Bu Cimer isimli sözde çözüm merkezi benim açımdan tek kelime ile çözümsüzlük merkezi oldu. 2023 yılının ağustos ayından bu yana yazdığım bir dilekçeye (süresiz engelli raporları ile ilgilidir) bir türlü cevap vermiyorlar. Ben yazıyorum, onlar bana yazıyor, ben yazıyorum, onlar bana yazıyor, ben yazıyorum, onlar bana yazıyor. İlkokul talebesine ALİ BANA TOP AT ifadesini öğretircesine açık, berrak ve net bir şekilde konuyu kendilerine yazıyorum ama bana alakasız bir cevap veriyorlar, yani verdikleri cevap benim sualimin cevabı değil, sualim ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Amaçları nedir anlamadım. Benim dalga geçtikleri kanaati uyandı artık bende zira aklı kıt olana meramınız bu kadar açık bir şekilde, hem de 3-4 kere, yazsanız o bile eninde sonunda derdinizi anlar. Tabii bu anlamamazlığa gelmeyi Cimer’e yıkmamak gerek. Konu Sağlık Bakanlığını ilgilendirdiği için onlardan gelen cevabı bize aktarıyor Cimer, yani asıl dalga geçen merci bence bakanlık. Neden bakanlık konuyu ağustos ayından beri sürüncemede bıraktığına gelince; konu hassas bir konu kendilerine yolladığım belgeler ve deliller haklılığımı net bir şekilde ortaya koyduğundan cevap vermek istemiyorlar, sallıyorlar da sallıyorlar. Ayrıca konu sadece beni değil tüm sakatlar camiasını da ilgilendiriyor yani verdikleri cevap emsal teşkil edeceği için cevap veremiyorlar.
Bakın en son kendilerine (Cimer’e) özetle şunu yazdım. Tekrar ediyorum çok kısa bir özettir:
İBB bir karar almış ücretsiz seyahat kartı sahibi sakatların sakatlık raporu e-devlette görülmezse bunlar 31 ocak sonu itibariyle iptal edilecek deniliyor. Bana gelen mesajı aktardım yukarıda. Cimer’e bu uyarı mesajını bildirdim ve SÜREKLİ ibareli sakatlık raporumun e-devlete işlenmesini 2023 yılının Ağustos ayından beri talep etmeme rağmen henüz işlenmediğini bildirdim.
Bana verdikleri cevabı burada sizlerle paylaşıyorum.
BAŞLANGIÇ
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne yapmış olduğunuz 2400260109 sayılı başvurunuz 22.02.2024 tarihinde cevaplanmıştır.
Cevap Metni:
Sayın ilgili,
Başvurunuz incelenmiş olup, engelli kartlarının süresi 30.06.2024 tarihine kadar uzatılmıştır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.
Saygılarımızla,
Belbim Bireysel Müşteri Yönetimi
BİTİŞ
Bu arada kartların süresinin uzatılmış olduğunu öğrenmiş de olduk bu vesile ile.
Şimdi soruyorum bu cevabın benim sorum ile uzaktan yakından bir alakası var mı Allah aşkına? Ben onlara bu kart meselesini Belbim’e sorun da beni bilgilendin mi dedim?
Ben onlara raporumun e-devlete işlenmesi için yazdığım dilekçeye yaklaşık 8 aydır cevap verilmedi onun cevabını bekliyorum, onun cevabını verin veya ilgili merciden öğrenin de bana iletin dedim, ama gelen cevaba bakın.
İş benimle Cimer arasında inada bindi. Yeniden yazı hazırlıyordum ki bugün gelen bu cevap üzerine yazımda biraz değişiklik yapmak gerekmkte. Gelişmelerden haberdar edeceğim kısmetse. (tabii son yazacaklarımdan sonra içeri tıkmazlarsa)
Selametle