Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım var, vergi muafiyetli araç almak istiyorum..?

selahattin_talan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkeze merhaba. benim sağ kulak %76, sol kulak %27 işitme kaybım var. Nedeni ise çene kemikğinin fazla büyüyerek orta kulak yolundaki sinirlerin belirli derecede işlevini kaybetmesi. amleliyatın işe yarmıyacağını çünkü sinirlerin kendini yenilemediğini söylediler sadece kemik törpülenip daha fazla ilerlemesi önlenir dediler.
işitme cihazı istedim işine yaramaz dediler. benim sorum ben H sınıfı ehliyet alabilir miyim ve vergi muafiyetinden faydalanabilir miyim?
bir arkadaşım %40'ın üstü sakat raporu alabilirsen vergilerden muaf olduğumu söyeldi. ben de konunun gerçekliğini araştırıyorum

İlginize teşekkür ederim:confused:

işşalh alırsınn:) bnede bu sorun cevabını bekliyecemm şimdiii

Merhaba. bende işitme engelliyim ve H sınıfı sürücü belgesine sahibim. Tabii alabiliyorsun, özel bir hastaneden H sınıfı sürücü belgesi alabilir raporu al, eğer alamaz isen ben sana yardımcı olmaya çalışırım (istanbuldan) alacağın aracın arkasında işitme engelli olduğunu belirtir iki adet çıkartma olması lazım (diğer sürücüleri uyarmak için) ve sağ, sol ve dikiz aynasına ek olarak 3 adet daha ayna olması kanunen mecburi. Fakat ben yıllardır ne ayna, ne aracımın arkasında işaret kullanıyorum, polis de durdurdu birkaç kez kaza olayıda oldu ama sorun yaşamadım fakat, sen sen ol sakın çıkartmasız ve aynasız kullanma yinede, çünkü ters birine rastlarsan başın ağrır, ben bir kez epey yüklü bir para ödemek zorunda kalmıştım :) ama benimki biraz inat olmuş hala devam ediyorum ve inanmıcaksın ama hergün ticari aracımla 100-150 km yol yapıyorum (h sınıfı ehliyet sahibi ticari araç kullanamaz) fakat kesinlikle bunu kimseye tavsiye etmiyorum, ben mecburiyetten (birazda maceraperestlikten:) ) işlerim dolayısıyla yapıyorum. İşitme engellilerin ehliyetinde Özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmadığı için yurtdışından araç getirme veya Türkiyeden indirimli araç alma gibi imkanlarımız bulunmuyor, ama yıllık araç vergisi konusunda herhangi bir indirim varmı bilmiyorum, ben yıllardır normal vatandaş gibi ödüyorum vergilerimi :( vakitsizlikten uğraşamadık bu işlerle. saygılarımla.

Üst Alt