Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İSPARK işyerimin yakınlarındaki her yeri denetimine aldı. Otopark sorunu yaşıyorum!?

electrorock

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar. çalıştığım yerde bütün caddeleri ispark aldı. işyerime en yakın yerler buralar. isparka engelli olduğumu ve tüm gün otopark ihtiyacım olduğunu belirten mail attım.
ilk gelen yanıtta isparkın engellileri düşüdüğünü ve ilk 2 saat ücretsiz olduğunu belirttiler.. tekrar 2 saat değil tüm gün diye yazdım . gelen cevap yönetmelik bundan ibarettir diye tatlı sert yanıt geldi. telefon ettim çıkan bey bana her otoparkta 1 adet özürlü kontenjanı olduğunu belirtti ve beni araması için ilgili kişiye bilgi verteceğini söyledi..
15 dk sonra bir ispark yetkilisi aradı kendisininde engelli olduğunu söyledi bir yer vereceklerini ama abone olmam gerektiğini ve 240 tl gibi bir ücret ödemem gerektiğini söyledi..
söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum arkadaşlar. ben engelli olarak çalışıyorum vergi veriyorum ama en doğal olan ulaşım hakkımı alamıyorum.. avrupa'da olsam ne vergi verirdim ne de bu kadar dil dökerdim hakkımı alabilmek için..
bunu yazdım çünki bilin arkadaşlar özürlü yada engelli bunların hiç kimse için önemi kalmamış. paran varsa tamam, yoksa başının çaresine bak.
büyükşehir belediyesi engelliler için gerçekten çok çalışıyor!! ama unutmasınlar ki bizim sorunlarımızı anlamıyan anlamamazlıktan gelen herkes aslında her an bir özürlü olmaya aday..

saygılar

İstanbul belediyesi ile yazışıp, özellikle işyerinin olduğu alan için özel bir izin talep edebilirsin. Denemekte yarar var...

Bülent Bey kişisel yazışma ile bir netice elde edilemiyor maalesef zira İspark sorumluları diyorlar ki: "Yönetmelik-kural-kaide böyle, böyle olunca da biz yazılı kurallara aykırı hareket edemiyoruz, edemeyince de sakatlardan ücret almak zorundayız."
Netice itibariyle yazılı kuralların-yönetmeliğin değiştirilmesi gerek. Onun için de toplu bir müracaat yapılması lazım veya belediye meclis üyeliğine seçilen sakat arkadaşlarımızın bu konuyu meclis gündemine taşıyıp meseleyi kökünden hal edecek düzenlemeyi gerçekleştirmeleri gerekir. Aksi halde işte böyle anlayışsızların elinde oyunca olup ona buna minnet müdanaa etmek zorunda kalıyoruz. ISPARk görevlileri "elimiz bağlı" diyorlar. Ne diyeceksin yönetmelik aksini yazıyorsa? Dediğim gibi ya yönetmeliği değiştirmek lazım ya da park alanındaki İspark görevlisinin anlayışına sığınmamız lazım yani görevlinin kıçını yalamamız lazım. Doğru olan bu mudur? Hak ettiğimiz muamelenin bu mu olması gerekir? Tabii ki değil ancak bireysel yazışmalardan fazla bir şey elde etmek mümkün değil, meseleyi kaynağından halletmek lazım.

240 TL aylık mı? yıllık mı? bir defaya mahsus olmak üzere mi talep edildi acaba öğrenebilir miyiz?

Ayrıca talep edilen bu ücret sıradan kişilerden alınan ücret ile aynı mı, yoksa engelliler için bir indirim sözkonusu mu?

Ispark

Bugün KADIKÖY Kalamışta ispark ta bir saat kadar park yaptım,çıkarken görevli engellilerin %50 indirimli park ücreti ödemek zorunda olduklarını,benimde 2.50TL ödemem gerektiğini söyledi.Bilgisayarlarında engellilerden %50 indirimli tarife uygulandığı yazıyormuş.Otomobili olan arkadaşlara duyurulur.

İSPARK Açıklaması:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ISPARK olarak tüm İstanbullular ve engelliler için ilkemiz "Güvenle park, güler yüzle istanbul otopark işletmeleri tic.a.ş. hizmet'tir. Ancak zaman zaman engellilere yönelik uygulamalarda aksaklıklar meydana gelmektedir. Bu nedenle kurumumuz adına engelli vatandaşlardan özür dileriz.
Engelli araç sahipleri; yol üstü otoparklarımızdan 2 saat ücretsiz, açık, katlı ve kapalı otoparklarımızdan ise günlük kullanım ve aboneliklerde yüzde 50 indirim hakkına sahiptir.
Yaşanacak sorunlarla ilgili (0212) 274 20 20 numaralı İSPARK hizmet hattından bilgi alabilirler.

Bu konuda BüyükŞehir Belediye encümenine toplu dilekçe vermemiz sorunu çözme açısından büyük kolaylık sağlayabilir.
Encümen üyelerini harekete geçirebilirsek. İspark ın yönetmeliğne 2 satır ilave yaparlar.
"Engellilerden günlük kullanımlar otpark ücreti alınmaz, aboneliklerde ise %50 indirim uygulanır"
Gelin hep beraber bunu kampanyaya dönüştürelim.
Engelli olakalı ve engelli plakası alaman engellilerim park işine çözüm bulalım.

gecen hafda içi kızım rahatsızlandı bende sabah saat 7 civari hastaneye götürdüm.1 veya 1,5 saatlik bir işlemden sonra hastaneden ayrıldım.aracımın yanına gitdigimde ise İSPARK görevlisi sanki adama küfür etmişim gibi hiddetli bir sekilde saatimin gecdigini 4 lira para vermem gerektigini belirtdi.:mad: inanin gercekden içimde kötü bir niyet yok istedigi üçreti vercem ama daha agzımı bile acmadan hep böyle yapdigimizi bizden biktigini vs.vs konusmaya basladı.bense zaten hastaneye gelmişim canım sıkkın bende ispark görevlisine çıkışdım.aracın özürlü plakalı oldugunu 2 saate kadar üçretsiz oldugunu ses tonumu yükselterek para vermeyecegimi söyledim.oda elinde post makinasına benzer bir aletle beni işaret ederek plakanı merkeze bildirdigini ve ceza yazdırdıgını söledi.bu belediyeden izinli degnekcilerin herhangi bir ceza yazma gibi olanakları varmı :mad:

IBB yetkilileri (daire başkanı+birim müdürü) ile yapılan mutat aylık toplantıların birinde ilgili daire başkanı; IBB olarak ceza kesme yetkilerinin bulunmadığını, ceza kesilmesi gereken durumlara ilişkin görüntülerin IBB merkezinde trafik polisleri ile beraber ekranlardan canlı olarak seyredildiğini ve cezanın trafik polisleri tarafından ekrandaki canlı görüntülere bakılarak kesildiğini belirtmişti. Ancak trafik cezalarının IBB tarafından kesilebilmesi konusunda kanuni düzenlemelerin yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını, bu konuda müracaatlarının olduğunu da eklemişti.
Bu durumda size IBB tarafından bir ceza makbuzu yollanırsa daire başkanının dediğinden hareketle, bu makbuz geçersiz bir makbuz olmaktadır. Lakin trafik tarafından bir ceza makbuzu gelirse işte o makbuzun kesilme yöntemi yukarıdaki gibidir.
Tabii bu otopark konusunda ben de mağdurum, ben de dertliyim. Özellikle eski Eminönü Belediyesine ait Sirkeci’deki (vapur iskeleleri karşısındaki) 2 katlı otoparka arabamla girdiğimde kaç kere ayağımı camdan dışarı çıkarıp adeta gözüne sokarak gişe görevlisine sakatlığımı ispat etmek zorunda kaldım. Arabamızda engelli işareti yok, devlet baba “sağ ayak sağlam” gerekçesi ile bunu vermiyor bize. Sol ayağın işe yaramıyor olmasına bakmıyor. Devlet babamız gibi gişede duran anlayışsız kara cahil de özürlü kimlik kartımıza ve otopark kartımıza itibar etmiyor. Cahil adamdan, yontulmamış deveden makul ve mantıklı bir hareket beklemek mümkün değil tabii ki.
İSPARK ile konuşuyorsunuz adamlar suistimallerden şikayetçiler. Belki onlar da kendi açılarından haklılar. Her zaman bizlerin kafası 3kağıtçılığa çalışır ya, bu otopark konusunda da sakatlığını bahane ederek işi cıvıtan, suistimal edenler olmuş olabilir. Açıkçası nasıl suistimal edilebilir bilemiyorum ama ISPARK yetkilisi olduğunu söylüyor. Farz edelim ki suistimaller var o zaman Sayın ISPARK neden işin kolayına kaçıyor da suistimal edeni cezalandırmak yerine tüm sakatlara bir ceza kesiyor? Şayet birileri sakatlığını suistimal ediyorsa, kötü niyetle davranıyorsa o kişiyi cezalandır, o kişiye ver cezayı, o kişiyi ücretsiz yararlandırma. Ama bu işin zor tarafı zira o kişinin takibi filan gerekir. Ne yapıyorlar işin kolayına kaçıp tüm sakatlara, dürüst insanlara da aynı şekilde muamele yapıyorlar. Daha önce de yazdım bireysel eylemlerden, bireysel müracaatlardan bir şey elde etmek mümkün değil. Toplu hareket etmek lazım. Derneklerden bu konuda kesinlikle iş çıkmaz. Burada (sitede) belki bir organizasyon olabilir lakin Gn.Yayın yönetmeni bu konuya nasıl bakar bilinmez tabii ki. Öte yandan belediye meclis üyeliklerinde bulunan sakat kişilerin de konuya ön ayak olmaları gerekir. IISPARK yönetmeliğinin değiştirilmesi gerek. Engelli işareti olan araç kavramı yerine, “özürlü kimlik kartına” sahip sürücü kavramı getirilmeli. Kıstas sürücünün bu karta sahip olup olmadığı olmalı. Zaten sorarım cümle aleme kaç tane özürlü kimlik kartı sahibi aynı zamanda arabaya sahip Allah aşkına? Sakatların çoğunluğunun maddi imkanları kısıtlı, çok zor şartlarda yaşıyorlar, içlerinde hasbelkader araç sahibi olmuş olan cüzi bir kısmına da belediye bir kıyak yapsa batacak mı? Daha en son toplantıda Park ve Bahçeler Müdürü ifade etti, İstanbul’da lale dikim ve sökümü için harcanan para 2,5 trilyonmuş. Ve sayın müdür bu rakamın telaffuz edilmeye değer bir rakam olmadığını da ayrıca vurguladı. Yılda sadece 20 gün-1 ay süren bir görsel güzellik için 2,5 trilyon rahatlıkla harcanabiliyor ve bu tutar IBB’yi batırmıyorsa, araç sahibi çok az sayıdaki sakat için ISPARK bir İNSANİ adım atarak INSANLIK adına mevzuatında değişikliğe gitse, INSANLIK adına ISPARK otoparklarından sakatları ücretsiz faydalandırsa ve tabii ki suistimal edenlar olursa sadece onları cezalandırsa NE OLUR ACABA, NE KAYBEDER ISPARK, ayrıca kaybeder mi yoksa kazanır mı?
Saygılar.

sana katılıyorum çok dogru soyluyorsun dıyecek bır laf bulamıyorum haklısın

Üst Alt