Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerinde vergi muafiyeti için izlemem gereken prosedür nedir?

sefkaya7

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Arkadaşlar 2009'da (Böbrek Nakli) %70 Engelli Raporu aldım(Sürekli). 7 Ay önce işe girdim, ve Vergiden Muaf belgesi varmış sanırım onu almak için araştırma yapıyorum.
Hazırladığım evraklar şunlar;

Vergi İndirimi İstediğime Dair Yazı ( Vergi Dairesine )
İş Veren Yazısı
Noter Onaylı Sağlık Raporum
Sigorta Hizmet Dökümüm
Son Tetkikler ve Epikriz

Sizlerden öğrenmek istediğim ;
1- İşe başladıktan sonra ki bi tarihli rapor olması gerekiyor ?
2- İç Hastalık ve Günde 7-8 İlaç kullanıyorum, el,ayak her hangi bi ortopedik engelim bulunmuyor, bu sıkıntı olabilir mi ?
3- Raporumun oranının %40 altına düşme şansı yüksek midir ?
4- Eğer ki Vergiden Muaftır. Gibi bir belge alırsam, bu belge ile sadece Araçları ÖTV'siz alabiliyor muyum ?

Teşekkürler, Saygılarımla.

ÖTV 'den muaf olabilmeniz için herhangi bir sınırı olmaksızın ortopedik engelinizin olması gerekir, yani Ortopedik olarak %1 bile engeliniz varsa ÖTV muafiyeti elde edebilirsiniz. Ya da toplam engel oraninizin %90'i geçmesi gerekir.

Evet, biliyorum. Ortopedik engel olunca her halükarda alıyorsun. %90 olmayınca H sınıfı ehliyet ile sadece alınabiliyor. Ama benim Ortopedik durumum yok Vergiden Muaf tutuluyorum bu şekilde araç alamıyor muyum yani ?

Malesef araç vergisinden muaf olmazsiniz ama raporunuz onaylanirsa gelir vergisinde muafiyetiiz olur.

Üst Alt