Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de özürlülerin refakatçileri için toplu ulaşım kartı var mı?

özer özkan

Aktif Üye
Konular
113
Reaksiyonlar
1
izmirde özürlüler refekatcıları için toplu ulaşım kartı var mı? yardımcı olun lütfen

Merhaba özer bey bende izmirdeyim refekatçı kartımız olmasada biz otobüslere yanımızda 1 kişi ücretsiz bindirme hakkımız var ama öyle bir refakatçi kartı varmış ve otobüs şöförleri soruyorlarmış... detaylı bilgiyi eshot veya izulaştan arayıp öğrenebilirsiniz veya konak metronun içinde Engellilere yönelik Eshotun bürosu var oradan bilgi edinebilirsiniz.

herhangi bir belgeye gerek yok. ben engelliyim ve bir yıldır hiç bir sorun olmadan bir refakatçim kendisinden herhangi bir belge ya da kimlik istenmeden ücretsiz seyehat edebiliyor benimle. bir yıl öncesinde eshot müdürlüğünden bir belge çıkartılıyordu fakat son bir yıldır engellinin ücretsiz seyehat kartı olması yetiyor. sık sık topluulaşımınm içinde olan biri olarak,hiç bir sorunla karşılaşmadık ne ben ne de refakatçim. ama bu refakatçinin ücretsiz ulaşımı sadece belediye otobüslerinde geçerli.

Artık değişmiş arkadaşlar.yeni uygulama da artık yakınlarımız hiç bir belge olmadan toplu taşıt araçlarını kullanamıyor mutlaka refakatci kartı gerekiyor. metroda gişe üzerine yönetmeliği asmışlar okuyabilirsiniz.

Arkadaşlar Başbakanlık Özürlü Kartı ne işe yarıyor Allah aşkına. Ne kadar saçma uygulaması var her belediyenin. Özürlü kartı zaten özür oranını belgeleyen kişiye verilmiyormu? neden her alanda bu kartımızı kullanamıyoruz biz.
Ankarada ikamet ediyorum serbest kartım var.İzmirde 2 hafta bulunmam gerekiyordu ve serbest kart için İzmir Büyükşehir Belediyesine uğradım benden İzmir içi hastanelerden (12 adet hastane ismi verildi) alınmış özürlü raporu, İzmirde oturduğumu belgelemem içinde muhtardan ikametgah belgesi istendi. Ben her ilde bu kartlar için özürlü halimle uğraşmak zorunda kalıyorum bu eziyet neden? yazık değilmi bizlere. Şunu söylemek istiyorum elinde Hiçbir işe yaramayan Başbakanlık Özürlü Kartı olan özürlü bir insan bu kart ile neden kendisine tanınmış imkanlardan yararlanamıyor? Tek kart ile neden bu gibi saçma uygulamarın üstünden gelemiyoruz. Bu konuda ne gibi çalışmalar yapabiliriz ?

Arkadaşım İzmir içindeki hastanelerden rapor alınacak diye bir kural yok,başbakanlık özürlü kimlik kartı,ikametgah,fotoğraf ve kart ücreti ile müracaat yapılabiliyor.

istenen belgelerin listesini bulup ekliyorum .

arkadaşlar ben 3 yıldır bu toplu taşıma kartnı kullanıyorum bu gune kadar bır engel yaşamadım nasıl ınanın şaşırdım metro ılede gıdıyorum refakatcı kartı ısteyen olmadı kı ben bornovadayım hep metrola gıdıyorum bu yenı uygulamamı aydınlatırsanız sevınırım

İstenen belgeler bunlar,dikkat edersen özürlü kimlik kartı da geçerli.

Özürlülük yönetmeliği çerçevesinde %40 ve üzeri özürlü olduğunu belgeleyenler idareden alacakları Toplu Ulaşım Özürlü Kartı ile belediyeye bağlı şehiriçi toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanır.

İstenen belgeler;
a) Sağlık Kurulu raporunun aslı ve fotokopisi veya Başbakanlık Özürlü Kimlik Kartı aslı ve fotokopisi veya özür oranı nüfus cüzdanına işlenmiş ise nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.
b) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.
c) Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf.

Kartlar sahibine taahhütname karşılığı verilir. Kart sahibi evli ise eşine nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisiyle taahhütname karşılığı teslim edilir. Kart sahibi 18 yaşının altında veya zihinsel özürlü ise anne veya babasına nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ile taahhütname karşılığı teslim edilir.

Eshot web sitesi ilgili sayfanın linki:

Eshot [ Toplu Ulaşım Kartları ]

Ufuk arkadaşım aşağıdaki istenen belgeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler biriminden verdiler. Koyu harlerle bastıra bastıra yazmışlar ki ''yukarıda belirtilen hastanelerden Sağlık Kurulu Raporu alınması gerekmektedir'' dikkatin çekilmesini istedikleri bu satırdan Özürlü Raporu İzmirden alınsın diğer illerden alınan raporları saymıyoruz sonucunu çıkardım,bu satırdan başka nasıl bir sonuç çıkar?. Anlaşılan Çağdaş,Demokratik,Sosyal İzmir Belediyesi İzmir sınırları dışındaki engellilere Engelli gözüyle bakmıyor, bu duruma sevinelim mi? üzülelim mi?

img2336.jpg

April kardeşim,özürlü kimlik kartı varsa rapora gerek yok diye biliyorum.
Ve ben geçen yıl aldım rapor falan vermedim.

Ufuk şaşırdım kaldım. Her kafadan farklı ses çıkıyor anlayamıyorum. ESHOT'un web sayfasında Eshot [ Toplu Ulaşım Kartları ] İstenen belgeler tablosunun üstünde ''İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDE İKAMET EDENLERE TOPLU ULAŞIM KARTI VERİLİR (Öğrenciler Hariç).'' ibareli bir yazı mevcut. Burda demek istedikleri acaba KentKart'ın satışımı?

April,o ibare en üstte tüm kartlar için geçerli sanırım,sadece öğrenci kentkartı için ikamet şartı bulunmadığını anlatıyor.
Malesef her belediye engelli kartını kendi sınırları içerisinde ikamet edenlere veriyor nedense.
Halbuki genel olarak özürlü kimlik kartı her yerde geçse ne güzel olur.

refakatçı kartı hakkında

bugün ağır özürlü olan eşimin kartına 750 kontör yüklettik..refakatçı kartı almaya gittiğimizde sranın başındaki görevli elimdeki ege ün,versitesinden alınan %91 ağır özürlü heyet raporuna bakarak siz rekakatçı kartı alamazsınız sizin hastalığınız bu lişstede yok dedi...böyle şey olurmu ya...

refekatci olayı bi bela. metroda bu uygulama sürekli değişiyor.

şimdide sadece görme engelliler refakatci gecirebiliyormuş buda net değilmiş eshot refakatci olayını tartışma konusu daha çözümleyememişler

bu konuyu açan özer özkan izmir benim şifremi unuttuğum için tekrar üye oldum.neyse bu arada seyahat edemeyecek durumda olan engelliler refekatcı taşıma uygulaması devam edecek

3 yıldır refekatcı kartı kullanıyor annem bakalım bundan sonra ne olacak

Üst Alt