Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İspark engellilere ücretsiz park hakkını kaldırıyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSPARK'tan 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç var. Bu nedir? Derhal talimat verdim. Altını çiziyorum ücretsiz ve indirimli. Biliyorum ki büyük bir azalma olacak."

Diyarbakır'da da HDP yönetimi tarafından ücretsiz ulaşım hakları iptal edilen veya kısıtlanan engelli vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için kayyım olarak tayin edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Hasan Guzeloğlu' nun talimatıyla çalışmalar başlatıldı.

login

adamın demek istediği beleşcileri eleyecem gerçek hak sahipleri kalacak ücretsiz diyince neden direk engelli anlıyorsunuz amcader halader yengeder banader onader sanader hepbanaver onüne gelen deren bedave verilmiş 25 derneğe ibb 800 araç tahsis etmiş
benim diyaliz hastası annem bakan yardımcı olmadığı ve aracım olmadığından geziye götüremezken bazı derderler kültür gezisi sportif faliyet yok ibb gelişim programı adı altında ihya oldu hala müge anlı esra erol gibi programlarla tekerlekli sandalye bağışı için yardım isteniyorsa bu derneklere yapılan yardım haramdır .
engelli araçlar sözkonusu değil ayrıcalık tanınan kurum ve kuruluşlar sözü edilen .

Beylikduzu

Onüne gelen park verilmiş diyerek ciddi bir ithamda bulunuyorsunuz.Bunları söylediğinize gore elinizde ciddi belgeler olmalı.Kim bu ayrıcalıklı kurum ve kuruluşlar?

Ben sadece merak ettim.Ücretsiz park eden 60 bin civarında kişinin büyük çoğunluğunun engelli olduğu ortada kaldı ki Diyarbakır'da bir hdp örneği var.Hdp nin engellilere ücretsiz seyahati durdurması söz konusu.Eklemek gerek ki başkan büyük bir azalma olacak diyor.

@login

şunu anlayamadım bir türlü diyarbakırla istanbulun alakası ne ?

Belediye kararları meclisle alınır diyarbakırda hdp mecliste çoğunluktadır o kararı alır sosyal politikalar engeller cünki ücreti sosyal politikalar ödüyor

istanbulda hdp büyükşehir meclisinde yok istanbulda akp büyükşehir meclisinde çoğunlukta engellilere bedava kalkarsa belediye meclisi bunu onaylarsa anlarız o halde 2 ili inatla karşılaştırıp durmaya gerek yok

Bu belediyenin parkları balıkesirde 2saatliği ücretsiz sonrası paralı:(

Belediye hizmetlerinden olan park uygulamasında neden sadece engelli aracına indirim yapılıyor ki? Yani ben %40 engelim varsa engelliyim ve emlak vergisinden muafım, neden İSPARK bunu hesaba katmıyor ki :confused:

engellsizz

Doğrudur veya yanlıştır, o başka bir tartışma fakat sanırım şunu baz alıyorlar: Trafik tescilde aracın engelli sınıfında olup olmadığına bakıyor. Bu durumda sizi sistem dışına atıyor.

Beylikduzu

Sizin bu mantığınıza göre Istanbul'da ispark a yapılan zamları, ulaşım zamlarını su ve diger zamlari da Ak Parti yapmıs oluyor.Meclis'te çoğunluk olduğuna göre.Yine bu anlayışla İstanbul'a yapılacak bütün hizmetleri de Ak Parti üzerine yazabiliriz.

Diyarbakır bir örnek olduğu için söyledim.Anlayış ve politika olarak hdp ile chp arasında hiçbir fark göremiyorum.Bu yüzden benzer bir kararın alınması sürpriz olmaz.

Tekrar soruyorum.Önüne gelene park yeri verilmiş derken kimleri kastediyorsunuz? Sizinle birlikte İmamoglu'na da soruyorum bu soruyu.Siz ya da kendisi açıklarsa biz de öğrenmiş olacağız.

login sevgili arkadaşım topal ördek deyimi neden denmiş bence incele

Kanun

kaldıki engellilere ispark ücretsiz değil katlı otopark 8 yol kenarı 3 saat ücretsiz

Sevgili arkadaşım ben siyaseti veya siyasetciyi değil doğruyu ve gerçeği savunuyorum
ücretsiz ulaşım belediyenin elinde değildir bunu bakanlık yönetir

adil olma adına şu yönetmeliği incele derim sevgi ile kal

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Beylikduzu

Ücretsiz ulaşım belediyenin elindedir demedim.Kanuna rağmen belediye Diyarbakır'da ücretsiz ulaşım hakkını almış.(Bunu büyükşehir belediyesinin basın bildirisinden öğrendik.)Böyle bir örnek var karşımızda dedim.İsparktaki otopark belediyenin inisiyatifindedir.Burada 60 bin kişiye ücretsiz ulaşım sağlandığı, başkanın deyimiyle önüne gelene bu imkanın verildiğini iddia ediyorsunuz.Actığım konuda bu hakkın belediye tarafından alınabileceği ihtimalinden söz ettim.Siz de başkanın sözlerini dogrulayarak beleşcilerin olduğundan söz ettiniz.Hala cevap vermediniz.Bu beleşçiler kim? Kaç kişi? (Kanun ya da yönetmelik sormuyorum.)

Bilmukabele saygı ve sevgilerimle.

açık açık buraya isim yazdırım btk yı başımamı sarayım gazete veya haber okuyorsunuz interneti tarayın ki bunu sayın eski istanbul belediye başkanıda onaylar derneklere ne kadar yardım yapılmış ne hak tanınmış peki aynı dönemde engelliler için ne harcanıp yapılmış

engelliler araçlarını engelli olarak kaydetmedilerse bu haktan yararlanamaz tamam haksız yere ücretsiz park hakları kısıtlanmasın ama her kurum inceleyecek sen başlığı engellilere diye attın ücretsiz park hakkının engellilerle alakası yok bence yapılması gereken aynı hakkı engellilerede sağlanması

İSPARK Şehit Yakınlarına ve Gazilere Ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden şehit yakınları ve gazilere anlamlı destek geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla şehit yakınları,gazi ve eşi İSPARK otoparklarından saat sınırı olmadan faydalanabilecek.

Şehit yakınları ve gaziler ile eşleri (Şehitlerimizin birinci derece yakınları anne, baba, eş ve çocuk ile Gazilerimizin kendileri ile eşleri) bugüne kadar İSPARK’a ait yol üstü otoparkları 3 saat, açık ve katlı otoparkları ise 8 saat ücretsiz kullanabiliyordu. İBB Meclisi’nde son alınan kararla saat sınırı ortadan kaldırıldı. Şehit yakınları ve gazi ile eşi İSPARK’a kayıt yaptırarak kent genelindeki tüm açık katlı ve yol üstü otoparkları saat sınırı olmadan ücretsiz kullanabilecekler.

Tamam işte ben de açıkla derken bunları diyordum.O zaman engelliler değilse bedavacılar şehit yakınları ve gaziler oluyor demek ki! Ben cevabımı aldım sanırım.Yazıklar olsun diyorum.(Şehit ve gazilerin ücretsiz park hakkını elinden alacaklara)Başka konu hakkında diyecek birşeyim kalmadı!

login

ne diyeyim istediğin gibi çeviriyorsun peki şehit yakını hakkından yararlanan dernek veya guruplar kim sence o halde başlığı şöyle yapalım ibb şehit yakınlarının ücretsiz park hakkını kaldırıyor

ispark belediye iştiraki kuruluştur tarife ve uygulamalarını belediye meclisi idare eder belediye başkanı bunu yapacam demekle yapamaz bunu meclis onaylar
en basit olay temmuz ayı ödeneği mayıs ayında kullanıldığı için belediye iller bankasına borçlanma istedi belediye meclisi buna karşı çıktı ve onaylanmadı
youtube İBB Meclis toplantısı yaz kararlara bak şayet şehit yakınlarından birine zeval gelecekse bu belediye başkanından değil belediye meclisinden gelir lafı evelemeye gerek yok kaldıki belediye kararını il mülki amiri kaldırabilir yani seçilmiş birinin kararını atanan kaldırır

Ve aile ssosyal politikalar bakanımıza güvenmiyormusunuz engelli ve şehir yakınları haklarından o bakan sorumlu ve yürütmeyi durdurma hakkına sahip
Siyaseti boşverin benim arabam yok seçim harici gelip hal hatır soranda olmadı aile sosyal politikalardan kimlik alayım derken adam sen nasıl %82 aldın dedi :)
engelli kişiler bakım parası almak için uğraşırken ailelerine mahkumken gelen kişiler bazen bu engellileri bile rencşide ederken konuştuğumuz konu sisiyasietcilerin hırslarına yardımcı olmak

Sende haklısın sevgili arkadaşım konu engelliden geçtik şehit yakınları beleşciye beleşci arıyorsak şehit yakını falan değil amca çocuklarının yönettiği derneklere bakalım lütfen lafı çarpıtmayalım

Beylikduzu

ne diyeyim istediğin gibi çeviriyorsun peki şehit yakını hakkından yararlanan dernek veya guruplar kim

Ne bileyim ben? Bunu sen iddia ediyorsun.İlk defa senden duyuyorum böyle birşeyi.Herhalde cevabını da biliyorsundur.

o halde başlığı şöyle yapalım ibb şehit yakınlarının ücretsiz park hakkını kaldırıyor

Başlığı değistirirsek ilk iletiden itibaren değisiklik de yapmak gerekecek.Peki sadece şehit ve gazilerin ücretsiz hakkının kaldırılacağından emin misiniz.3 saat ya da 8 saatte olsa engellilerin de ücretsiz hakkı var nihayetinde

şayet şehit yakınlarından birine zeval gelecekse bu belediye başkanından değil belediye meclisinden gelir

Bu topal ördek hep magdur olacak anlaşılan

aile ve sosyal politikalar bakanımıza güvenmiyormusunuz engelli ve şehir yakınları haklarından o bakan sorumlu ve yürütmeyi durdurma hakkına sahip

Bakan belediyelerin tasarruflarına karışamaz.Yürütmeyi durdurmayı da mahkemeler yapar.Yani belediye meclisi olmadı aile bakanı bu işin sorumluluğu her türlü Ak Parti de olacak diyorsunuz.

amca çocuklarının yönettiği derneklere bakalım lütfen

Kim bu amca çocukları?

bakan karışır engelli hakları belediye tasarrufunda değildir şehit ailelerine verilen haklarda değildir öncelikle şunu anlayalım ister belediye ister büyük millet meclisi olsun ( gerçi meclisin hükmü kalmadı ) meclis onayı şartı var ltfen ibb sayfasını aç ibb meclisine bak kararları kim alıyor nasıl alıyor

Şu başlıkta indir ve oku sonrada kim bunun için ne yaptı popilarizimle beslenen bir gündemle kediye tekme attı diye insan avı yapanlar engelli bireyler için kedi kadar savaşmışmı bakalım sadece engelli değil öyle oldukki bizden olmayanın başına gelene sevinip bahane arar olduk ister belediye ister siyasetci önce bunlara çözüm bulmalı

https://www.engelliler.biz/forum/sa...r-ve-kotu-muamele-olaylari-izleme-raporu.html

sana iyi geceler login burası engelli forumu biliyorum ne belediye ne siyasi parti engellilerin parktan önce daha büyük sorunları var unutmuşum bunlar sayıştayın 2017 raporundada var zaten bakarsan görürsün 2017 de engellilere harcananda 14.000.000 sevgi ile kal ayrıca bu vakıflara araçta tahsis edildiği söyleniyor söyleyende o ilin belediye başkanı .

>> Ensar Vakfı - 30.5 milyon TL

>> TÜRGEV - 232.3 milyon TL

>> Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı - 11.1 milyon TL

>> TÜGVA - 76.5 milyon TL

>> Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı - 2.4 milyon TL

>>> Hoca Ahmet Yesevi Vakfı 4.2 milyon TL

Toplam: 357 milyon TL

Beylikduzu

Belediyelerin vakıflara bir kuruş nakdi yardımı olamaz.Bununla ilgili sayıştay kararı var.Zaten ilgili vakıflar iddiaları yalanladılar ve mahkemeye basvurdular.Mahkemede olan bir konu hakkında konuşmak dogru değil.

Bu arada

Yenikapıya dizilecek makam araçlarına ne oldu.(Bedava süt ekmek her öğrenciye 400 tl burs vb
sormuyorum.)Bulunamazsa maket koyulacaktı? Meclis mi onaylamadı acaba?

Konudan bağımsız ama mutlaka bilgin vardır diye soruyorum yanlış anlama.:)

Sana da iyi geceler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt