Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir engelli kent kart ile toplu ulaşımdan yararlanamayacak mıyız?

koko7635

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
2016 YILINDAN İTİBAREN ESHOT TARAFINDAN VERİLEN ENGELLİ KENT KARTLARI KULLANAMAYACAKMIYIZ.iLLAKİ ENGELLİ KİMLİK KARTI ÇIKARMAK MI GEREKİYOR?

Evet kimlik gostermeden olmuyor baska illerde kart var halen devam izmir gosterince olacak

Bu konuyla ilgili haber nerede var?

KİMLER YARARLANIR
% 40 ve üzeri bir oranda engeli bulunan vatandaşlarımız; Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından verilen kimlik kartı, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanlarında özür oranı belirtilmiş nüfus cüzdanlarını görevli personele ibraz etmek suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartında “Ağır Engelli” olarak belirtilen ya da “Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır” ibaresi bulunan engelli vatandaşlarımız ise kendileriyle birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat ettikleri refakatçileri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.
NOT:
Önceki yıllarda Eshot Genel Müdürlüğü’nden Engelli ve Refakatçi Kartı alan vatandaşlarımız 1 yıl süreyle kartlarını kullanabileceklerdir.

Eshot web sitesi
Engelli Vatandaşlarımız

Arkadaşlar konuya bir katkı da ben yapayım.. Otomobilimiz olduğu için uzun zamandır toplu taşıma sistemini kullanmamıştım. Kentkart sisteminde ihaleyi alan firma kendi sistemini yerleştirdikten sonra kartımı kullanmayı denedim ve sistem "geçersiz kart" uyarısı verdi. Gişe görevlisine durumu anlattım ve kartın aktivasyon yapılması gerektiğini öğrendim. Aktivasyon yapılan kartımı kullanabiliyorum. ESHOT Müdürlüğünden aldığım bilgi de şu yönde oldu: Müdürlüğümüz tarafından verilen Engelli kartları halen aktiftir, kaybolması ya da kırılması gibi bir durum yaşanmadığı sürece kullanılabilir..

şu an kullanıyor ama 2016 yılından itibaren artık [FONT=sans-serif]Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanlarında özür oranı belirtilmiş nüfus cüzdanlarını göstererek ücretsiz faydanılacak diye bir şey duydum resmi olarak bilgi alan varmıdır[/FONT]

unsal.esen
Aktivasyon falan ne gerek var ki gösterin engelli kimlik kartınızı geçin.
Engelli kimlik kartının her ilde geçerli olması mücadelesi verilirken bunu sunan belediyeden halen kent kart talebi kendimizle çelişmek olmuyor mu?

Ufukalp size katılıyorum, toplu taşıma araçlarında ücretsiz ulaşımın, engelli kimlik kartı ile tüm ülke çapında yapılması bir zorunluluktur. Aslında bu işlemler sırasında yapılan bürokratik eziyetinde azaltılması gerek. Örneğin Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığına başvuruların posta ile yapılabilmesi gibi adımlar attırılabilir.

İzmire ankaradan gelen birisi olarak hiç bir sorunla yaşamadm başbakanlıgın engelli kartini gosterip tum toplu taşımadan faydalandim her şehir boyle olsa

Güzel İzmir'imizde uygulama bu şekilde.
Her yere örnek olması temennisiyle...

Ufukalp

Elimde başbakanlı engelli kartı mevcut. Engelli Eshot kartını kullanıyordum şimdi sadece Başbakanlık kartını göstermem yeticek doğrumu anlamışım?

Evet ben hep engelli kartını gösterip biniyorum sorun yok bir de bu uygulama her ilde geçerli bazı iller kafasından iş yapamaz yaparsa bimer den şikayet edin o zaman cezası var 50 bilet

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALARın verdiği yada eskideb verilen kartlar gösterince geçerli olması lazım. KARABÜK ilindede AKILLI KART alacaksın dıye bi uygulama cıkarttılar. %40-70 arası İNDİRİMLİ! %70 engel oranı olana ücretsiz veriliyor. ben kabul edmedım çıkarttırmadım. KARTIMI gösterip geçiyorum.Kavga gürültü gıyamet :)

[FONT=sans-serif]Engelli kent kartı olanlar 31.12.2015 tarihine kadar kullanabilirler.2016 Ocak ayından itibaren [/FONT][FONT=sans-serif]Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanlarında özür oranı belirtilmiş nüfus cüzdanlarını göstererek ücretsiz faydanılacaktır.[/FONT]

koko7635

Merhaba elimde aşağıdaki karttan var.
İlla Aile ve Sosyal politikalar bakanlığın dan da kart almak zorundamıyım?
basbakanlik_engelli_karti_resmi.jpg

Tam net olmamakla birlikte 2008 yılından önce Başbakanlık özürlüler idaresınden alınana kimlik kartları değişecek diye duydum ama tam resmi olarak bilmiyorum

Başbakanlıktan alınmış engelli kimlik kartları da halen geçerlidir.

arkadaşlar konuyu güncel tutmak adına yeni engelli raporu alan arkadaşlar için izmir de normal engelli kartıyla izban eshot metro izdeniz tranvay olmak üzere hepsinde engelli kartınızı gösterip ücretsiz binebiliyoruz eski tarihli yorumlar kafa karıştırabiliyor şehirler arası tcdd için basmahane garda danışmaya engelli kartınızın ve kimliğin arkalı önlü fotokopisini ve verilen formu doldurup iletişim bilgilerinizi kaydettirip işleminiz bitiyor sonra imail yoluyla size gönderilen şifreyle eybis tcdd bölümünden sisteme girip ücretsiz şehirler arası yolculuğun keyfini çıkarmak kalıyor saygılar

eski başbakanlık kartları hala geçerli sayılıyor mu misal ben 1997 de almıştım gerçi engel durumum değişti eski aldığımda %58 diyordu son raporda %62 yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam ve çalıştığım yere falan da belirtmedim bunu.

Üst Alt