@Asayiş Berkemal, Düşüncelerinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum.
Ama orası emin ol en iyi hastahanede bile ders çalışmak için uygun bir ortam değil.
Ben yatmadım ama yakınlarım yattı ve oğlumu muayeneye götürdüğümde yataklı servislerin çevresinde dolaşıp durumu gözlemliyorum ayrıca yıllardır burda yatış yapmış hastaların yorumlarını okuyorum.
Bazı arkadaşlar yataklı servisleri yatayımda az kafa dinleyeyim diye düşünüyor şunun doğru anlaşılması lazım orası otel veya huzurevi değil bir nevi yolun sonu hiç bir doktor mecbur kalmadıkça yatış yapmaz yatış kararı verildiyse.
Ya tedaviden fayda görülmüyor daha ağır tedaviler yapılacak bu tedaviyle sivilde hayatını devam ettiremiyeceği için kontrol altında olması gerekecek.
Ya tedaviye direnç var zorla tedavi yapılacak.
Ya da çevreye şiddet veya intihar eğilimi var onu kontrol altına alınması için yatış yapılacak.
Bunlar yoksa doktor sen istesende yatış yapmaz.
Ben çok yatış yapılıpta 2. Gün taburcu olmak için yalvardığını veya yatıpta içerideki şartlar ve diğer daha ağır hastalar sebebiyle daha kötü olup taburcu olanlar gördüm.
Sen sakin sakin yatsan bile orada bokunu yiyen hastalar bile var onlarla aynı yerde yatacaksın o ortamda odaklanıp naaıl ders çalışacaksın ayrıca kitap, kalem, defter sokabileceğin ve oturup çalışabileceğin masa bileceğin masa bulabileceğin bile şüpheli.
Şahsi tavsiyem kendini çok kötü hissediyorsan doktoruna durumu anlat ve hep aynı doktora gitmeye çalış eğer ihtiyaç görürlerse zaten yatırırlar tedavine odaklan biraz toprlanırsan sivilde de ders çalışabilirsin zaten merak etme yer sıkıntısı var aylarca yatırmazlar zaten çook ağır değilsen.