Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur için alınan raporlara neden denetim yok!?

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Efendim malum engelli bireysen hayatın bir köşesinde rapor köprüsünden gececeksin
fakat herkezin dikkatini çeken bir husus var bir engelli birey olaki vergi indirim muracatında bulunduğu vakit yandı hemde ne yandi oran yazarken eli titreyen doktorlar mı dersin yüksek sağlık kurulunun mızıkcı çocuklar gibi sürekli raporlara kılıf bulmasımı dersin zaten doktorlar oran verirken kuyumcu terazisi kullanıyor sanki,hal böyle olunca
Şu soruyu sormak gerekmiyomu işkur içn alınan raporlar neden denetlenmiyor?Denetleniyorsa nerden otokontrol yapılıyor keza ne malum %45 rapor alan bireyin raporu 30 lara düşmicek ,madem vergi indirim istiyen engellinin GERÇEK ÖZÜR oranını belirleyen bi düzenlemeye gerek var ,kamuda veya özel sektörde azda olsa ceşitli avantajlardan yararlanmak için alınan işkur raporlarının GERÇEK ÖZÜR oranını belirleyen bir kurum yok...

Devlet, "çalışsınlar da, emekli olamasınlar" diyor işte!

evet calışsınlar emekli olmasınlar..ama ya gercek özürlülerin hakki yenmıyormu...diye sormalı devlete...
alan alsın raporu...ama ucu devlete dokunun ca hop dur..kedi delikten gecememiş bide kuyruguna devlet teneke baglamış a cevıriyo..sayın hukumet buyukleri..
ve onun işbirlici doktorları
ben yeni işe girdim..benle beraber 20 kişi..hepsi özürlu katogorısınde ..topluca evrek ları alıp noter sendıka felan gezdik..sapa saglam yuruyen adamların ortapadık %55 özüru olnaları gordum..topluca vergi indirimi için sirket bıze araba ayarladı defterdarlıga gıttık..nedense o arkadaslar ben gelmıyım benım 25 tl vergı ındırımıne ıhtıyacım yok dedii..
analdımkı korktular gercekte özurleri o muhteşem %40 duzeyinde değil..gercek den ıhtıyacı olanların hakını kaspedıyorlar..bunu ben bıle gore bılıyorum bu arkadasların raporları bıle ıstabul hastanelerı nden alınmamış özelıgınde ortak noktalarıda bulunmakta..
devletde buna goz yumuyo..
işe gelince cakma özür raporu oranı ..emeklılıge gelınce gercekten özürlü oldugunu bıle ıspatlasan yan yatı camura batı.ters dön düz don .vs vs ..
ne zaman bu haksızlıga son verılecek..
sayın oturan boğa abim ;
özürlüler partisi kursak dernegi degıl vakfı degıl acaba meclıse gırer mıyız ???..
cokmu ütopik acaba..

özürlü partisi kursakk
evet 8.5 milyon özürlü vadandaşımız var..
sayılmayan %40 altı veya hıc kaydı bulunmayan...
aileleriyle her aile 3 kişi desek 25 miilyon yapıyor..acaba şansımız olurmu..
tolam secmen sayısı bu secımde 50 mılyonmuş.....
acaba acaba cokmu ütopik....
tartışmak isterim......
bu konuya değinen oldumu bılmıyom..
not:cok uzun uzadıya yazmıyacağım ama cok kabul edılebılır fıkırler cıkacagına daır goruslerım var..sizin kileride duymak ısterim..

volkan yılmazın;siyasi mesele engel lik yazısına ıtafen..
kendi işimi kendimiz çözebilirmiyiz??

evet..
10 milyon özürlü...aileleriyle bereber 25 milyon..
bu senekı secmen sayısı..55 milyon ise neden olmasın..
kurucuların özürlül erin oldugu siyasi parti kurulsun...ben ve ailemdeki tüm secmen ler vemese yaşamıyım daha iyii...(16 kişi)
saygılar..

Çalışma bakanlığıda, Sgk,Maliye bakanlığı bu ülkenin kurumları bunlar herkezin her vatandaşın kurumu bunlar özel müteşebbis ticarethanesi değilki
Benim anlamadığım Maliye bakanlığı özürlü raporlarını !! bu kadar sıkı denetliyo da,hakkı olmayan kişilerin bazı haklardan yararlanmasının önüne geçip ,devletin kaynaklarını ve GERÇEK özürlü sınıfına giren vatandaşların haklarını koruyor !!kendince
Peki çalışma bakanlığı veya SGK neden devletin ve gerçek özürlülerin haklarını korumuyor!!

Merhabalar..
siyasi parti kurmadan önce bunun için alt zemin hazırlaman gerek,şöyleki,engellilerin hep bir çatı altında toplaması gerekki,buda bence dernek,sendika gibi bir örgütlenme ile olur....ancak bende burıkanıyorum,ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...
fikirlerinizi öğrenmek isterim...
işyerlerinin çoğu adı,sanı bilinen,kurumsal bir firma asgari ücrete engelli çalıştırıyor,bence bu asgari ücretle asıl engelli onlar birde %100 performans bekliyolar işte buna dur demek gerek..
işnler sendikalardan çok korkmazlar ancak,hakkınsa sendika öyle diyorsa işveren sesini çıkaramaz,işte bu yüzden ben sendikayı istiyorum...

sayg

Üst Alt