Merhabalar herkese. Başlığı doğru yere mi açtım bilmiyorum ancak cevap verirseniz sevinirim. 8 ay önce geçirdiğim kazadan itibaren tekerlekli sandalye ile yaşıyorum. Bu durumun da benim sosyal hayatımı etkilemesini istemiyorum ve elimden geldiğince dışarı çıkmaya çalışıyorum. Arada arkadaşlarımla beraber içmeye gidiyoruz, sinemaya, okey oynamaya gidiyoruz. Denize giriyorum devamlı. Bu saydıklarımı benim durumumda olan herkesin yapmasını isterim ve tavsiye ederim. Tüm zorluklarına rağmen hayattan keyif almamız lazım. Zorluk olarak bahsettiğim konulardan birisi ise tuvalet konusudur. Ben Tak sonra yapıyorum. Büyük tuvaletimi kendim yapabiliyorum ancak insanlık hali her an ne olacağı belli olmaz. En çok içmeye gittiğim zaman tuvalete gidememe konusunda sıkıntılıyım. İzmir'de Alsancağa gidiyorum ancak burada engellilere uygun bir tuvalet bulabilmiş değilim. Bu yüzden kısıtlı saatlerde dışarıda durabiliyorum. Bu konuda bilgi paylaşımı yapılırsa çok faydalı olur. Ben kendi deneyimlediğim bazı tuvaletlerin bulunduğu yerleri yazayım :
Bornova'da Forum Bornova'nın kendi tuvaleti ve Ikea'daki tuvalet. (Forum Bornova'yı kesinlikle tavsiye ederim. Çok rahat edersiniz. Dükkanlar da uygun hazırlanmış. Özellikle Ikea çok bilinçli bir şekilde düzenlenmiş
İnciraltında Özdilek
Balçova'da Kipa ve Migros. Agora'ya gittim ama tuvaletini kullanmadım ama olduğunu zannediyorum.
Anlıyacağınız bu alışveriş merkezleri de olmasa ne yaparız bilmiyorum.
Bunun dışında Opet benzin istasyonlarının neredeyse %95inde engelli tuvaleti bulunmakta. Duyduğuma göre Petrol Ofisi de düzenleme yapmış ama ne derece doğru bilemem.
Şimdi arkadaşlar sizlerden ricam gittiğiniz yada bilginizin olduğu yerleri bizimle paylaşmanız. Özellikle Alsancak gibi şehir merkezi diyebileceğimiz bir yerde bulunmaması büyük bir ayıptır.
Bornova'da Forum Bornova'nın kendi tuvaleti ve Ikea'daki tuvalet. (Forum Bornova'yı kesinlikle tavsiye ederim. Çok rahat edersiniz. Dükkanlar da uygun hazırlanmış. Özellikle Ikea çok bilinçli bir şekilde düzenlenmiş
İnciraltında Özdilek
Balçova'da Kipa ve Migros. Agora'ya gittim ama tuvaletini kullanmadım ama olduğunu zannediyorum.
Anlıyacağınız bu alışveriş merkezleri de olmasa ne yaparız bilmiyorum.
Bunun dışında Opet benzin istasyonlarının neredeyse %95inde engelli tuvaleti bulunmakta. Duyduğuma göre Petrol Ofisi de düzenleme yapmış ama ne derece doğru bilemem.
Şimdi arkadaşlar sizlerden ricam gittiğiniz yada bilginizin olduğu yerleri bizimle paylaşmanız. Özellikle Alsancak gibi şehir merkezi diyebileceğimiz bir yerde bulunmaması büyük bir ayıptır.