Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim ve B ehliyetim var. Araç alımında haklarım nelerdir?

LORD_55100

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
. Ben memur olarak görev yapmakta, sakatlık indiriminden(3. derece) yaralanmakta, işitme engelli olarak %42 oranında ve B sınıfı bir ehliyetim var! SAĞLIK raporumda H sınıfı ehliyet alabilir ibaresinin karşılığında "DEĞERLENDİRİLMEDİ" ibaresi var! Sıfır kilometre araba almayı düşünüyorum. Sorum şu;
1- Araba alımında vergi indiriminden yaralanabilir miyim? İlla H sınıfı ehliyeti mi olması gerekir?
2- Araba alımında B sınıfı ehliyeti olup özürlü raporu %40'ın üzerinde olanlar ne tür avantajlara tabii olurlar?
3- Bu vergi indirimlerinin dereceleri var mı?:confused::confused::confused:

Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum:):)

İşitme engelliler rapor oranları %90'nın altındaysa araç alımında hiçbir şekilde vergi indiriminden yararlanamazlar. H sınıfı ehliyet olsa dahi..

%90 işitme raporu da alamıyacamız için hayal diyorsunuz yani

B sınıfı ehliyetine sahip bir kaç ararkadaşım sıfır kilometre aracını alırken vergi indiriminden yaralandı. Gerçi ayrıntılarını bilmiyorum ama nys o zaman 2. el alcaz artık....

Üst Alt