@Hayataisyan, Enparanın tam şartlarını bilmiyorum ama benim bildiğim bunu söyleyen bankaların Örneğin aylık düzenli 3-5bin TL harcama yapılması gibi şartları var. Eskiden sadece 2 otomatik ödeme talimatı verin yeter gibi durumlar oluyordu fakat sonra yine aidat çıkarıyorlardı. Üşenmez itiraz ederseniz iptal oluyordu. Şimdi bunlar biraz daha güncellendi zaten kartı çok sık kullananlardan alınmıyor gibi bir durum oluştu.
Kredi Kartı, kullanmasını/hesabını bilen (tam doğru ifade olmayabilir), sınırlarını zorlamayan insanlar için iyi. Kendi adıma en son ne zaman kağıt para kullandım hatırlamıyorum bile. Ancak ödeme güçlüğü çeken, ihtiyacı olmadığı halde karta güvenip alışveriş yapan, asgari tutarı öder devam ederim şekilde düşünenler için sürekli artan bir borç yükü demek.
Alman, Arkadaşımızın bahsettiği Aidatsız kredi kartlarını bankalar zorunlu olarak çıkarmıştı ve taksit seçeneği yoktu. Hiç kullanmadığım için onların güncel halini bilmiyorum, artık taksit yapıyorlarsa onlara bakabilirsiniz. Ama diğer durumlarda sizin aidattan sürekli kurtulabileceğinizi zannetmiyorum. Her ay düzenli alışveriş yapan insanlardan değilseniz.
Ben sizin adınıza karar veremem. Yukarıda bahsettiğimden farklı olarak kredi kartı ile alışverişlerde, bonus kazanma, taksit, kampanyalar (çoğu işinize yaramaz) gibi hallerde var. Ama herkes için gerekli mi ? Size gerekiyor mu, bunların kararını kendiniz vermelisiniz.