Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart nerelerde geçerlidir?

ertan3451

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Rporumu daha dün aldım %55 süresiz
Kalp ve damar hastalıgı oldugu için aldım
Aile çalışma ve sosyal politikalara bugün başvurdum kimlik için yardında iett istanbul kartı için basvurı yapıcam
Merak ettigim bazı olaylar var cok fazla sayfa vardı okuyabildigimi okumaya calıstım
İett istanbul kart ücretsiz kart ile;
İett otobüslerine
Vapurlara binebiliyorum
Tcdd ve hava şirketlernde indirim oluyor bilet alırken
Marmarayda ücretsizmi oluyor ?
Teleferikler piyerloti taksim bunlarada ücretsiz kartla binebilirmiyim?
Belediyelerin konteynır wc leri oluyor akbil basılan onlardanfa geçebiliyormuyum?
Birde şimdi böyle yerlere binerken sürekli kartımı sorucaklarmış gibi geliyor çünkü engelim kalp ve damar oldugu için dışarıdan hiç bişeyim yokmuş gibi görünüyoe yaşımda 23 böyle sürekli sorulursa ne yapmam lazım ne demem lazım birazda sinir var
Birde böyle baska nelerden faydalanabilirim
Araştırdıgıma göre mtv indirmi var ama aracım normal araç oldugu için engellimle alaklı araçta bi aparat olmadıgı için faydalanamıyorum, işsizim bunlar benim için önemli

merhaba,

dediğiniz yerlerden havayolu şirketleri ,tcdd ve belediyelerin konteynır wc (wc?) lerden emin değilim ve bence olumsuz bunlarda, bunlar haricinde kalan dediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz.

sorduğunuz ve zikrettiğiniz probleme dair ise;

ben olsam önce kimliğimi çıkarır gösterirdim. ama bence engellilik / sağlık konuları kişinin mahremiyetine girer bu sebepten sormayacağını dü
şünüyorum. en fazla kontrol eder ama faraza soruyorsa güvenlik görevlisi vs ise o zaman eğer sizin özelinize yani mahrem bilgilerinizi açık edecek derece diretiyorsa o zaman yargı veya şikayet yolunu kullanabileceğinizi düşünüyorum.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, bu wc dediklerim parklarda yürüyüş yerlerinde veya belediyelere ait piknik alanlarında oluyor üsküdardaki fetihpaşa korusunda var turuncu konteynır akbil basılıp veya 1₺ atılan wcler veya yine üsküdarda otobüs durakların ordaki wc de öyle akbil yada 1₺

ertan3451

Engelli İstanbul Kart birçok yerde geçerlidir istisnalar da var tabi. İETT,Marmaray,Metro,Metrobüs,Tramvay,Teleferik gibi toplu taşıma araçlarında, Metro istasyonlarında,parklarda ,caddelerde bulunan mobil WC'lerde de geçerlidir.

Engelli İstanbul Kartın ücretsiz geçmediği hatlar aşağıdaki gibidir;

xmCQ6Z.png

Üst Alt