Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de engellilerin kullanımı için dağıtılan mobil cihazlardan kullananlar var mı?

gumush

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
Izmir DEU'e Ogr. gorevlisi olarak calisiyorum. Calisma alanlarim arasinda engelliler ve egzersiz , engelliler icin kullanilabilecek teknolojilerde var. Bu alandaki calismalarimizda biz yol gostermesi acisindan izmir'de engellilerin kullanimi icin dagitilan mobil cihazi incelemek ve gelistirilmesi konusunda bir arastirma yapmayi planliyoruz. Bazi bilgilere ihtiyacimiz var bu konuda yardimci olabilirseniz cok memnun olurum.

-Forumda bu cihazlardan kullananlar var mi ?
-Izmir'de engelliler ile iletisim kurabilmek icin ulasmam gereken yerler nelerdir ? ( Dernek , kurulus , resmi yada gayriresmi olabilir )
-Izmir'de bu cihazi kullanan iletisim kurabilecegim tanidiklariniz var mi ?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Konunuzla ne kadar alakalı bilmiyorum ama;
İzmir'de engelliler için kullanılabilir teknolojiyi bir yana bırakın,
En basit kaldırım yapmayı bile be-ce-re-mi-yor-lar...
Gidin son yasaya göre yapılan yeni kaldırımlara bakın, sandalye kullanan birisi caddenin başından son noktasına kadar kaldırımdan gidebiliyor mu?
Araştırmalar, toplantılar, projeler, sayısız aktiviteler yapılıyor.
Ama belediyeler, ama üniversiteler, devlet kurumları.
Hepsi boşuna, tüm yıl kopartılan onca fırtınanın sonuna bakıldığında, sonuç hep sıfır.
Engellinin en basit ihtiyacı, yardımsız bir noktadan diğer noktaya sokakları sorunsuz kullanmaktır. Bu çözülmeden diğerlerinin çözülmesini beklemek hayel olur...
Bu arada size yardımcı olması adına:
İzmir Engelli Dernekleri:
zmir Bykehir Belediyesi

Adresler konusunda tesekkur ederim. Faaliyet ve yapilarini bilmiyorum ancak internet uzerinden erisimlerinin olmamasi bana kitlelerine ulasim oranini da dusunduruyor.

Sehir konusunda haklisiniz , kaldirimlardaki inis cikislarin onunun hemen her zaman kapali olmasinin yani sira birakin engelli araclarini bebek arabalari icin bile kullanilamadigini gordum. Bu alanda cok kisa zamandir calisiyorum. Ilk basladigimda izmir'deki engelli oraninin cok ama cok az oldugunu dusunuyordum. Ancak zaman icinde sehrin engelli yasamina izin vermemesinin engellileri gormeme nedenim oldugunu anladim.

Belediye sitesinde bu fotografi gordum neresi oldugunu bilmiyorum ama gordugum tek ornek bu fotografta oldu.
EDH_GrmEngl_YayaYolu.jpg

Bildigim kadariyla
Görme Engelli Vatandaşlara 'Gören Göz' Cihazı Dağıtılacak haberi ve
Görme engelliler için sesli yön tarifi cihazı - Sabah - 04 Temmuz 2013

bu haberde yer alan cihaz ile ilgileniyorum. Arastirmamin amaci bu cihazin engellilerin hayatina kattiklari ve eksiklerinin tespit edilmesi olacak.

Tabi bu asamada amac cihaz ile ilgili calismanin yani sira boyle bir uygulamanin nasil yapilmasi gerektigini de ortaya koymak. Hedef kitlesinin ne kadar haberi var ? Ihtiyaclarini ne kadar karsilayacak ? Ne kadar kullanilabilir ( kullanici dostu ) gibi sorularinda cevabini bulmak.

Bu fotoğrafa sadece gülerim.
Ben binlerce değil, "onbinlerce" (abartısız) aksi örnek resimleri koyabilirim.
En basitinden, Yandex harita ile panorama turu atın, görün kepazeliği.
Utanmadan bu resmi koymuşlar birde, yazıklar olsun...

Gunumuzde akilli telefonlarin bir cogu cekilen fotograflari gps yardimi ile isaretliyor. Boylece fotografin tam konumu bulunabiliyor. Temel olarak bu gibi sehircilik sorunlarinin fotograflarini cekip arsivleyebilirsek ben gorsellestirilmesi konusunda yardimci olabilirim. Aslinda bu engellierin gozunden sehrin eksiklerinin tespiti ve biriktirilmesine imkan vererek yetkililere tek bir agizdan seslenme imkanida verecektir.

CEP31[1].jpg

Anladigim kadari ile cihaz bu...

Sanirim forum icinde soz konusu cihazi kullanan biri yok. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

su ana kadar banada ulasab olmadi anladigim kadariyla tanitilanin aksine pek bulunan birsey degil ...

Gorme engellilere dagilitan bir tur sehir rehberi sistemi sanirim. Ama detaylarini cihazi goremedigim icin cok bilemiyorum.

aslında hiç bir şeyi araştırmaya gerek yokki. herşey ortada hangi caddeye çıkıp yürürseniz engelliler için hiç bir yapılanma olmadığını görebilirsiniz.Hangi tekerlekli sandalye kullanan engelli rahatça dışarı çıkabilir ki.

Üst Alt