Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Engelliyim. Sıfır araça satın almayı düşünüyorum..?

ecallar76

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Göndermiş olduğunuz % 65 rapora ek olarak vergi dairesi H tipi sürücü belgesi ve raporda "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi yazması gereklidir.
Özürlü indirimi bütün araçlarımız için geçerlidir. Yeni rapora özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi ekletip aynı zamanda sürücü belgeniz H tipi olmalı. Bunlar olduğu takdirde istedğiniz araçta özürlü indiriminden faydalanabiliyorsunuz
H tipi ehliyetiniz varsa, hastaneden özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almanız gerekmektedir..

Acaba " [FONT=Tahoma]Bedenen ve ruhen sağlam, görme derecesi sürücü belgesi almaya elverişli olan [/FONT][FONT=Tahoma]işitme ve konuşma engellilere[/FONT][FONT=Tahoma], ticari olmamak koşuluyla sadece otomobil kullanmak üzere H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bunların kullandıkları aracın arka camının sol ve sağ üst köşelerine işitme ve konuşma engelli olduklarını belirleyen işaretler (Ek:2) yapıştırılması ve yeterince dikiz aynaları ile araçların donatılması gereklidir. Ayrıca, her iki kulakta 50 dB’den fazla işitme kaybı olan ve/veya işitme cihazından fayda görmeyen olgular bu kapsamda değerlendirilir." için hastanede sağlık kuruluna bilgi versem olur mu yoksa ne yapmam gerekiyor"[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Bilgilerinize verseniz sevinirim...[/FONT]

işitme engelilere bu hak olmadığını biliyorum sadece bedensel engelliler. için olduğunu biliyorum yanlıyormuyum keşke yanılsam gidip bir haci murat 131 de ben alam.

İşitme engelliler otomobil alımında vergi istisnasından yararlanamazlar.

Vergi hariç ve ÖTV indirimi yararlanabilir diyorlar.. Kanuni öyle açıklaması var mı efendim..

Hiç şüphe etmeyin, aksini söyleyen yanlış bilip söylüyordur... İşitme engelliler araç alımında kesinlikle vergi istisnasından yararlanamazlar.
Vergi istisnası sadece ve sadece bazı bedensel engelliler ve rapor oranı %90 üzeri olan kişiler içindir.

Üst Alt