Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerinde hakarete uğradım. Ne yapmamı önerirsiniz? [Hukuk]

gülmez51

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim de bi sorunum var

bu gün her zaman olduğu gibi çalıştığım fabrikada hakarete ve aşağılamaya maruz kaldım.şunu baştan söyleyeyim bütün fabrika bana cephe almış durumda.
sebebi 37. maddeye göre hesap özet pusulası istediğimden ve 12 saat çalışıyorum 41 maddeye 4 ve 5 bend serbest zaman 6. mddeye göre hakkımın verilmesini istemem.
üzerimi değişmek için 5 dak-önce cıkıyorum diye bu gün afedersiniz senin g...ne göre y... yok diye hakaret etti bir terbiyesiz iş biraz büyüdü tartıştık müdür geldi anlattık durumu her zamanki eda ile burada kanun yok anla bunu dedi beni paylayıp gitti
ben çalışma il müd- 21-12-2009 da dilekçe verdim ama şimdiki hakaretten dolayı savcılığa gitsem ne olur % 80 özürlüyüm. sen özürlüsün diye sana ayrıcalık mı tanıyacağız hiç mi kötü söylemeyeceğiz git istediğin yere şikayet et dediler. ne yapayım

not: çalışma il müdürlüğü hala bir inceleme yapmadı bekliyorum ,aslında ben yumuşak bir dilekçe vermiştim hakaret olayını yazmamıştım. sadece 12 saatten çalışmamın 8 saate düşürülmesini, asgari geçim indirimimin verilmesini, yol paramın hesaplanıp verilmesini aksi halde çıkışımın verilmesini talep edip kendim gitmem için istifaya zorlandığımı ve baskı gördüğümü yazmıştım.ama artık hakaret ettiklerine dair şahitlerimde oldu.

selam ve dua ile

özürlü çalışanlara hakaret ve baskı durumnda:

özürlü işçi olarak çalışan arkadaşlarımızdan eğer işyerlerinde hakaret ve baskı görenler varsa hiç korkmasınlar gidip daha çalışırken şikayet dilekçesi versinler.müfettişler inanın sanki yoldan geçiyorlarmışta gelmişler gibi gelip işlerini bitirip gidiyorlar.sadece size sizin için geldiklerini söylüyorlar ve sizden başka üç-beş kişiyide ayrı ayrı içeri çağırıp dinliyor ve araştırma yapıyorlar siz arada kaynayıp gidiyorsunuz.yalnız şikayetiniz hangi kuruma ise şikayet meselesini o kuruma vermelisiniz,maaşınızda ssk ve diğer sosyal haklarınız için çalışma il müdürlüğüne.hakaret ve baskıyı tc cumhurriyet savcılığına dilekçe ile başvurup bekliyor ve biraz sabrediyorsunuz o kadar.inanın o karşımızda kaplan kesilenler süt dökmüş kediye dönüyorlar.allah rızası için emanet olarak ellerinin altındaki özürlü işçilerini koruyanlara şimdideden teşekkürü borç biliyorum diğerlerine söyleyecek tek bir sözüm var ya insanca huzur içinde çalıştırın yada güzellikle çıkartın gitsin bari eziyyet ederek vebalinizide fazlalaştırmayın.

Türkiye Birleşmiş Miletler Engelli Hakları Sözleşmesi imzalayan ülkeler içine dahil oldu. Bundan sonra hakkınızı sonuna kadar arayın. Oradaki maddelere göre kanun ve yönetmelik çıkarılmak zorunda. Engelliler kanununda yer almayan maddeleri el birliği ile talep etmek zorundayız. Kanun varsa hakta vardır.

Saygılar

çetin 74 sağolasın kardeşim bu meseleyi çok merak ediyordum.avcı komondo kardeşim bana müdür burada kanun maddesi yok diye bağırıyordu, müfettiş geldi beni ve birkaç kişiyide çağırdı öyle ağır bir ceza geldiki fabrikaya patron üç vardiya yapacağıma kapatır giderim demiş.şimdi şikayet edeni arıyorlar beni epeyice bir sıkıştırdılar gidin kim şikayet ettiyse arayın bulun dedim.eğer bende bir insana bu kadar ağır baskı,hakaret yapsaydım bende o kişiden şüphelenirdim normaldir siz benden şüphe etmeye devam edin şimdi gidin kim şikayet ettiyse arayın bulun benimlede uğraşmayın dedim.yani anlayacğın kanun maddesi varmış be yahu ... başkalarının yapmadığı işin hesabını bana soruyorlar gitmeyincede çok kötü kelimeler kullanıyorlardı sana ne huzur nede çıkış var huzur içinde çalışamayacağını biliyorsun değilmi diyordu patron buldu papazı. bu anlattıklarım sadece üç günde gerçekleşti ama tam 4 ay bekledim.

avcı komando bak askerlik borçlanmasını yapsam ben şimdi emekli olabilirim ama elim ayağım tutarken diğerleri kadar randmanlı iş çıkartırken ben bu yola baş vurmayacağım çünkü askerlik borçlanmasını yapıp emekli olanlar biraz düşük alıyorlarmış diye duydum doğrumu bilmiyorum.benim raporum ankara yüksek sağlık kurulundan onaylı % 80 ama 25 derece skolyozum var bunu hiç göstermedim 360 gün daha çalışırsam gidip 1800 günden emekliliğimi istemeyi düşünüyorum selam ve hürmetlerimle

Ve darp edildim

arkadaşlar ve nihayet beni darb ettiler.
bir gün önce ben hastanedeydim müfettiş geldiği için akıllarına gelmiş bütün eksik pürçük evraklar devlete eksik bildirimde bulun,bulun sonra kalk aaa nasılda unutmuşuz arkadaşlar şunlar şunlar imzalanacaktı de. sabah işime devam ederken şef geldi bunları imzalıyacaksın dedi bende daha önce söyledim çıkışımı verecek bankayada tazminatımı yatıracaksınız sonra kanuni olan evraklarınıza imza atarım değilse kusura bakmayın dedim.
vatandaş öyle bir refleksle önümde masanın üzerindeki eşyalara ters el hareketi yaptıki imzalıyacaksın lan dedi herşey yerlere savruldu imzalamıyacağımı söyleyip odadan dışarı çıktım benim asıl yapmak istediğim avukatımı aramaktı ama beni rahat bırakmadı. kendisi imza attıramayınca büyük patron işin içine girdi herzaman olduğu gibi beni yazıhaneye çağırdı gittim daha öncede defalarca gitmiştim gene bağırır çağırır diye düşünüyordum.
içeri girdik şef,patron ve ben üçümüz ismimi söyledi imzala şunları dedi bende imzalamayacağımı söyledim tetikte bekliyen bomba gibi birden patladı geçmişini bilmem nettirme, bitiririm seni,bırak şunu öldüreyim bir pislikten kurtulsun dünya,y ıldız ayak büro sandelyesini üç kere başıma vurmak istedi şef engel oldu sonra dizime alttan bir tekme attı ilaçlarımı almak istediğimi söyleyip odadan çıkıp 155 aradım hemen orayı terket en yakın karakola git dedi bende polise sığındım
beni bir hastaneye götürüp geçici rapor aldırdılar sonra karakolda ifadem alındı sonrada git bir devlet hastanesinde tedavini yaptır ama evraklarını kaybetme dediler polise yine gittim bir üst yazı verdiler sonra savcılığa gidip şikayette bulundum beni adli tıpa yolladılar ilk geçici raporu kati rapora çevirdiler darba bağlı 0,5 cm çapında dizde sıyrık tesbit edildi diye ve şahsın hayati tehlikesi bulunmamaktadır ve basit bir tıbbi tedavi ile iyileşebilir denildi.
gene karakola gelip evrakları teslim ettim ve bölge çalışmaya zorla evrak imzalatılmak istediklerini imzalamadığımı darb edildiğimi ölümle tehtit ettiklerini can güvenliğimin olmadığından birdaha bu işyerine gitmeyeceğimi kıdem ve ihbar tazminatımı da istediğimi bilgilerinize arz ederim diye dilekçe verdim.

biliyorum uzun oldu ama böyle birşey başına gelirse arakadaşların nasıl yol izleyeceğine yardımcı olur diye anlattım.yarın barodan avukat istemeye gideceğim bana bol bol dua edin.selam ve sevgilerimle...

İnsanların gözü dönmüş...

Çok iyi yapmışsınız polise, savcılığa, hastaneye ve sigorta müdürlüğüne gitmekle. Artık hakkınızın elinizden alınması mümkün değil.

inanamıyorum...gerçekten çok iyi etmişsin mutlaka sonuç alırsın arkasında dur lütfen olayın...ama ben bundan sonra orda çalışabileceğini sanmıyorum hakkını alıp başka bi iş bulman lazım öle değil mi?

Bunlar gözleri para hırsı bürümüş.. insanlıktan çıkmış yaratık haline gelmiş varlıklar.. Bunlarla insan gibi değil kendi anlyacakları dilden konuşmak

Geçmiş olsun. Bundan sonra olacakları patron düşünsün

tüm forum üyeleri ve destek veren arkadaşlarıma canı-gönülden teşekkür ediyorum sağolun varolun maddi imkansızlık dolayısı ile interneti bir müddet kapattıracağım ara,ara internet kafelerden girmeye çalışacağım ben size bilgi veririm..
not= ben eğer bir sendikaya gizili üyelik yaptırsam çok farklı olurmuş her arkadaşımız çalıştığı iş kolu ile ilgili sendikalara gizli bireysel üyelik yaptırsın ben bunu malisef geç öğrendim,benim işlerimi bursa batis (bağımsız tekstil işçileri sendikası ) yürütecek şimdilik hoşçakalın...

ihtar geldi

vay be, arkadaşlar bu adamlar herşeyi inkar etmişler.sanki suçlu benmişim sık sık olaylar çıkartmışım işe girdiğim günden itibaren devamlı sıkıntı yaratmışım yok darp ve tazyik edilmem hayal ürünüymüş.
şunu da anlayamadım ne demek istemişler (işe başlamadan önce tarafınızdan beyan edilmiş iş kapasitesine uygun olunmamasına rağmen özel bedensel durumunuz nedeniyle sürekli tarafımızdan idare edilmeye çalışılmışsada da gelinen noktada hayal mahsulü üretilen iftiralar nedeniyle artık işyerimizde çalışma imkanı bulunmamaktadır ) bu olaylar ve hayal mahsulü isnatların gerektiğinde işyerimizde tutulan tutanaklar , kamerra sistemleri ve diğer çalışanların şahitlikleri ile doğruluk dereceleri yasalar önününde tabiki araştırılacaktır. ancak yapılanlar ahlak ve iyi niyet kurallarına uygun değildir bu nedenle iş akdiniz feshedilmiştir. ihtaren bildirilir.

şimdi bana burada hiç tutanak tutulmamıştı, anlaşılan arkamdan tutanak tutup bir kaçtane yalancı şahitlerede imzalanarak hakkımda bir kaç tutanak tutulmuş gibi gösterilmiş oluyor yani ben böyle anladım.benim darp edildiğim yerde sadece 3 kişi idik diğer başka bir kişi yoktu ama işlerin gerilmeye başladığı yerde yani ilk zorlamada başkaları vardı onları özellikle benden uzak tutmaya çalıştıkça ben onlara daha yakın durmaya çalışmıştım. işe girdiğim günden itibaren yani ne kadar ani sıkıntı çıkartmışım be yahu (işyerinde çalışmaya başlanılan günden itibaren sürekli çıkardığınız sorunlar) diyor...
ya ben şunu anlamak istiyorum bu evrakları her ay getirip işçiye aylık düzenli imzalatmak zorunda değiller mi,aylık hesap özet pusulasını vermek zorunda değiller mi, ben asgari geçim indirimi alamıyordum bunu veriyorlar gibi göstermişlerdir bunu aylık imzalatmakla yükümlü değiller mi,
müfettiş raporunu daha görmedim ama büyük olasılıkla 12 saat çalıştırıldığımıza hükmedilecek bunu nasıl aşacaklar ?... şahitler yan dönüyor kıl,yün bahane ediyor bazılarının açık adreslerini bilmiyorum nasıl tesbit edeceğim. yoksa sadece isimlerini ve cep telefonlarını yazdırsam olur mu ne dersiniz yardımlarınızı bekliyorum selam ve sevgilerimle...

not=ben işyerine durumumu bildiren özürlü raporumu vermiştim, ama sanki onu vermemişim gibi bir izlenim ortaya çıkıyor.

yeniden merhabalar

uzun süre oldu galiba 4-5 ay oıldu net i kapattırmıştım işe başladım yeniden açtırdım neyse.

daha önce benim bir hakaret ve sonrasında işyerinde imzaya zorlama imza attıramayıncada darp edilmiştim. bir kere anlaşmaya telefonla çağırdılar ben de tazminatla ilgili anlaşsam bile küfür,tehtit,hakret ve darp la ilgili anlaşmayacağımı söyledim muhasebecilerine bir daha ne aradılar ne sordular.
30-11-2010 da ilk duruşma var bakalım ne diyecekler

allah yardımcımız olsun.

gülmez51;

Eğer ankara da isen sana her türlü yardım yapabilirim. Dinsizin hakkından imansız gelir. Onun için dişe diş olacaksın. Duruşma sonucunu merakla bekliyorum

her şey patron lehine her şey. hiç bir şey alamıyacaksınız. yıprandığınız yanınıza kar kalacak. sıfıra sıfır elde sıfır türkiyede özürlü isen yaşama hakkında yok git geber bir kenarda kimseye de zararın olmasın istedikleri o.

Arkadaşım bende bu tür hakaretlere maruz kalmıştım. Sekız ay çalıştım sonra bırakmıstım. Su an öğrendim ki işyerinde böyle bır durumla karşılaşırsanız tazminat hakkın saklıdır. Bu psikolojik durumun adına hukuki dilde mobing diyorlar. Her türlü sözlü yada tensel tacizi hakaret işten yıldırma, ee cıkması için her türlü baskıda ve işyerinde kişiliğine her türlü sözlü tacizde bu tazmınat hakkın gecerli. Istersen bi arastır.. " mobing "

Allah yardımcın olsun kardeşim. Allah mazlumun yanındadır hiç korkma

Ayrıca duruşmaya giderken benle anlaşmak istediklerini, davadan vazgeçmemi istediler demen hakim için çok önemli karar yetkisidir.

arkadaşlar benim işyerimdede amirim işe girdiğimde şununla konuşacaksın şununla konuşmayacaksın deyip eğer konuşma dedikleriyle konuşursam acaip ters bakarak ve davranarak beni baskı altına almaya çalıştı daha doğrusu kimseyle konuşmamamı istedi sen memursun odan var otur yerinde deyip işde vermeyerek bir nevi yalnız bırakarak yıldırmaya çalıştı
hele de gıcık olduğu kişilerle konuşursam kıyametler kopardı yalnız bunları birilerinin yanında değil ben oda da yalnızken yaptı bazen üzerime o kadar fazla gitti ki sinirlerim bozulup ağladım bu seferde diğer insanlara o duygusal onu kırmayın diyerek üstümden prim yaptı çünki benim değer yargılarım ondan o kadar farklıydı ki benim yaklaşım tarzım hep daha ince ve biraz daha farklıydı bir şey isterken hep lütfen tabirini kullanıyordum bu da diğer arkadaşlarımın hoşuna gidiyordu ancak amirim arkadaşlarla iyi geçinmemi istemiyordu beni uyarıp kendisi ise 2-3 kişi dışında diğerleriyle can ciğer kuzu sarması geçiniyor bu arkadaşlara da diğer 2-3 kişi söyleyip onları dışlıyordu ben de herkese iyi davrandığımdan bana kızıyordu. Aşırı despot ve baskıcı davranıyor diğer insanların yanında sen erken çık evine git şeklinde konuşarak prim yapıyordu. Üzerimde o kadar fazla psikolojik baskı kurmuştu ki, artık kabusum olmuştu sinirlerim bozuluyor ve üzülüyordum. Ben her üzülüp ağladığımda da benimle dalga geçiyordu artık öyle olmuştu ki diğer insanlarda da bak ne kadar kırılgan imajını yapıştırmıştı bu durum beni o kadar rahatsız eder olmuştu ki ne deyim Yüce Allah'ın her şeyin hayırlısını versin. Bir kişi bile yaşamımda dengelerimi altüst etmeye yetmişti. Paylaşmak istedim yalnızca....

Üst Alt