Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kablosuz modem sinyali neden zayıf?

Pluvia

Emektar Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
1
Ttnetin modemini kullanıyoruz zyxel modem antensiz modeli salonda duruyo ve ful çekiyo obir odalarda az çekiyo sizlerdede bölemi ttnet kullananlar niye ful değil her odada önceden böle değildi engelli tarifeden sonra oldu

Modeme restart yapman gerekli. Modemin arkasında ufak bir iğne değili sığacak kadar delik var oraya 10 saniye basılı tutup bırakın. Ondan sonra tekrar modem arayüzüne girip ( internet adres kısmına 192.168.1.1 yada 1.2 yazılacak ) ordan çıkan ekrana kullanıcı adı admin şifre ttnet turktelekom ya da password yazıp tekrar kablosuz kısmına girip yeniden kablosuz şifresini belirleyebilirsiniz. Modemler devamlı açık kaldığından lag yaratabilir.

HakanEs26 yaptı onları çocuğun teki babam götürdüde güncelledi gene aynı

Odaların hepsinde ful değil

Engel tarifesine geçtik diyemiki

Engelli tarifesi yoktur sadece%25 engelli indirimi vardır.
Benimki ultranet 16 mbyt hız
Sizinki nedir tarife?
-mka sizinki tarife nedir?

Pluvia ALAKASI YOK MODEMLE İLGİLİ BİR SORUN VARSA MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARA UZAKTAN GÜNCELLEME YAPSINLAR.

Engelli tarifesi yoktur sadece%25 engelli indirimi vardır.
Benimki ultranet 16 mbyt hız
Sizinki nedir tarife?
@-mka sizinki tarife nedir?
benim tarıfede senınıkı ile aynı.57 ödüom engellı indirimi ile.sen ne ödüon

evdeki başka bir elektrikli cihaz etkiliyor olabilir
örneğin modemin yakınında çalışan vantilatör vs. şeyler.

evdeki başka bir elektrikli cihaz etkiliyor olabilir
örneğin modemin yakınında çalışan vantilatör vs. şeyler.

Salonda duruyo duvarın arkasında buzdolabı var
-mka senin her odada fulmu netin

Yoksa modem yerindemi ful

Benimki salonda duruyo mutfak ve banyo yakın ful çekiyo içeri odada 2çizgi deli etti beni böle değildi niye oldu böle

İçerki odada çizgi iniyo çıkıyo habile

Evin yapısı ve duvarlarda sinyalleri zayıf kılar. Bazı evlerde modemler hiç sorun yaşanmazken bazı evlerdeki modemler bazı kısımlar ve odalarda çekmeme gibi sorun çıkarıyor.

@Pluvia olabilecek tüm ihtimalleri yazmışlar , galiba senin modemin helvasını yiyeceğiz ;) Sürekli fişte takılı duruyorsa , kullanmadığın zamanlarda kapatmıyorsan içinde ki devreler sürekli enerji toplamaktan ve ısınmadan mütevellit terk i diyar eylemeye karar vermiş .

Yeni modemler yanılmıyorsam 150 TL civarında satılıyor .

-DORLION- evet hep takılı zaten ama resetledik aynı bide binada çok nete giren varsa oda etkilermiş baktımda onların sinyalde az bulunan ağlarda ful değil

@Pluvia o zaman sıkıntıyı modem de değil giriş yaptığın cihazda aramak gerekiyor . Laptop kullanıyorsan yazılım bakımı ve güncelleme istiyor , cep telefonu kullanıyorsan ona da temizlik ve bakım istiyor .

Arkadaş modem değil diyorsun , telefon değil diyorsun . Başka sıkıntı çıkaracak yer yok ki ;)

İnternet paketi , tarifesi , hız yüksekliği modemin wirilless antenini etkilemez . Modemin anteni veya içinde ki devrelerin selası okunuyor :)

-DORLION- sinyal artırıcı varmış oda modem kadarmış fiyatı modemmi almak mantıklı yoksa bundanmı modem alıncada aynı olursa bilmiyorum sorun yok modemin çlşıyo bütün ışıklar tek içerki odaya zayıf sinyal geliyo çevredekilerin sinyalde az ağlarda genel sorunmu acep

Herkes evde nette ondan olabilirmi virüsten önce böle değildi

Burdaki ttnetçilerin nasıl yazanda yok
-mka seninki nssıl😆

@Pluvia boşuna sinyal yükseltici alma derim , modemin yüksek frekanslı olanından alırsan modemin de yenilenmiş olur :)

Pluvia tam markalarını bilmiyorum ama yeni modemler de 2 veya 3 anten olanları piyasada satılıyor . Benim modem d smart ın 2 antenli olan modelden . 150-200 den başlıyor , marka falan verirsek bütçeni zorlamış oluruz . Bunun öncesi modemini test ettirme imkanın var ise daha iyi olur . :)

Sinyal yükseltici bütün apartman bağlantı içindir.
Ama gerek yoktur,salonda full çekiyormuş dursun orda ☺

Pluvia tam markalarını bilmiyorum ama yeni modemler de 2 veya 3 anten olanları piyasada satılıyor . Benim modem d smart ın 2 antenli olan modelden . 150-200 den başlıyor , marka falan verirsek bütçeni zorlamış oluruz . Bunun öncesi modemini test ettirme imkanın var ise daha iyi olur . :)

Bizim modemin içinde varmış anten

Bide baya pahalımış şimdi aynı modeli

Sinyalinemi baktırum kim bakar
Zorro seninki nasıl herodada

Bizimki bu tplink modem
Her oda Aynı olmâz tabi çekim gücü
Yaklaşınca full çeker
Sahi 2-3 antenli olaňda varmış.

İçinde anten olanlar iyi çekmez
Ne bu telefon mu?

Sizinki pahalıymış 285 TL
Modemin kaliteli.
Bizimki küçük çocuk odasında durur beň salonda 10 metre uzaklıkta işte telefonun modemle çekim gücü
2 de sinyal

Zorro hmm seninde aynıymış takip et virüs bitince fark olcakmı şimdi evde herkes nete giriyo

Onlarda azaltıyomuş

modemden evvel evin pttye uzaklık yakınlıgıda etkıler.dağıtım yerınden uzaklastıkca kablo 3 değilde 5 m ilerde olsa bile hız etkılenır.gelek evdekı modeme.benım kı tenda marka ayrıca dorlının dedıgı gibi 150 ye iş görür modem bulmak zor ben 6 ay kadar değiştiriym dedim 180 ile 225 arası fıyat çekmişlerdi 2 farklı modeme.benim modem masa üstü pcye bağlı odamda amaodamdam korıdordan oturma odası var orda normal çekıo sıkıntı yok hemde sadece benm tel deil kardeşimin teli birde tablet varkene.tablet aksamları daha ilerdeki odama uzak odada kullanılıo gene çekıo.odadan odaya duvar kapı sayısı etkıler her oda yada kapalı kapıya toslarsa hız azalır.misal hızla gıden aracın barıyerlee carpmaması için hız düşürmesi gibi hız düşer Pluvia ayrıca modem kaç yıllık esı ise dorlıbonun dedıgı gibi uzatmaları oynuo olabılır.telekomda bu işlere bakana sordum modemın normal ömrü 2 3 yıl dedı.o yüzden pahalı bişi almana markalı olmasınada çok gerek yok çünkü marka garantı olsada elektrıklı ve elktronıklı aletler birazda şans işi.senınkı modemın eskılıgındende olabilir.ya da şifrenı verdınse verdıgınde başkalarına verıktır giren çoğaldıkca hız etkılenır

Ben modemle bilgisayar arası diğer odaya kablo çektim. 20 metreliğini 15 Tl'ye almıştım.

Yok vermedim iyi buara sinyal

Komşulardan heralde çok giren var
sungate_

Bilgissayar kullanmıyom telden giriyoz

Bizim modem eski model dğlki linkte attım işte 200küsür

Çalışıyo modem çlşmasa alınırda

Etrafta girenlet etkiliuomış sinyali

Üst Alt