Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimden istifa ettim. Çıkış işlemleri için ne zaman çağrılırım?

meftune

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
28 ocak günü işten istifa ettim fazla mesailerim çalışmam olarak gösterildi fakat fazla mesalerim bittiği halde çıkış işlemleri için çağırılmadım
çıkış işelmini sadece iş veren mi yapar çıkış için ne zaman çağırılmam gerekiyodu çağırılırsam kandırılmam için uymam gereken kurallar ne olmalı tardım edin lütfen

fazla mesai ücretleri

Merhabalar;

İşten çıkış işlemini işveren gerçekleştirir.İstifa ettiyseniz istifa dilekçesi yazıp vermiş olmanız gerekiyor.Vermemiş iseniz 3 gündürde iş yerine gitmiyorsanız 4857 sk. 25.md uyarınca işten çıkışınız olur.İşsizlik sigortasında faydalanamazsınız.İş vereniniz çıkışınızı yapmamış ise sgk'ya başvuruda bulunmanız halinde çıkış işleminiz yapılır.
fazla mesai ücreti konusunda ALO-170'i arayarak şikayette bulunarak haklarınızı arayabilirsiniz.

kandırılma gibi bir durum olmaz çünkü istifa ediyorsunuz.İstifanızı yazılı olarak beyan etmeniz yeterlidir.Yanlız kesinlikle tartışma yüksek ses gibi durumda bulunmayın.

saygılarımla.İyi pazarlar...

iş çıkışı

çalıştığım kurumdan çıkışımı ne zaman yapacaksınız diye sordum kem küm ettiler calişma belgemi kullanıyor olabilirler mi.............
çıkış için benim imzam şart değil mi kendi kendilerine çıkış yapamaz kurum bu konuda yardımınızı istiyorum çıkış yaparken dikkat etmem gereken hususlar nedir? şubat 16 sigorta girişim var çıkış olarak kurum 28 şubatı gösterirse işsizlik maaşına başvurulabilinir mi
tşkrlr şimdiden....

Isveren istifanizi kabul etmisse , 10 gun icinde SGK cikisinizi bildirmek zorunda.

Burda onemli olan , sizin ne sekilde istifa etmis oldugunuz..

Emeklilik icin farkli, saglik sebepleri farkli , is verenin is akdinizi fesih etmisse neye gore etmis gibi 1 suru etken var.

Istifaniz sonunda cikisinizi muhasebe yapacaktir , sizin 1 imzaniza gerek yok (istifa mektubunuzda imzaniz var zati).

Issizlik parasi icin , is yerinizden cikisiniz hangi maddeye gore yapildigi onemli.. Is kanunun 24. maddesi (bildirimsiz iscinin fesih hakkini duzenler) uygun istifa ettiyseniz , haklariniz (tazminaz , varsa fazla calisma ucreti , varsa yillik izin alacaginiz) tamamini alirsiniz .

Olayi tam yazin ki dogru bilgi verebilelim.

sesene kardeşim ihbar tazminatını nasıl alabilir bu durumda

Şimdi ben tam anlayamadım?

16 şubatta işe girip, 28 şubatta işten istifa eden bir kişinin ne kıdem, ne ihbar tazminatı olmaz. Ayrıca işsizlik maaşından da yararlanamaz.

Sadece çalıştığınız günlere ilişkin maaşınızı alabilirsiniz.

Üst Alt