Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşyerimden sadece 3 dakikalık izin istedim. Aldığım cevap beni çok üzdü!
Mrb arkadaşlar Kalp Hastasiyim yuzde 100 raporum var.Bir fabrikada çalıyorum. Hafta içi (08:00 - 18:00) Hafta sonu (08:00 - 13:00) e kadar, Molalarda saat 10 ve ikindi 3 de 10 dk ve ogle molamiz 45 dk. İş yerimizdeki çalışmamizi anlatayım. Size bir press makinesi veriyorlar (Yağ pas kir ) tüm gün boyunca molalar haric sürekli calisiyorsunuz. Kıyaslama yapmayi sevmiyorum ama buradan tanıdıgım saygi deger bir abimin isi Havuza bakiyor musteri gelirse kartını veriyor.Gelmezse istedigi gibi dinlenme firsati var (Demek istedigim bizde boyle degil ) Fabrikada öglen adam cok oldugundan sira bekliyoruz.(5 - 10) sira bekliyoruz. (10-15)dk yemek yiyoruz geriye kalanlada dinlenmeye calisiyoruz.Bugun usta başımdan sadece 3 dk işi erken birakmak için izin istedigim..
--Niye diye sordu.
--Ben engelliyim ve yukardaki durum anlattim devlet dairelerinde bile engellilere öncelik taniyorlar dedim
--Oda hayir olmaz burada herkes esit.Her zaman Engelli oldugunu öne sürersen ALLAH sana kotusunu verir dedi.
Ne diyim adam hakli. Değerimiz bu kadar. 5- 10 dk istesem işten çıkaracaktı sanırım
Adam haklı tabi.. İşkur iş ilanlarina gir Kayseride ( ELLERINI AKTIF KULLANABILEN AYAKTA DURMASINDA SAKINCA BULUNMAYAN) Özürlüler tercih sebepidir diye yazar. Normal bir adam bile senin o saatlerde çalışmasında bile yorulurki kaldiki sen yorulmiyacaksin.Sizin bir olup durumu anlatıp işkuramı şikayet edersiniz başkanamı şikayet
bilmem.Bak bu forumda şunu fark ettim.Millet kendisini kurtarmaya çalışıyor %40 i tamamlayip nasil memur olurum onun derdinde.Hiç kimse neden özel sektörde engellilere boyle davranildiginin cevapini yazamamış.Yazilsa bile şöyle: İŞYERINDEKININ VICDANINA kalmış.Ya iş yerinin vicdanina kalsa seni 7/24 çalıştırır üstüne birde firca atar az çalışıyorsun diye. Sizlerin normalde en fazla gunde 7-8 iş yerinde durmaniz gerekir. BIRLIKTEN GÜÇ DOĞAR DOSTUM..
aynen öle castabala kardeşim o 3 dk bana o kdar önemliki hem sira beklemekten yorulmicam hemde daha cok dinlenebilecem..
Unf valla daha anlatmadigim neler var neler ben personel müd. konuştum hepsi aynı hem onu ters köseye yatirdim bana dediği laf ya sen burdan memnun degilsin galiba istersen birak işi diyor
bir otomotiv fabrikasında 8 yıldır engelli kadrosunda çalışıyorum üretim deparmanında görevliyim şu ana kadar herhangi bir ayrıcalık görmedim iş konusunda diğer kişiler hangi işi yapıyorsa bende o işi yapıyorum 3 vardiya ve 8 saat ayakta çalışıyorum işimden memnunum onlarda bende fabrika idarecileri benden memnunlar bunu zaman zaman dile getiriyorlar ortopedik engelliyim işe ilk girerken söyledikleri şu oldu yorulduğunda istediğin kadar dinlenebilirsin denildi 8 yıldır aynı devam ediyor onlar diğer arkadaşlarım 10 dakika mola veriyor ben 20 dakika ayrıca işler yoğun olduğunda paydos haricinde'de dinlenebiliyorum yorulduğumda istediğim kadar oturup dinlenebiliyorum bu konuda anlayışlılar allah herkese böyle bir işyeri nasip etsin