Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'un engelliler için yaptığı toplu iş görüşmeleri köle pazarında köle satışı minvalinde imiş!

Konular
59
Reaksiyonlar
120
Bugün hayatımda ilk defa işkur toplu iş görüşmesine gittim. Bir odaya aldılar. Odada 5-6 kişi vardı. Ünlü bir hazır giyim markasının genel merkezinde üretim departmanının müdürü geldi. Yapılacak işi anlattı. Şartları anlattı. Şudur budur bilmem ne. Var mı talip olan dedi. 2 kişi el kaldırdı. Sonra o iki kişinin bilgilerini aldı. O kişi firmaya görüşmeye gidecek sanırım. Kendimi köle pazarında hissettim. Yazık biz engellilere yapılan bu muamele hiç hoş değil.

ben işkur sayesinde iş buldum. çok da memnunum

Bilmiyorum ben hayatımda ilk defa kendimi satışa sunulan mal gibi hissettim.

Doğru yazmışsınız......kendine yapılan bu muamelede sorun görmeyen kitle olduğu sürece bu şekilde davranmalari da dogallasiyor....

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
ben bir kere işkur sayesinde iş buldum ama görüşme ile degil bilgilerimi bırakmıştım 1 hafta sonra aramışlardı üç harfli marketlerden biri 2.5 yıl çalıştım bir ay sigortasız çalıştırmışlardı hatta daha sonra cıktım işten sonraki işimide kariyerden ilanı görüp amcama tanıdık var mı bu firmada diye sorup tanıdık sayesinde girmiştim 6 yıl kadarda burda çalıştım giyim sektörü devlerinin birinin magazasında burdanda tazmitanımı alıp ayrıldım son iş yerimide onlar beni buldu kariyer.net üzerinden cv mi görüp aldılar işe ama memnun degilim şuanki işimdende bugun bir firma ile iş görüşmesine gittim ofis destek elemanı olarak sınav vs yapıcaz ondan sonra süreci ilerleticez dediler şartları iyi bir firma bakalım inşallah olumlu olur

Hani akşam vakti pazara giden insanlar vardır. Ucuza mal almak isterler. Pazarcı çürümüş ezik malları bir yere ayırır ve fiyatı düşük der. İşte hükümet pazarcı, müşteriler işverenler çürük ezik malllarda biziz işkur denen devlet dairesinde...

@furkander33,
Kurumsal firmalara başvur. Iskur ile tuik denilen at hırsızlarına asla güvenmem.
Kariyer. Net başvur şirket seni arar ve kahveni içer yönetici ile gırgır şamata eşliğinde iş görüşmesi yaparsın. Ben öyle yaptım iskur üzerinden düzgün iş ya da maaş veren firma çıkmaz. İşkur at pazarı gibi dişlerine bile bakarlar bu yük taşır mı diye...

Aslında bu aralar çalışmayı düşünmüyorum. Dün öylesine gittim.

Şimdiki çalışan işcilerde zamanın modern köleleri değil midir zaten ? :)

@Reborn,

ben o kadar başvurdum 1 kere dışında aramadılar o zamanlarda da ben çalışıyordum

Ben netten basvurdum arayan yok fakat yüzyüze persembe gunleri toplantıya gittim her gittigimde bir firmayla anlastim

Şimdiki çalışan işcilerde zamanın modern köleleri değil midir zaten ? :)
Kapitalizmin köleliği neden kaldırdı?

Kölelik zamanı, işveren, köleye , eşine, varsa çocuklarına yatacak yer vermek zorundaydı. Günlük yemeklerini de vermek zorundaydı. Köleye normal işçiye verilen ücretin yarısı verilirdi.

Kölelik kaldırılınca işveren (sermayedar) 1. Lojman masrafından kurtuldu 2. Yemek vermekten kurtuldu . 3. Yarım ücret yerine tam ücret vermeye başladı.
Böylece sanayileşme devrimi ile o şehirlerin çeperlerinde gecekondu mahalleleri oluşmaya başladı.

Bu yazdıklarımın uygulandığı ülkeler 150-200 yıl önce bunları yaptı. Bunlar en gelişmiş ülkelerdir. Sanayi devrimini bitirdiler 50 yıl önce.

Kölelik 1877 de osmanlıda kaldırıldı . ama sanayi devrimi yapılamadı. savaşlarla geçen yıllar sonunda 1923-1940 arası yapılmaya çalışıldı.

İşçi sınıfı bilinçli ve şuurlu değil. Sınıfını bilmiyor.
İşçi sınıfı fiyatını belirleyemediği emeğini satar , beyaz yaka mavi yaka diye kendilerini adlandırırlar. Gelirinin vergisi maaşından anında kesilir.
Sermayedar-Patronsa fiyatını kendi belirlediği mal ve hizmeti satar. Gelirinin vergisini 1 yıl sonra 3 taksitte öder ( oda muhasebecisinin gösterdiği üzerinden )

@Overlord,
Zaten çalışmaya başlayınca hepsi birden aramaya başlar. İşe girmeden hiçbiri aramaz bizim şansımız yok.

@feromon,
Sanayi devrimi ile insanlar günde 3 öğün yemek yemeye başladı. Ondan önce insanlar günde sadece iki defa yemek yerdi.

Kendi işini yapmayan ve emekli olmayan ya da parayı bulamayan herkes modern köledir. Doktor, avukat, hemşire, işçi, polis, asker bunların hepsi sistemin oluşturduğu modern kölelerdir.

Şu dünyada köle olmayan yok üzülmeyin. Sadece köle olduklarının farkında olmayanlar pek çok. Paranın kölesi,gücün kölesi,makamın kölesi,şöhretin kölesi vb. En güzeli huzurun kölesi olmak 🙂

İş veren isterki at gibi yük taşıyacak tazı gibi koşacak asgari ücretten fazla istemeyecek helede sosyal haklardan fazla mesai ücretinden söz etmiyecek

@Zaralı58,

Aynen öyle devletin engelli iş ilanlarini takip etmesi lazim. Engelli iş ilanı açıyorlar sağlam adam bile zor yapar yani ülkenin düzgün bir kontrol merkezi ile denetleme kuruluna ihtiyacı var.

Üst Alt