Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı pirim ödeyerek erken emeklilik hakkı kazanabilir miyim?

Konular
27
Reaksiyonlar
1
Dışardan kendi sigortamı yatırsam engelli emekli olabilir miyim

Kaansemiramis

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Daha başlamadım sadece kendi sigortamı yatırırsam emekli olunuyor mu diye merak ettim

emekli olmak istiyordum bankanın bana dediği şu o eskidendi ya doğru ya da yanlış

Kaansemiramis

İlk kez sigortalı olunan tarih ve rapor oranına bağlı olarak şu şartlarda emekli olacaksın:

bagkur.PNG

@OturanBoğa tsk ederim

Sigorta girişinden önce rapor çıkmadı erken emekli olabilir miyim dahaa önce süreli rapor vardı ama rapor süresi bitti pandemi den dolayı çıkaramadım erken emekli olamaz miyim bülent abi cevaplayabilir misin ?

Kaansemiramis

Raporun ne zaman olduğunun hiç bir önemi yok. Yukarıda yazdığım gibi, sigortalı olduğun ilk tarihten itibaren emeklilik için yukarıdaki tabloya tabi olacaksın

OturanBoğa
Oturanboğa ben 17.01.1992 doğumluyum 22.04.2008ilk sigorta girişim 248gun SGK odemisligim var 18.12.2020 isteğe bağlı sigorta ödemeye başladım bağkur olarak suanlik 196gun oldu isteğe bağlı olarak ödemeye devam edicem değişme olmicak bağkur 100de40 engelliyim ne zaman emekli olabilirim bilgi verirmisiniz acaba.

Basara yüzde 40 engelle 18 yıl 4680 gün prim ödiceksiniz onun yanında defterdarlık tan yüzde 40 engelli olduğunuzu bilmeleri lazım

bilgeadam
Tam kaç yıl oluyor sene olarak.

Erken yaşlılık emekliliğimi olucam bide ilk sigortalı oldum seneden mi hesap yapicam yoksa isteğe bağlı sigorta tarihinden mi onu bilemedim.

Basara

17.01.1992 + 18 = 17.01.2010 (emekliliğe temel sigorta başlangıcı)

17.01.2010 + 18 yıl sigortalılık süresi ve toplamda 4680 primle emekliliği hak edec eksiniz
Not: Günü geldiğinden%40 ve üzeri rapor alacağınızı varsayıyorum

bagkur.PNG

OturanBoğa

Sigortalılik süresi ful ödenmiş olmasımi lazım yoksa yıl olarak mı 2028 olduğun da dolmusmu oluyor.

Basara OturanBoğa

Merhaba,2028 yılına ulaşmanız yani yıl olarak 18 SGK hizmet yılının doldurmanız gerekiyor.Bu süre zarfından SGK prim gününüzü tamamlarsanız o zaman SGK primi ödemeden sadece 17.01.2028 tarihini bekleyebilirsiniz.

Saygılar.

İsteğe bağlı sigorta ödüyorum 4680 günü tamamlamaya çalışıyorum kaç para maaş yatar.

Isteğe bağlı sigorta ve engelli raporu

Yaklaşık iki yıldır kendi sigortamı yatırıyorum sgk ya gidip engelli raporunu işleme sokmam mi gerekiyor yoksa emekli olurken mı gitmeliyim yanıtlarınız için teşekkür ederim

Istege bağlı sigorta da malulen emeklilik var mi varsa 1800 gün olunca ekmekli olabiliyor muyum yoksa 10 yıl mi sigortalı olmalıyım

1800 gün dolunca 5 yıl dahaa prim ödemek zorundayim

Basara

Malulen emeklilik için Ağır tanısı olmalı. Hafif olursa, %40-49 arası demek erken Yaşlılık emekliliğinde.

6. Bipolar bozukluk
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen, progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen

Kaansemiramis
1800 gün de olmalı, ilk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıl da geçmiş olmalı.

Peki abi bugün emekli olsam ne ne kadar alirim malulen emekli olarak

Üst Alt