTE BUNU ANLAMIYORUM Bİ İGNE KARARAN Bİ HAYAT SONRA ŞÜKÜR DİLE ŞÜKRET NASİHATLARI BEN ANLAMIYOM YA Bİ İNSANIN HAYATI BU KADAR BASİT OLMAMALI ALLAH HER DAİM HEPİMİZİN YOLUNU AÇIK EYLESİN.........

geçmiş olsun fatma kimin ne dediğinin nasıl gördüğünün ne önemi varki Allah bizimle olsun yeter varsın topal yada sakat desinler inşallah mükafatını fazlasıyla alacaksın Allah yardımcımız olsun hepimizin :wink:

FATMA SANADA GECMİŞ OLSUN..
BENDE TEKERLEKLİ SANDALE KULLANIYOM ANÇAK ONLA DIŞARI ÇIKIP KENDİ KENDİME GEZEBİLİYOM ÖNÇELERİ İNSANLARIN BANA UZAYLI GİBİ BAKMALARIYOKMU İDİ DIŞARI ÇIKÇAM DEYE ÖDÜM KOPUYODU AMA RAHMETLİ BABAM BENİ ALIŞTIRDI İNANKİ ŞİMDİ ALLAHIMA ÇOK ŞÜKÜRLER OLSUN İNSANLARIN HİÇ BİRİNİ TAKMIYOM DOSLARIM VE HER ZAMAN SEVGİ İLE HATIRLAYACAK BABACIM SAYESİNDE..

BENDE 15 YAŞINDA Bİ KAZA YÜSÜNDEN YÜRÜYEMİYOM İLK ZAMANLAR BU CEZAYI HAK EDECEK NE YAPTIM DEYE ÇOK GÖZYAŞI DÖKTÜM BENKİ YARATICIMISA KARŞI GÜNAH İŞLEDİK AMA HER ŞEY GERİDE KALDI ALLAHU TEALA HİÇ Bİ ZAMAN İNSANLARIN SABREDEMEYECENDEN FAZLA DERT VERMEZ.
HEYER BU DÜNYADA SABREDERSEK EMİN OL MÜKAFATI ÇOK BÜYÜK OLCAK

fatma yazını okuyunca ben yazmışım gibi bi hisse kapıldım bi an :)

iğne diyen var, çocuk felci diyen var, menenjit diyen var, doğuştan diyen var.... var da var... ama sonuç ortak :) bacağım sakat.

ama ben bunun farkına varmıyorum bile. 3 ay önce haftada 2 gün halı sahaya bile giderdim. ama bi ameliyattan sonra koşamaz oldum.... ama en azından yürüyebiliyorum...

Allah beni hep iyi insanlarla karşılaştırdı tek dileğim böyle devam etmesi... her hafta yine ararlar beni '' salı akşam maç var sensiz olmuyo daha gelmiyon mu delioğlan'' -gelemeyeceğimi bile bile...

hep benim yüzümden otobüsü vağuru kaçırırlar. biliyorum ki onlar koşsalar yetişirler amabi vapura bakarlar bi bana bakarlar, hemencecik şurda vapur ama koşamıyorum işte... '' tamam takma oğlum bi dahakine bineriz, ne var bitmiyo ya gavur icadı!!! ''

hepsini çok seviyorum iyi ki varlar... arada ne dediğini bilmeyen dengesizler de çıkıyo ama alıştık artık... Allah hepimize sabır vere, hepimizi iyilerle karşılaştıra inşallah...

selamlar

Ben de 6 aylıkken yüksek ateş nedeniyle hastaneye götürülmüşüm ve iğne yapılmış. Sonrası... çocuk felci demişler. Yürüme cihazı ile yürüyebiliyorum. şu an 44 yaşındayım ama ergenlik çağı dışında bunu hiç dert etmedim. Dilediğim gibi yaşadım, okudum ve 22yıl üniversitede okutman olarak çalıştım. Sonra da emekli oldum ve şimdi de özel ders vererek hala part time çalışıyorum. Bu arada evlendim ve biri 18, diğeri 14 yaşında iki oğlum var. Başınıza gelenlerin hepsi benim de başıma geldi ama umursamadım. hayattan hep zevk aldım. Tüm bunları da Allaha olan sonsuz inanç ve güvenime borçluyum. Siyasete girme konusuna da kesinlikle katılıyorum.Yaşama hep gülülümseyelim....

FATMA KADERLERİMİZ AYNI CİZGİDE FARKLI YOLLAR GİBİ RABBİM BİRYANDAN ALIYORSA DİGER YANDAN VERİYOR EN ÖNEMLİSİ SABIR ŞÜKÜR VERİYOR VARKEN ŞÜKRETMEK KOLAY ÖNEMLİ OLAN YOKKEN ŞÜKRÜNÜ GETİRMEK KİMİLERİ VARLIGININ ŞÜKRÜNÜ GETİREMEZKEN BİZLERE MİLYONKERE ŞÜKÜR OLSUN

bende igneden oldum ama ben takmıyorum olana üzülmem olan olmuşturrrr
kader miş allahtan gelen birşeymiş böle şeylerle teselli aramamak lazım bence
insanlar dogar büyür ve ölürrr hayat devam ediyor

Üst Alt