Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir Aliağa'daki Kocaer Çelik fabrikasına engelli personel ilanına başvurdum..?

CgrFb

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
11
Günaydın,
Ben 30 Haziran 2022'den bu yana yaklaşık 2 yıldır işsizim. İş arıyorum. İŞKUR'dan, Kariyer.net'ten başvurmadığım firma kalmadı. Sonra 19 Temmuz tarihinde Gaziantep Engelsiz Kariyer Günleri'ne katıldım ondan da bir netice çıkmadı.
En sonunda İzmir Aliağa Belediyesi İstihdam Ofisi'ne üye olmuş, üye olur olmaz o siteden İzmir Demir Çelik ile Kocaer Çelik'in engelli personel alımına başvurmuştum. Fakat başvurduğum 2 fabrika CV'mi görüntülemiş, Aliağa Belediye Başkanı ve şoförü bana referans olmuştur. Bir de Kocaer Çelik'te çalışan kuzenimin patronunun tanıdığı vardır. Ve Kocaer'deki başvurular 15 Ağustos'ta sona erecektir.
Teyzem Kocaer Çelik'e girmem için başta başkan ve şoförü olmak üzere herkesle konuşmuştur.
Diğer tarafta teyzem ve eniştem işe girmem için uğraşmakta ve fırsat bulunca Belediye Başkanının şoförüyle bağlantıya geçmektedir.
Kocaer Çelik fabrikası İzmir Aliağa'dadır ve yan hakları oldukça iyidir. 10 engelli personel alacaktır.
İDÇ de 5 engelli alacaktır.
Sizce netice ne olur? İzmir'de işe girer miyim?
CV'min görüntülenmesi iyi bir şey mi?
15 Ağustos'tan sonra Kocaer Çelik fabrikasından olumlu bir haber gelir mi?
İDÇ mi Kocaer Çelik mi daha iyi olur?
Ne yapmalıyım?
Kusura bakmayın çok çaresizim, umutsuzum. Bir mucize olmasını istiyorum. İşe girmek,çalışıp üretmek, topluma karışmak ve sosyalleşmek istiyorum. O yüzden yazmak istedim.

Merhaba,

İşkur üzerinden iş bulamamış olman ilginç.
Bazı isyerleri hicbirsey bilmesen bile engelli raporu var diye bile alıyor.
Ben genelde işkur üzerinden rahatça bulabildim.

peki olursa şayet işiniz orda ne iş yapacaksınız ?
çelik fabrikası bildiğim kadarı ile ağır sanayi olarak geçer.
demek istediğim engelli diye sizi işe alığ sağlam adamın bile zor dayandığı işe verirlerse ne yapacaksınız başıma geldi ordan biliyorum ???

Aliağa'daki o demir çelik fabrikalarının, gemi söküm tesislerinin önlerinden bir kaç kez geçtim. Ağır sanayi. Lâkin engelli eleman alacaklarına göre yapabileceğimiz işleri vereceklerdir mutlaka.
Sevgili kardeşim ben bu firmaları tanımam hangisi iyidir hangisi kötüdür bilmem ancak kurumsallaşmış olan müesseselerde çalışmak her zaman iyidir. İnsan sömürüsü her iş yerinde var ama ama kurumsallaşmış iş yerlerinde nispeten daha azdır. Dolayısıyla bir tercih hakkın olacaksa kurumsallaşmış olan yeri tercih et derim.
Hakkında hayırlısı olsun.
Selametle

Firmanın ağır sanayi olması seni pek etkilemez, sana yapabileceğin işi vermek zorunda çünkü. İşyeri hekiminden bile gecemezsin.
Şantiye ortamında çalışan arkadaşım var , data operatörü bilgisayar başında çalışıyor örneğin.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yani o işim olur mu olmaz mı?(Kocaer Çelik)
15 Ağustos sonrası olumlu bi haber gelir mi?
Sonuçta fabrikada çalışan tanıdık var hem Belediye Başkanı ve şoförü bana referans olduğu için sormak istedim. Bir de tanıdık olmadan, çevre olmadan kamuya ve özele işe girmek zordur. Biliyorsunuzdur.

Siz oturup bu işe girersem gelirim ( bu ücretiniz oluyor ) , giderim ( tüm harcamanız ) ne oluyor yıllık olarak hesaplayın , aylık değil yıllık. Ona göre karar verin . Hayırlı olsun.

Üst Alt