Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İSKİ'de engelli su indirimi %50'den, % 30'a mı indirildi?

Muhammedi

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
İSKİ Engelli Su İndirimi %50'den, % 30'a mı indirildi?​
Selamun aleykum arkadaşlar;
2013 yılından beri % engelliyim. Haliyle de İstanbul su (İski) Avcılar ilçesinde mûkim olup en az %40 engelli olanlara % 50 su indiriminden faydalanmaktaydım.
Yıllardır gelen su faturasının en alt kısmında % 50 indirim uygulanmıştır yazmaktaydı. Son (Haziran 2024) gelen fatura ücreti yüksek fiyat gelince dikkatimi çekti ve faturanın alt kısmında "% 50 indirim uygulanmıştır" yazısını göremedim. Bilmiyorum ne zamandan beri kaldırılmıştı. Neyse İski'ye gittim ve faturamın detayını sordum bana "İndiriminiz % 50 olarak su da olduğu fakat "Atık su" da indirim olmadığını, bu sebeble yaklaşık %30 indirim olduğunu söylediler.
Fakat ben hatırlıyorum temiz su, atık su ayrımı yoktu eskiden, faturam ne tutuyorsa %50 indirim oluyordu, şimdi vergiler hariç temiz su %50 uyguluyor Atık su ve vergiler vs uygulanmayıp fiyat çıkarıyorlar. Bu konuda gerçek olan nedir? Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa eskiden beri mi böyle idi. Şu anda faturalarda altta yazan "%50 indirim uygulanmıştır yazısı da neden kaldırılmıştır?

@Muhammedi, Yıllardır bende iski engelli indirimden faydalanıyorum faturanın altında öyle bir yazı hiç görmedim e devletten iski abone bilgilerine baktığımda abone gurubu şehit, gazi, engelli yazıyor oradan anlıyorum.

Faturanın altında şu kadar su insani su kullanımı olarak ücretsiz kullandırılmıştır diyor o yazıyımı diyorsunuz o herkeste yazıyor engellilerle alakası yok onun.

Ayrıca indirim %50 deniyor ama hiç sanmıyorum o dahil değil bu dahil diyerek indirim oranı baya aşağı düşüyor.

Önceki aya göre suya zam gelmiş birim fiyatında 4 - 5 tl artış var. Mayısta 58 tl gelen su geçen ay haziranda 95 tl ye çıkmış.

@kara duman,
4-5 sene oldu galiba Büyükşehir el değiştirince kaldırdılar, ben faturada %50 indirim uygulandı yazısını gördüğüme eminim. Ama şimdi sadece Su Bedeli'ne yapılıyor. "Atık Su Bedeline ve KDV vs ÖTV vergi harçlarına" indirim yapılmıyor!

Ben internet üzerinden İSKİ indirim talebinde bulundum. Kaç gün içerisinde sonuçlanır sizce.

İstanbul halkı ettiğinin cezasını çekiyor.
Bir musibet bin nasihatten iyidir. Yedikleri sulu kazıktan sonra umarım İstanbul sakinlerinin akılları başlarına gelmiştir.
Bende de güya %50 sakat indirimi var ama su kullanımına o kadar hassas davranmamıza rağmen her ay fatura şiştikçe şişiyor.
Fatura şiştikçe benim de ağzım bozuldukça bozuluyor.

@alifatih1958,

Sizin mantığınızdan gidersek genel seçimden dolayı da ülke ekonomisinin, alım gücünün faturası da %52 yüzünden o zaman kurunun yanında yaşta yanıyor. Ne diyelim %52 yüzünden cezasını mı çekiyoruz diyeceğiz. Ama ülkece yediğimiz kazıklara rağmen akıllanmıyor millet buna ne diyelim peki ? Cehapesi de Akepesi de aynı bkun laciverti. Birine tu ka ka diyip diğerine ses çıkarmamak iki yüzlülüğün dik alasıdır. Benim ağzım daha çok bozulacakta neyse....

İstanbul sakinlerinin akılları başlarına gelmiştir.
geldi, ilk fırsatta bunların baş sorumlusu RTE'yi de göndereceğiz.

benim de ağzım bozuldukça bozuluyor.
bütün resmi harç ve vergilere %44 zam geldi. elektriğe, gaza bir dünya zam geldi. her şey 10'na katladı. maşallah hiç görmedik bu nedir kardeşim dediğinizi. o yüzden samimi bulmuyorum bu yazdıklarınızı. hamaset ile konuşuyorsunuz. tek motivasyonunuz adam karşı tarafta.

RTE baş ekonomist! o dememi mi kardeşim ekonominin sorumlusu benim ben diye! daha ne desin? Reise güveniyorum. Sözü benim için muteberdir. Hem madem İSKİ faturası çok geliyorsa tasarruflu kullanmak gerekir. Mesela banyo yaparken alta bir leğen koyup akan suyu tuvalette kullanabilirsiniz. Sifonu mesela haftada bir çekmek olabilir. Bilmiyorum, sesli düşünüyorum. Olmaz mı? Allah su vermiş ama öyle bir sürü kullanın diye de değil herhalde. Mesela çiçek varsa evde verin birine. Her hafta ona su buna su. E çok oluyor tabi. Hem biraz da şükretmek lazım. Sizde bu eksik galiba.

Tabi tabi, bunların biri hariç bende hepsi eksik. Eksik olmayan ise Şükür mekanizmam.
Her daim dua ediyorum cumhur ittifakına. Allah başımızdan eksik etmesin. Allah ülkeyi basiretsizlerin eline bırakmasın.
Allah, "ağaç katliamı yapılıyor" diye yaygara koparıp da kendisi villa yapmak için 80 ağacı yok eden zihniyetin eline bırakmasın bu ülkeyi.
"Yiyorlar, içiyorlar" deyip başa gelince hamudu ile götürenlerin eline de bırakmasın bu ülkeyi. Allah üç yerden maaş alanların eline de bırakmasın bu ülkeyi.
Ayrıca çok doğru, onca hatalarına rağmen cumhur ittifakına güveniyorum sonuna kadar.
Herkes kendi elindeki kozu kullanıyor. Maalesef Türkiye'deki rezil politik uygulama bu şekilde. Sizler nasıl tarafı olduklarınızın rezilliklerini dile getirmiyorsanız benim farklı davranmamı beklememeniz gerek. Mesela "yalan üzerine yalan konuşun, habire konuşun, durup durup aynı yalanı tekrar edin ki millet sonunda size inansın" diyen kadını bir kere olsun tenkit etmediğinize göre, müsaade edin de ben de sizler gibi davranayım. Gerçi ben sizler gibi davranmıyor, yeri geldiğinde sık sık cumhur ittifakını ağır şekilde tenkit ediyorum ama sanırım sizler bunu gözden kaçırdığınız, daha doğrusu görmek istemediğiniz için, "şunlara, bunlara neden ses çıkartmıyorsun?" demektesiniz.
Selametle

Eksik olmayan ise Şükür mekanizmam.
Tam olmamış. Biraz sıkıntılı belli ki o kısım. Ben de reise güveniyorum. Cumhur ittifakı ile dünyanın hiç bir yerinde görülmeyen işlere imza atıldı. Çokkkkkk şükür! Kimin aklına gelir bunca işler yoksa. Devam, reisin arkasındayız. Mesela bu ittifak olmasaydı Allah muhafaza dolar, faiz alır başını giderdi. Ekmek 10 lirayı geçerdi. Ülkede satılmadık yer kalmazdı. Emekli aylıkları tüm zamanların en düşük seviyesine gelirdi. İski mi? Onlar inadına yapıyorlar. Mesele sadece su mu? Hayır! Patlıcana, patatese ve dahi domatese zam yaparak hükûmete komplo kurup devrim yapmak istiyorlar. bunlar alçak, bunlar namussuz, bunlar pislik! Ama şükür ki başımızdakiler olmasa kurda kuşa yem olurduk. İski'ye zam yapmak suretiyle halkı Tayyip Bey'e kışkırtmak istiyorlar. Yemezler, yedirmeyiz!

Ekmek 10 lirayı geçti. Bakkalımızda satılan ekmek hemen yanı başımızdaki fırının ekmeğinden daha güzel ve bir somun 12,5 lira.
Siz demek daha ucuza yiyormuşsunuz. Şükür edin halinize.

daha bunlar iyi günlerimiz belediyelerin halka verdiği destekleri de kısıtlıyorlar

o bu neyse de @alifatih1958in basiretsiz gibi yaptığı hakaretleri biz yapsak başımıza neler gelirdi acaba

İnsanlar şunu anlamıyor su neden pahalı su barajlar sayesinde geliyor barajların suyu pompalaması elektrik sayesinde olur onunda Arıtımı kloru bunların maliyeti haliyle su fiyatlarını katladıkça katlıyor 4 kişilik aile damacana su alsa haftalık 2 damacana su tüketse ayda 8 damacana 1 damacana 100 tl olsa 800 tl yapar sadece su içmeye harcadığımız para öte yandan evde kullandığımız suyla bulaşık yıkanır banyo yapılır temizlik yapılır kombi çalışır hatta araba yıkanır sizce elektrik siz durabiliriz ama susuz duramayız elektrik doğalgaz fiyatıyla su fiyatlarını kıyaslamak mantık değil madem öyle doğalgazda engelli ye neden indirim yok elektrik te neden her engelli ye indirim yok bunları sorgulayın

Üst komşum paramın olmadığını söylediğim halde "kombiyi yakmazsan şikayet ederim yargıtay kararı var" cart curt dedi
Ben de bunun üzerine "doğalgaz faturası fazla geliyorsa evde atletle dolaşmayın üzerinize kazak giyin" diyen ak kafasının sözünü dinliyorum dedim.
Eee tabi akpartili olduğu için bön bön baka kaldı bir şey diyemedi.
Artık ben de reisçiyim :ROFLMAO:

Üst Alt